EUROPA LEAGUE

Αλλαγές ετοιμάζει ο Πλατινί

Αλλαγές ετοιμάζει ο Πλατινί
πλατινι

Mείωσει των ομάδων από τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί

Σύμφωνα με τα σχέδια του Γάλλου άσσου του παρελθόντος της Γιουβέντους και της Εθνικής Γαλλίας, οι ομάδες που θα αγωνίζονται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα παραμείνουν "32", αλλά οι σύλλογοι από τις παραπάνω χώρες που θα συμμετέχουν σε αυτή, θα πρέπει να μειωθούν κατά μία, από τέσσερις σε τρεις.

Η αιτιολογία είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ομάδες και από άλλες χώρες, μικρότερης δυναμικότητας να αγωνιστούν στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.

" Θέλω πρόοδο, όχι επανάσταση", δήλωσε ο Πλατινί στο Βελιγράδι, στην καμπάνια που πραγματοποιεί για την προεδρία της ΟΥΕΦΑ.

" Οι Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία πρέπει να εκπροσωπούνται με τρεις ομάδες, ώστε οι σύλλογοι που δεν είναι του ίδιου οικονομικού επιπέδου να μπορούν να τις αντιμετωπίσουν αγωνιστικά στο γήπεδο. Δεν υπάρχουν πολλές πρωταθλήτριες ομάδες που παίρνουν μέρος στην διοργάνωση. Πολλές ομάδες δεν μπορούν κρατήσουν τους καλούς παίκτες, αλλά αξίζουν την ευκαιρία να αγωνιστούν εναντίον των θεωρητικά δυνατότερων αντιπάλων τους.

Σκοπός μου είναι να προστατεύσω το ποδόσφαιρο και να ενταχθούν στην διοργάνωση ομάδες από διαφορετικές λίγκες. Με αυτή την εξέλιξη πιστεύω ότι θα δελεάσει περισσότερους σπόνσορες

", τόνισε σε δηλώσεις του ο Πλατινί.

Ο Μισέλ Πλατινί πιστεύει ότι το σχέδιο του θα βοηθήσει τόσο τις ισχυρές αλλά και τις ανίσχυρες οικονομικά ομάδες, χωρίς ωστόσο, να εμφανίζεται υπέρ κάποιων από αυτές: " Δεν διαχωρίζω το ποδόσφαιρο μεταξύ πλουσίων και φτωχών ομάδων. Όλες οι Ομοσπονδίες και ομάδες θα βρίσκονται στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ ανάλογα με τις διακρίσεις τους. Όσον αφορά τις πλούσιες ομάδες θα επωφεληθούν οικονομικά με τρεις ομάδες, παρά δύο στα προκριματικά και δύο απευθείας στους ομίλους".







TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ