FORMULA 1

Αλόνσο: "Ίσως τα καταφέρουμε στο Μονακό ή στη Βαρκελώνη"

Αλόνσο: "Ίσως τα καταφέρουμε στο Μονακό ή στη Βαρκελώνη"
ASSOCIATED PRESS

Κάπως αινιγματικά, ο Φερνάντο Αλόνσο άφησε να εννοηθεί ότι η Aston Martin θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τη Red Bull στα GP του Μονακό ή της Βαρκελώνης (μετά την Ίμολα στις 21/5) χαρακτηρίζοντας "πολύ εύκολη" τη νίκη που κέρδισε ο Μαξ Φερστάπεν στο Μαϊάμι.

Ο Φερνάντο Αλόνσο κατέκτησε στο GP του Μαϊάμι το τέταρτο φετινό βάθρο της Aston Martin στους πέντε φετινούς αγώνες της Formula 1, αλλά δήλωσε ότι η Aston Martin -και συνεπώς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λόρενς Στρολ- θέλουν ήδη κάτι παραπάνω από αυτό.

Ο Ισπανός έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση, και παρότι κυριάρχησε αυτή τη φορά στη μάχη με τις Ferrari και Mercedes -οι οποίες, παράλληλα, αντιμετώπιζαν καθεμία τα δικά της χωριστά προβλήματα στο τριήμερο της Φλόριντα- δήλωσε ότι πλέον η στόχευση της ομάδας του Σίλβερστοουν πρέπει να κινηθεί ψηλότερα από μια θέση στο βάθρο.

Κομβικής σημασίας για την AMR ήταν και πάλι η εξαίρετη διαχείριση των ελαστικών της στις συστοιχίες γύρων του αγώνα, που κάλυψε σε μεγάλο βαθμό το μειονέκτημα της υψηλής αντίστασης της AMR23 στον αέρα στις ευθείες, και συνεπώς την περιορισμένη τελική της ταχύτητα.

"Πιστεύω πως στο ξεκίνημα της χρονιάς, ένα βάθρο θα ήταν κάτι εκπληκτικό για εμάς", είπε ο Αλόνσο μετά το τέλος του αμερικανικού αγώνα. "Τώρα, μετά από τέσσερις θέσεις στο βάθρο, προφανώς θέλουμε κάτι περισσότερο, και τουλάχιστον μία δεύτερη θέση. Όμως, οι δύο Red Bull δεν σπάνε ποτέ, και είναι πάντα σούπερ γρήγορες. Αλλά, όπως είπα, ίσως στο Μονακό, ίσως στη Βαρκελώνη, να έχουμε μια ευκαιρία".

Σχετικά με τη μάχη με τις Ferrari-Mercedes, ο 42χρονος είπε πως περίμενε να ήταν πιο έντονη στο Μαϊάμι: "Ήταν λίγο μοναχικός ο αγώνας μας, δεν είχαμε τίποτα να κάνουμε ούτε με τις Red Bull μπροστά μας, ούτε και πίσω μας. Ίσως περιμέναμε λίγο πιο ισχυρό τον ανταγωνισμό, αλλά οι Ferrari ήταν λίγο χειρότερες του αναμενόμενου σήμερα.

»Οπότε ναι, δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά ήταν λίγο μοναχικός αγώνας. Θα δεχθούμε το βάθρο, και τώρα πηγαίνουμε για την τριάδα αγώνων στην Ίμολα, στο Μονακό και στη Βαρκελώνη, στους οποίους ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι", πρόσθεσε ο Ισπανός.

Αλόνσο: "Ίσως τα καταφέρουμε στο Μονακό ή στη Βαρκελώνη"
ASSOCIATED PRESS

Με 75 βαθμούς (από 15 σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο φέτος, συμπεριλαμβανομένου και του Sprint στο Μπακού) ο Αλόνσο παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πιο κοντά από όλους στο δίδυμο της Red Bull. Ο Φερστάπεν στην κορυφή έχει 119 βαθμούς, ενώ ο Ισπανός είναι 19 βαθμούς μπροστά από τον τέταρτο, Λιούις Χάμιλτον.

Μιλώντας για τον αγώνα του Μαϊάμι και τις Red Bull, ο Αλόνσο συνέχισε: "Προς το παρόν είναιο δύσκολο να τις κρατήσουμε πίσω μας. Κι ήλπιζα (ο Φερστάπεν) να βρεθεί μέσα σε ένα τρένο μονοθεσίων με DRS, αλλά εκείνος απαλώς έκανε διαδοχικές προσπεράσεις, τον έναν μετά τον άλλον τους οδηγούς μπροστά του, που δεν είχαν DRS. Οπότε, ήταν λιγάκι εύκολο για εκείνον. Ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα (για τον Φερστάπεν]".

Ο αγώνας του Αλόνσο ήταν τόσο μοναχικός, που μπορούσε ακόμα και να ρίχνει κλεφτές ματίες στις μεγάλες οθόνες της πίστας με την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Σε μία από αυτές είδε τον ομόλογό του να προσπερνά, και προς έκπληξη της ομάδας έδωσε τα εύσημά του στον Καναδό μέσω της ραδιοεπικοινωνίας.

Μιλώντας για αυτό στο τέλος, ο Αλόνσο είπε: "Εξαρτάται από την πίστα, αλλά εδώ στην έξοδο της στροφής 11 υπάρχει μια μεγάλη οθόνη, οπότε χάζευα λίγο τον αγώνα. Είδα μια κίνηση του Λανς στην εσωτερική της στροφής 1, οπότε το χάρηκα αυτό, αν και δεν ήξερα για ποιά θέση αγωνιζόταν", κατέληξε ο Ισπανός.

TAGS FORMULA 1 ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ ASTON MARTIN F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ