ΑΕΚ

Αισιόδοξα μηνύματα, ορατός αποκλεισμός

Αισιόδοξα μηνύματα, ορατός αποκλεισμός
Λαγός, Κωστένογλου INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην Μόσχα από την Λοκομοτίβ με 3-1 και πλέον η υπόθεση Ευρώπη δείχνει να τελειώνει. Αισιόδοξη η εικόνα του δικεφάλου παρά την ήττα. Το Sport24.gr αναλύει.

Η αποστολή από την αρχή ήταν δύσκολη για την Ένωση που ήθελε θετικό αποτέλεσμα μέσα στην ρωσική πρωτεύουσα, προκειμένου να ελπίζει σε κάτι καλό για τον δεύτερο γύρο των ομίλων της διοργάνωσης. Η προσπάθεια ήταν αξιοσέβαστη με την Λοκομοτίβ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).

Η διαφορά των 9 και 6 βαθμών, από την πρώτη και δεύτερη ομάδα του ομίλου αντίστοιχα, είναι μεγάλη για να την καλύψει η ΑΕΚ με το ανώτερο που μπορεί να μαζέψει να είναι εννέα βαθμοί και να θέλει ισοβαθμία με Λοκομοτίβ για να ελπίζει σε κάτι. Αντικειμενικά όμως, η Ευρώπη τελειώνει και η Ένωση πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα αρχικά και στο Κύπελλο στη συνέχεια, επενδύοντας στην εικόνα που παρουσίασε.

Πρώτο ημίχρονο, καλό πρόσωπο

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου μπήκαν δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έκανε ίσως την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση. Με σύστημα 4-3-3 και διάταξη 4-2-3-1 και τους Γκέντσογλου, Βάργκας στον χώρο του κέντρου, μπροστά τον Κάρλος σε ελεύθερο ρόλο και τριάδα τους Μπερνς, Λαγό και Μπέλεκ.

Ο Βάργκας για ακόμα ένα ματς ήταν η αποκάλυψη για την ΑΕΚ, κόβοντας και φτιάχνοντας σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι για τους κιτρινόμαυρους, καλύπτοντας συνέχεια τους χώρους, ενώ ο Γκέντσο παρέμεινε στο ανασταλτικό κομμάτι χωρίς όμως να ξεχωρίσει για ακόμα ένα ματς. Ο Χοσέ Κάρλος είχε αρκετή διάθεση και σίγουρα έδειξε πως πίσω από τον επιθετικό σε ελεύθερο ρόλο, είναι πιο επικίνδυνος από οποιαδήποτε άλλη θέση.

Ο Μπέλεκ μπροστά προσπάθησε και είχε τις ευκαιρίες του προκειμένου να γίνει επικίνδυνος, με μεγαλύτερη φάση αυτή στο 16' όπου ο Καμερουνέζος σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, απέδειξε ότι η τελική προσπάθεια του λείπει. Γενικά μια ΑΕΚ με εξαιρετική αμυντική τακτική και συνοχή στις γραμμές, δείγμα των νέων δεδομένων του Κωστένογλου.

Η επανάληψη θύμισε Βέλγιο και Στουρμ

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ με το καλημέρα δέχτηκε ένα αστείο γκολ στο 47' θυμίζοντας λίγο την ΑΕΚ στις Βρυξέλλες. Η αντίδραση πάντως, δεν ήταν ίδια με αυτή στο Βέλγιο καθώς οι παίκτες του Κωστένογλου συνέχισαν στον ρυθμό του πρώτου μέρους και είχαν τις ευκαιρίες προκειμένου να απαντήσουν.

Ο Κωστένογλου έβαλε Καφέ, Λεονάρντο και Σιαλμά προκειμένου να χτυπήσει στο παιχνίδι, αλλά και πάλι μια λάθος εκτίμηση(Καράμπελας πέναλτι), μηδένισε τις ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στο ματς. Το αξιοσημείωτο όμως, ήταν και πάλι η αντίδραση των παικτών του Κωστένογλου, οι οποίοι έδειξαν να μην πτοούνται από το... 2-0.

Οι Ρώσοι που δεν ήταν και τίποτα φοβερό, φάνηκε να παγώνουν το ματς, αλλά ο Σιαλμάς που μπήκε ως αλλαγή και έκανε το 2-1 "πάγωσε" τους γηπεδούχους, δείχνοντας ο ίδιος καλά στοιχεία, κυρίως ταχύτητα που λείπει από το παιχνίδι του δικεφάλου και ίσως να πρέπει να δοθούν κάποιες ευκαιρίες στον Έλληνα επιθετικό.

Σε εκείνο το σημείο, η αντίδραση του Κωστένογλου από τον πάγκο (ανέβασε και τον Κάλα στην επίθεση προκειμένου να πάρει την ισοπαλία), είναι αν μη τι άλλο θετική και είναι δείγμα της νοοτροπίας που θέλει να περάσει ο Έλληνας προπονητής. Η ΑΕΚ δεν συμβιβάζεται με το αποτέλεσμα, πηγαίνει μόνο για νίκη.

Το τελικό αποτέλεσμα, είναι σίγουρα πλασματικό για τον δικέφαλο, σε ένα ευρωπαϊκό εκτός έδρας ματς, που με αρκετές απουσίες προσπάθησε για το θετικό αποτέλεσμα, προσπάθησε για τη νίκη. Σε αυτή την εμφάνιση ο Κωστένογλου, αξίζει να "επενδύσει" προκειμένου να παρουσιάσει στο πρωτάθλημα το πρόσωπο που θέλει ο κόσμος του δικεφάλου, ένα πρόσωπο που αρμόζει στην ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ