SERIE A

Αήττητη η Ρόμα

Αήττητη η Ρόμα
Ρόμα, Ζουαν

Η Ρόμα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Serie A (2-0 την Ρετζίνα), μετά την εντός έδρας "γκέλα" της Γιουβέντους (1-0 η Ουντινέζε)

O Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του μπορεί να μην το παραδέχονται, αλλά πρωταρχικός στόχος της σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα οι "τζαλορόσι" δείχνουν αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Οι Ρωμαίοι πέρασαν νικηφόρα απο την Καλαβρία (νίκησαν 2-0 την Ρετζίνα) και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Γιουβέντους απο την Ουντινέζε (1-0) είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και η μόνη που δεν έχει δεχθεί γκολ (7-0).
Κορυφαίος για τους πρωτοπόρους ήταν ο Ζουάν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πραγματοποίησε ντεμπούτο στην Serie A και έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς ήταν απόλυτα σωστός στις επεμβάσεις του, ενώ κατάφερε να χριστεί και σκόρερ.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ρετζίνα είχε την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Σπαλέτι χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο τερματοφύλακας, Ντόνι, τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα ο Κούρτσι να πάρει θέση κάτω απο τα δοκάρια.

Παρά την ατυχία τους, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 50'. Η Ρόμα κέρδισε φάουλ, ο Ζουάν απέφυγε τον Αρόνικα και απο κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δυο λεπτά αργότερα, οι "Amaranto" έριξαν "λευκή" πετσέτα, καθώς αποβλήθηκε ο Βαλντέζ και έμειναν με δέκα παίκτες.

Απο εκείνο το σημείο και μετά, η Ρόμα κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και στο 84' "σφράγισε" τη νίκη. Ο Σισίνιο έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Ακουϊλάνι προσποιήθηκε και μπέρδεψε τους αμυντικούς της Ρετζίνα, με αποτέλεσμα ο Τότι απο τα 9 μέτρα να μην έχει πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Ο Ντι Νατάλε "κάρφωσε" την Γιουβέντους
Η Γιουβέντους γνώρισε την πρώτη ήττα του πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας απο την Ουντινέζε, με τον Ντελ Πιέρο να σημαδεύει τρεις φορές το δοκάρι (!). Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι "μπιανκονέρι" πλησίασαν το γκολ, αλλά ο Ντελ Πιέρο σημάδεψε το δοκάρι (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάϊντ και μάλλον έχουν δίκιο).

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντελ Πιέρο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χαντάνοβιτς που δεν έκανε τίποτα περισσότερο απο το να παρακαλουθεί την πορεία της μπάλας που πήγαινε προς την εστία του.

Η σημαντικότερη στιγμή όμως της αναμέτρησης ήταν λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν ένας οπαδός πέταξε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο και οι θεατές που ήταν στο πλάϊ του, τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Η αμυντική λειτουργία της Γιουβέντους έχει δεχθεί σκληρή κριτική μέχρι τώρα, όμως είναι αλήθεια οτι οι παίκτες της "Γηραιάς Κυρίας" συνεχίζουν να δίνουν δικαιώματα. Στο 47', ο Ίλνερ "τσίμπησε" την μπάλα για τον Ντι Νατάλε που ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή και δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Στο 62' οι "ζέβρες" θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματα τους, όταν ο Κουαλιαρέλα έβγαλε στην αντεπίθεση τον Ασαμόα, όμως το σουτ του Γκανέζου επιθετικού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν, αλλά ο Ντελ Πιέρο σημάδεψε το δοκάρι για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα η Ουντινέζε να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Άνετες νίκες για Ίντερ και Νάπολι

Ο Αντριάνο μπορεί να μην επέστρεψε με γκολ, όμως η Ίντερ δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Κατανια και έφθασε σε μια άνετη νίκη με 2-0. Οι "νερατζούρι" είχαν αρκετούς τραυματισμούς, όμως παρόλα αυτά κατάφεραν να φθάσουν στο "τρίποντο" και να μείνουν μόνοι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 15', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν, αφού προηγουμένως δημιουργήθηκε χάος στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Μπιζάρι απομάκρυνε αρχικά το πλασέ του Φίγκο, ο Αντριάνο στην συνέχεια γλίστρησε στην περιοχή, ο Μαϊκόν συνέχισε την προσπάθεια για να φθάσει η μπάλα στον Κρέσπο που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 79' όταν ο Ιμπραΐμοβιτς προωθήθηκε απο τ' αριστερά και τροφοδότησε τον Σέζαρ που δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Νάπολι απο την άλλη, με τον Ζαλαγέτα να πετυχαίνει το τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς επικράτησε 2-0 της Σαμπντόρια και "σκαρφάλωσε" στην τρίτη θέση, μαζί με την Γιουβέντους.

Οι "παρτενοπέϊ" κατάφεραν να προηγηθούν στο 42' λόγω μια κωμικοτραγικής κατάστασης. Ο Μπαστρίνι άφησε την μπάλα για να βγει ο Καστελάτσι και να μπλοκάρει, όμως ο τερματοφύλακας της "Σαμπ" αντί να μπλοκάρει, ανέτρεψε τον συμπαίκτη του (!) και ο Ζαλαγέτα που παρακολουθούσε την φάση δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 76', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν οι Χάμσικ και Ζαλαγέτα έκαναν διαδοχικές φορές το 1-2, με τον μέσο της Νάπολι να ξεπερνάει τον τελευταίο αμυντικό των φιλοξενούμενων και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

"Παλικαρίσια" ισοπαλία για Αταλάντα
Η Αταλάντα μπορεί να αγωνίστηκε σχεδόν για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε στο 48' ο Καροτσιέρι), όμως τελικά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 2-2. Οι "βιόλα" προηγήθηκαν στο 30ο λεπτό με αυτογκόλ του Ριβάλτα, όμως ο Ντόνι στο 51' ισοφάρισε για τους "μπεργκαμάσκι".

Ο Κριστιάν Βιέρι στο 74' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους (πρώτο γκολ του "Μπόμπο" στο πρωτάθλημα), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Τζαμπάνια στο 86' χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στους φιλοξενούμενους.

Η Τζένοα είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη κόντρα στην Λιβόρνο, όμως ο Μιλανέτο αστόχησε απο την "άσπρη βούλα" (9'), όμως τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 57' με γκολ του Μποριέλο και αφού προηγουμένως είχε δώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους ο Ταβάνο (52' πεν.).

Στην Σικελία, το γκολ του Ρεκόμπα (54') ήταν καθοριστικό, καθώς η Τορίνο κατάφερε να επιστρέψει με την ισοπαλία απο το "Ρέντσο Μπαρμπέρα". Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Σιμπλίσιο, όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Η Πάρμα συνεχίζει να ψάχνει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Οι "παρμέντσι" υποδέχθηκαν την Κάλιαρι, με τον σύλλογο της Σαρδηνίας να αιφνιδιάζει και να παίρνει το προβάδισμα με τον Μάτρι (40'), όμως στο 72' ο Κοράντι κατάφερε να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους (1-1).

Δείτε γκολ απο τις αναμετρήσεις:

Ίντερ-Κατάνια 2-0



Γιουβέντους-Ουντινέζε 0-1



Νάπολι-Σαμπντόρια 2-0



Παλέρμο Τορίνο 1-1



Ρετζίνα-Ρόμα 0-2



Τζένοα-Λιβόρνο 1-1



Συνοπτικά τ' αποτελέσματα
Φιορεντίνα - Αταλάντα 2-2 (30' αυτ. Ριβάλτα, 74' Βιέρι - 51' Ντόνι, 86' Τζαμπάνια)
Τζένοα - Λιβόρνο 1-1 (57' Μποριέλο - 52' πεν. Ταβάνο)
Ίντερ - Κατάνια 2-0 (15' Κρέσπο, 79' Σέζαρ)
Γιουβέντους - Ουντινέζε 0-1 (47' Ντι Νατάλε)
Νάπολι - Σαμπντόρια 2-0 (42' Ζαλαγέτα, 76' Χάμσικ)
Παλέρμο - Τορίνο 1-1 (4' Σιμπλίσιο - 54' Ρεκόμπα)
Ρετζίνα - Ρόμα 0-2 (50' Ζουάν, 84' Τότι)
Πάρμα - Κάλιαρι 1-1 (72' Κοράντι - 40' Μάτρι)











































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ