ΑΕΚ

Άμραμπατ: "Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες, ήλπιζα να κληρωθούμε με τον Άγιαξ"

Άμραμπατ: "Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες, ήλπιζα να κληρωθούμε με τον Άγιαξ"
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έμαθε τους αντιπάλους της στον όμιλό της στο Europa League, με μία εκ των ομάδων που πλαισιώνουν το Group B, να είναι ο Άγιαξ, κάτι το οποίο ικανοποίησε την επιθυμία του Νορντίν Άμραμπατ όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

ΑΕΚ και Άγιαξ πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι στο Group B του Europa League, με τον μεσοεπιθετικό της Ένωσης, Νόρντιν Άμραμπατ να μην κρύβει την ικανοποίησή του για την συνάντηση των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος εξτρέμ των κιτρινόμαυρων δήλωσε σε ολλανδικό μέσο πως ήλπιζε η ΑΕΚ να βρει στον δρόμο της τον "Αίαντα" στο ευρωπαϊκό της ταξίδι. Ο λόγος είναι το γεγονός πως δεν τον έχει νικήσει ποτέ στην Johan Cruyff Arena κατά τη διάρκεια της καριέρας του, εκφράζοντας την ελπίδα να το καταφέρει με την Ένωση.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ κληρώθηκε στο Group B της φάσης των ομίλων του Europa League, μαζί με τον Άγιαξ, την Μαρσέιγ και την Μπράιτον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες. Παίζεις ποδόσφαιρο για να αγωνίζεσαι σε γήπεδα όπως η Γιόχαν Κρόιφ Αρένα και το Βελοντρόμ. Προτιμώ να παίζω απέναντι σε τέτοιες ομάδες από το να αντιμετωπίζω την Καραμπάγκ η τη ΛΑΣΚ, με όλο τον σεβασμό. Για να είμαι ειλικρινής, ήλπιζα να κληρωθούμε με τον Άγιαξ, γιατί δεν τον έχω νικήσει ποτέ στην Johan Cruyff Arena στην καριέρα μου. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε βαθμούς εκεί".

Αναφορικά με τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ δήλωσε: "Ο αποκλεισμός μας πίκρανε, αλλά από την καρδιά μου εύχομαι και στον Φαν Μπόμελ και στον Όφερμαρς τα καλύτερα. Είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που έχουν πετύχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ήταν δίκαιο να είχαμε νικήσει, με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, αλλά δεν νικάει πάντα η δυνατότερη ομάδα. Ήταν ένα όνειρο να παίξω στο Champions League σε ηλικία 36 ετών, αλλά είμαι χαρούμενος με την κλήρωση που είχαμε. Πάμε να παίξουμε τον χειμώνα στο Europa League, αλλιώς μετά στο Conference League. Έχουμε μια καλή ομάδα και θα δούμε τώρα πως μπορούμε να σταθούμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο".

Ο Άμραμπατ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως φαβορί του ομίλου την Μπράιτον, λέγοντας: Μπράιτον είναι το φαβορί σε αυτόν τον όμιλο για μένα. Την έχω δει στην Αγγλία αρκετές φορές την περσινή σεζόν. Παίζει καλό ποδόσφαιρο με υψηλή ένταση. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Επίσης και η Μαρσέιγ θεωρώ πως είναι δυνατή και είμαι πραγματικά περίεργος για τον Άγιαξ. Έπαιξα εναντίον του Σούταλο στα play-offs του Champions League. Είναι ένας πολύ καλός, δυνατός και γρήγορος αμυντικός που θα βοηθήσει τον Άγιαξ".

Όσο για την εικόνα που έχει για τον "Αίαντα": "Είναι δύσκολο να πω κάτι ουσιαστικό για τον Άγιαξ, καθώς δεν γνωρίζω όλες τις μεταγραφές που έκανε και όλους τους παίκτες που έφυγαν. Έχω δει ότι ο Άγιαξ έχει αποκτήσει αρκετούς ξένους παίκτες. Αν όλοι πάνε καλά και πραγματοποιήσουν καλές εμφανίσεις στο Europa League, τότε η αξία τους θα διπλασιαστεί, όπως συμβαίνει συνήθως με τους παίκτες του Άγιαξ. Αλλιώς θα πρόκειται για κακές αγορές. Νομίζω ότι εμπεριέχει ρίσκο αυτό, γιατί ο Άγιαξ πάντα βασίζεται σε ταλαντούχους παίκτες που προέρχονται μέσα από την ομάδα και αναδεικνύονται. Τώρα ο Άγιαξ έχει μια διαφορετική κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κάτι κακό. Θα δούμε πως θα πάει".

Για την φυσική του κατάσταση πρόσθεσε:
"Δεν έχω κάποιο μυστικό. Προπονούμαι σκληρά, προσέχω τον εαυτό μου, ξεκουράζομαι καλά. Πιστεύω ότι έχει να κάνει και με τον οργανισμό. Ελπίζω να μπορέσω να δείξω απέναντι στον Άγιαξ ότι ακόμα μπορώ να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Οι Ολλανδοί με ακολουθούν αρκετά, συνεπώς είναι μια καλή στιγμή να δείξω τι μπορώ να κάνω ακόμα".

TAGS ΑΕΚ EUROPA LEAGUE ΑΓΙΑΞ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ