ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Δεν είναι Σατανάς ο Νταμπίζας"

Αλαφούζος: "Δεν είναι Σατανάς ο Νταμπίζας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπεραμύνθηκε της επιλογής του Νίκου Νταμπίζα προσπαθώντας να δικαιολογήσει και τα αδικαιολόγητα ενώ υποστήριξε ότι του τον πρότεινε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Αρκετός διάλογος έγινε στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζου και τους υπόλοιπους μικρομέτοχους με αφορμή την... δεδομένη συνεργασία των πράσινων με τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ υπεραμύνθηκε της επιλογής του προσπαθώντας μάλιστα να δικαιολογήσει και τα αδικαιολόγητα ενώ τόνισε ότι ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν αυτός που πρότεινε τον παλαίμαχο διεθνή άσο στον ίδιο σε ένα γεύμα των δυο ανδρών πριν από περίπου ένα μήνα.

Αρχικά κάποιος εκ των μετόχων χαρακτήρισε τον Νίκο Νταμπίζα κλεπταποδόχο επειδή αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό έκλεψε ουσιαστικά πρωταθλήματα από τους πράσινους με την βοήθεια της παράγκας.

Άλλος στη συνέχεια έσπευσε να θυμίσει στον Γιάννη Αλαφούζο τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην αμυντικός κατά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Σε εκείνο το σημείο πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ και είπε: «Κάποτε έκανε μια δήλωση και πρέπει να τη διευκρινίσουμε. Είχε πει όταν πήγε στον Ολυμπιακό, ότι από μικρός υποστήριζε τον Άρη, ότι τα δύο αδέρφια του ήταν Παναθηναϊκοί και έτρωγε πολύ ξύλο με αποτέλεσμα να γίνει αντιπαναθηναϊκός. Δεν είναι ο Σατανάς του Ολυμπιακού όπως τον παρουσιάζουν ορισμένοι».

Και συνέχισε λέγοντας:
«Πριν από 20 μέρες με ένα μήνα, φάγαμε μαζί με τον Καραγκούνη και τότε μου πρότεινε τον Νταμπίζα, λέγοντάς μου ότι είναι ηθικό στοιχείο».

Επίσης ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε:
« Θα προτιμούσα να μην κάνω απολογισμό. Ελπίζω σε μεγάλο βαθμό να έχουμε θεραπεύσει ή περιορίσει τα μετοχικά και διοικητικά προβλήματα.

Είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον πιο έμπειρο παράγοντα. Ανακαλύψαμε ότι το κόστος μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο καθώς η ομάδα πλήρωνε πολλά για κάποιους ποδοσφαιριστές. Με τον Φέρειρα προπονητή υπήρχαν θέματα τα οποία φάνηκαν στην πορεία.

Η ελληνική παρουσία στο ρόστερ της ομάδας είναι πιο σημαντική από τους ξένους χωρίς να αρνούμαστε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο προηγμένό από το δικό μας. Το κόστος της ομάδας από τα 28 εκατ. ευρώ την τρέχουσα σεζόν θα πέσει στα 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα αφορούν το ρόστερ και τα υπόλοιπα διοικητικά και λοιπά έξοδα».

Για τη Λεωφόρο:
« Ελπίζω ότι το πρώτο ματς της νέας σεζόν θα το παίξουμε στη Λεωφόρο. Αναλόγως με τα οικονομικά μας θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε άδεια για να μεγαλώσουμε τη Λεωφόρο κατά 4000 θέσεις που μπορεί να γίνει με μικρές παρεμβάσεις στο χώρο».

Για τη Διπλή Ανάπλαση:
«Ο Παναθηναϊκός είχε πάντα γήπεδο, τη Λεωφόρο. Εμείς λέμε ότι ο χώρος μας ανήκει. Δεν έχουμε μπορέσει να το κατοχυρώσουμε και νομικά αλλά κανείς δεν αρνείται ότι ανήκει στον Παναθηναϊκό. Δεν καταλαβαίνω πως δεχθήκαμε να εγκαταλείψουμε ένα υπαρκτό γήπεδο για ένα οικόπεδο. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νέο γήπεδο. Προσωπικά έχω μεγαλώσει στη Λεωφόρο θέλω να μείνουμε εκεί.

Η εσωστρέφεια στον Παναθηναϊκό πρέπει να σταματήσει. Δεν έχω καμία όχληση από πιστωτή ή συμμετέχοντα ώστε να αισθάνομαι ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει επιπτώσεις. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί τέτοιο άνοιγμα και δεν το πληρώσει ο Βαρδινογιάννης είχα πει ότι θα το καλύψω εγώ όχι γιατί έχω χρήματα αλλά γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι λάθος να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος. Η δική μας διοίκηση δεν το κάνει».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ