ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: "Αντίο" σε Πίρλο

Ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Πόρτο για τη φάση των 16 του Champions League 2020-2021 στο "Άλιαντς Στέιντιουμ", Τορίνο | Τρίτη 9 Μαρτίου 2021
Ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Πόρτο για τη φάση των 16 του Champions League 2020-2021 στο "Άλιαντς Στέιντιουμ", Τορίνο | Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί παρελθόν για τη Γιουβέντους, η οποία το πρωί της Παρασκευής εξέδωσε αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση.

Μία σεζόν κράτησε το πείραμα της Γιουβέντους με τον Αντρέα Πίρλο. Παρότι κατέκτησε το κύπελλο και το supercoppa, η απώλεια του πρωταθλήματος αλλά και η μηδαμινή αγωνιστική βελτίωση οδήγησε τους ιθύνοντες του συλλόγου να αποπέμψουν τον άπειρο τεχνικό, που είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία εξυμνεί την απόφαση του περασμένου καλοκαιριού για να πει το "ναι" στην πρόταση των "μπιανκονέρι", ο σύλλογος αποχαιρετά τον Πίρλο, ένα "σύμβολο του διεθνούς ποδοσφαίρου", υπενθυμίζοντας τις νίκες σε "Τζιουζέπε Μεάτσα" και "Καμπ Νόου", μιλώντας για "θάρρος, αφοσίωση, πάθος με το οποίο διαχειριζόταν τη Γιουβέντους κάθε μέρα", ωστόσο χωρίς να αναφέρει κάποια αιτία για την αποχώρησή του.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, πρώην προπονητής της Γιουβέντους αλλά και του ίδιου του Πίρλο. Οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια για συμβόλαιο μέχρι το 2025 ή το 2026 και απομένει μόνο η ανακοίνωση, αφού οι διαπραγματεύσεις είχαν λάβει χώρα εδώ και αρκετές μέρες.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ