ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Αλέγκρι επέστρεψε στη Γιουβέντους

Ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πανηγυρίζει την κατάκτηση της Serie A 2018-2019 στο "Άλιαντς Στέντιουμ", Τορίνο | Κυριακή 19 Μαΐου 2019
Ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πανηγυρίζει την κατάκτηση της Serie A 2018-2019 στο "Άλιαντς Στέντιουμ", Τορίνο | Κυριακή 19 Μαΐου 2019 © 2019 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η μεγάλη επιστροφή του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους είναι γεγονός, με τον Ιταλό τεχνικό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι κι επίσημα ο νέος τεχνικός της Γιουβέντους. Ο Ιταλός προπονητής επέστρεψε στη "γηραιά κυρία", αναλαμβάνοντας τα "ηνία" από τον Αντρέα Πίρλο, ύστερα από την αποτυχία του τελευταίου να οδηγήσει το σύλλογο στο 10ο διαδοχικό σκουντέτο στη Serie A.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ανεξαρτήτως έκβασης της σεζόν, με τον Πίρλο να μην σώζει τη θέση του παρότι κατέκτησε το Coppa Italia, το Supercopa και εξασφάλισε "εισιτήριο" για το Champions League της νέας σεζόν.

Το Sky Sports Italia αναφέρει ότι ο 53χρονος τεχνικός θα αμείβεται με 9.000.000 ευρώ ετησίως και μαζί με τον νέο γενικό διευθυντή της ομάδας, Φεντερίκο Κερουμπίνι, θα σχεδιάσουν την επόμενη μέρα της Γιουβέντους.

Ο Αλέγκρι προσελήφθη πρώτη φορά από τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2014 και στα 5 χρόνια που κάθισε στο Τορίνο, πανηγύρισε ισάριθμα πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, δύο supercopa, ενώ είχε και δύο χαμένους τελικούς Champions League.

Αποχώρησε το 2019 και αντικαταστάθηκε από τον Μαουρίτσιο Σάρι, χωρίς να εργαστεί κάπου τα τελευταία δύο χρόνια. Αν και όλο αυτό το διάστημα το όνομά του εμπλεκόταν διαρκώς σε σενάρια για αγγλικούς συλλόγους ή ακόμα και για τη Ρεάλ και την Παρί, η αποχώρηση του Φάμπιο Παράτιτσι από τη θέση του γενικού διευθυντή, του ανθρώπου που (μαζί με τον αντιπρόεδρο Πάβελ Νέντβεντ) αποφάσισε τη μη συνέχιση συνεργασίας με τον Αλέγκρι, άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή του.

Photo Credits: © 2019 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ