SUPER LIG

Αλάνιασπορ - Φενέρμπαχτσε 2-5: Γκολ ο Πέλκας σε θρίαμβο για Champions League

Ο Δημήτρης Πέλκας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σε αναμέτρηση με την Άνκαραγκουτσου | 18 Ιανουαρίου 2021
Ο Δημήτρης Πέλκας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σε αναμέτρηση με την Άνκαραγκουτσου | 18 Ιανουαρίου 2021 @2021 AP IMAGES

Η αντεπίθεση της Φενέρμπαχτσε συνεχίζεται, με τον Δημήτρη Πέλκα να συμμετέχει με γκολ στην εκτός έδρας νίκη 5-2 επί της Αλάνιασπορ για την 29η αγωνιστική της Süper Lig.

Η Φενέρμπαχτσε κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το "τρένο" του Champions League και δείχνει να τα καταφέρνει ύστερα από τη δύο σε ένα νίκη επί της Αλάνιασπορ. Το 5-2 τη φέρνει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Süper Lig και ακόμα πιο κοντά στην Κόνιασπορ και παράλληλα αφήνει πίσω μία άμεση αντίπαλο που μέχρι πρότινος ήταν ένα βαθμό πιο πίσω.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο 26' με μία περίεργο λόμπα του Ντιέγκο Ρόσι. Ο Μεσούτ Εζίλ με πέναλτι στο 2ο μέρος έκανε το 2-0, όμως δύο τέρματα του Ταϊφούρ Μπινγκέλ έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Ισμαΐλ Καρτάλ έριξε στον αγώνα τον Πέλκα μετά το 2-2 και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός άρχισε να δίνει τα πάντα με την είσοδό του στο γήπεδο. Η ενέργειά του στον αγωνιστικό χώρο συνδυάστηκε με το γκολ μιας άλλης αλλαγής, του Αρντά Γκιουλέρ στο 74'. Σε μία κόντρα των φιλοξενουμένων στο 90', ο Πέλκας πήρε ριμπάουντ έπειτα από δοκάρι και "κλείδωσε" τη νίκη, φτάνοντας τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις, ο Μεργκίμ Μπερίσα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Κόνιασπορ πάντως πήρε τη νίκη 3-2 επί της Καϊσέρισπορ και παραμένει στη 2η θέση, με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο να βλέπει την ήττα της ομάδας του από τον πάγκο. Στα Άδανα, η Σίβασπορ έφυγε με νίκη 3-2 επί της τοπικής Ντεμίρσπορ, με τον Δημήτρη Γούτα να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι.

Η βαθμολογία του τουρκικού πρωταθλήματος

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ