LA LIGA

Αλμερία - Ρεάλ 1-2: Ανατροπή και τρίποντο στην πρεμιέρα με το αριστερό του Αλάμπα η "Βασίλισσα"

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν το 2-1 επί της Αλμερία με το γκολ του Αλάμπα | 14 Αυγούστου 2022
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν το 2-1 επί της Αλμερία με το γκολ του Αλάμπα | 14 Αυγούστου 2022 © 2022 AP PHOTO/JOSE BRETON

Μια τρομερή εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα με το αριστερό, δευτερόλεπτα αφού πέρασε ως αλλαγή για τη Ρεάλ, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αλμερία ήταν αυτή που απέτρεψε τη "γκέλα" της Βασίλισσας στην πρεμιέρα της La Liga με τη Βασίλισσα να επικρατεί με 2-1.

Έστω και δύσκολα η Ρεάλ κατάφερε να μην "γκελάρει" στην πρεμιέρα της La Liga, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα, και να πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αλμερία με 2-1 και ανατροπή στο σκορ. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε μια τρομερή εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα με το αριστερό δευτερόλεπτα αφού πέρασε ως αλλαγή για την ομάδα του στο 74' και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Η Ρεάλ στο τέλος του αγώνα προσπάθησε να κάνει διαχείριση στο σκορ και λίγο έλειψε να το πληρώσει με τους γηπεδούχους να έχουν τις στιγμές τους προς το τέλος αλλά να μην καταφέρνουν να φτάσουν στην ισοφάριση παρά τις φάσεις που έφτιαξαν μπροστά από την εστία του Κουρτουά στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Το ματς

Η Αλμερία κατάφερε να "σοκάρει" τη Ρεάλ καθώς σκόραρε στην πρώτη της επίθεση, μόλις στο 6' όταν έγινε μια πολύ ωραία μπαλιά προς τον Ραμαζάνι τον οποίο κάλυπτε ο Ρίντιγκερ, με τον παίκτη των γηπεδούχων να βγαίνει τετ α τετ με τον Κουρτουά και να τον νικάει με ωραίο σουτ με το δεξί.

Οι παίκτες της Ρεάλ πήραν τη μπάλα, άρχισαν να πιέζουν και στο 8' ο Βαλβέρδε θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Μαρτίνεζ σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βινίσιους δέχτηκε μια ωραία μπαλιά, μπήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη πάσα προς τον Μπενζεμά ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε έξω τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι που στα πρώτα λεπτά κοίταξαν στα ίσια τη Ρεάλ απείλησαν ξανά στο 13' όταν ο Σαντίκ έκλεψε τη μπάλα, επιχείρησε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Κουρτουά. Στο 37' η Ρεάλ απείλησε κανά όταν ο Βινίσιους μπήκε από τα αριστερά επιχείρησε το πλασέ με τον Μαρτίνεζ να διώχνει εντυπωσιακά. Αυτή ήταν η τελευταία καλή του πρώτου μέρους.

Ισοφάριση με Βάσκεθ

Με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντσελότι πέρασε στο παιχνίδι τον Μόντριτς αντί του Καμαβινγκά καθώς ήθελε να δώσει περισσότερη δημιουργία στην ομάδα του για να φτάσει στην ανατροπή. Πρώτη και πάλι όμως απείλησε η Αλμερία με τον Ακιέμε να κάνει το σουτ από μακριά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Κουρτουά.

Η πρώτη καλή στιγμή της Ρεάλ σε αυτό το δεύτερο μέρος χάθηκε στο 55' όταν ο Βινίσιους έδωσε με τη μια στον Μπενζεμά με τον Γάλλο φορ μέσα στην περιοχή να πιάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ και τον Μαρτίνεζ να διώχνει και πάλι τη μπάλα. Την ίδια κατάληξη είχε η προβολή του Μπενζεμά μετά από σέντρα από τα δεξιά στο 58'.

Η "Βασίλισσα" βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 61' όταν ο Βινίσιους μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ ο Μαρτίνεζ απέκρουσε με τον Μπενζεμά να μπαίνει στη φάση, τη μπάλα να μην απομακρύνεται και τον Βάσκεθ με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές στο 63' με τον Κροος και τον Μπενζεμά χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μπήκε για να σκοράρει ο Αλάμπα

Ο Αντσελότι είχε σηκώσει τους Αλάμπα και Καζεμίρο για να τους ρίξει στο ματς αλλά δεν υπήρχε κάποια διακοπή στο ματς με τους δύο παίκτες να είναι ένα-δύο λεπτά στο κέντρο. Στο 74' ο Μόντριτς κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και εκείνη την ώρα ο Ιταλός έκανε μόνο τη μια αλλαγή με τον Αλάμπα αντί του Μεντί. Ο αμυντικός της Ρεάλ πήγε μάλιστα στο σημείο που είχε κερδίσει το φάουλ η ομάδα του και μετά από διαβουλεύσεις ανέλαβε αυτός την εκτέλεση.

Ο Αλάμπα έστειλε τη μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Μαρτίνεζ που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αντιδράσει και η Ρεάλ πήρε προβάδισμα στο σκορ με 2-1.

Η Ρεάλ από τη στιγμή που γύρισε το ματς έκανε διαχείριση του αγώνα αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά η Αλμερία μην έχοντας τίποτα να χάσει ανέβασε τις γραμμές της και πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Είχε μάλιστα δύο καλές στιγμές με τους Μπάμπιτς και Έλι με κεφαλιά αναγκάζοντας τον Κουρτουά σε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Αλμερία: Μαρτίνεζ, Τσούμι, Καΐκι (81' Σόλα), Έλι, Μπάμπιτς, Ακιέμε, Κόστα, Εγκουάρας (81' Πορτίγιο), Ρομπερτόνε (57' Σάντσες), Ραμαζάνι (71' Λάθο), Σαντίκ (71' Σόουσα).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βάσκεθ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί (74' Αλάμπα), Καμαβινγκά (46' Μόντριτς), Τσουαμενί (58' Αζάρ), Κρος (83' Καζεμίρο), Βαλβέρδε, Βινίσιους (83' Θεμπάγιος), Μπενζέμα.

Στα ματς που διεξήχθησαν νωρίτερα την Κυριακή (14/8) η Σοσιεδάδ με γκολ του Κούμπο στο 27' πήρε εκτός έδρας νίκη επί της Κάντιθ ενώ η Βαλένθια του Τζενάρο Γκατούζο νίκησε εντός έδρας την Χιρόνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σολέρ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

TAGS LA LIGA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ