ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ

Αλμπερτόζι για Μίλερ: "Χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει το Ιταλία - Γερμανία 4-3 του 1970"

Ο Γκερντ Μίλερ με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας
Ο Γκερντ Μίλερ με τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας AP IMAGE

Ο θάνατος του Γκερντ Μίλερ συντάραξε τον Ενρίκο Αλμπερτόζι, με τον πρώην κίπερ να μνημονεύει την παρουσία του θρύλου της Μπάγερν στο Ιταλία - Γερμανία για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 που βαφτίστηκε ως "το ματς του αιώνα".

Η είδηση του θανάτου του Γκερντ Μίλερ (σε ηλικία 75 ετών) βύθισε σε πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον άλλοτε μπόμπερ της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας να αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον βασιλιά των σπορ χάρη στην εκπληκτική ευχέρεια που είχε στο σκοράρισμα τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επιπέδο.

Το πόσο σπουδαία παρακαταθήκη αφήνει ο Μίλερ μπορεί να το αντιληφθεί κανείς βλέποντας τις αντιδράσεις παικτών που ήταν αντίπαλοί του την εποχή εκείνη, όπως για παράδειγμα ο Ενρίκο Αλμπερτόζι που βρέθηκε απέναντι στον Μίλερ στο πλαίσιο του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας (4-3) που πήρε το τίτλο "Ματς του αιώνα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Ήταν ένα θηρίο. Στον αέρα δεν συγχωρούσε, δεν μπορούσες να κάνεις το παραμικρό λάθος όταν τον είχες απέναντί σου. Ήταν πάντα εκεί, έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δεν ήταν πολύ ψηλός και ήταν μάλλον κοντός και χονδρός ως επιθετικός, όμως μέσα στην περιοχή ήταν ασυναγώνιστος", τόνισε αρχικά ο Αλμπερτόζι μιλώντας στην "Gazzetta dello Sport", για να αναφερθεί στη συνέχεια στο Ιταλία - Γερμανία του 1970 αναφέροντας τα εξής:

"Εκείνη τη νύχτα με έφερε πραγματικά σε δύσκολη θέση Είχαμε κυριαρχήσει στο ματς, έπειτα ο Σνέλινγκερ οδήγησε το ματς στην παράταση και ο Μίλερ με δύο γκολ μας έκανε να φοβόμαστε για τα χειρότερα.

Ευτυχώς αντιδράσαμε και με τον Ριβέρα στο φινάλε καταφέραμε να τους νικήσυομε και να πάμε στον τελικό". Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες μετά το "ματς του αιώνα" η Ιταλία γνώρισε την ήττα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στο Μεξικό, με την Βραζιλία του Πελέ και των άλλων μεγάλων αστεριών να είναι απόλυτη κυρίαρχος σε εκείνο το ματς και να θριαμβεύει με σκορ 4-1.

TAGS ΓΚΕΡΝΤ ΜΙΛΕΡ ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ