ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Αϊντχόφεν - Άγιαξ 1-2: Πήρε το ντέρμπι και προσπέρασε στην κορυφή

Οι παίκτες του Άγιαξ πανηγυρίζουν γκολ εις βάρος της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για την πρεμιέρα του Champions League | 18 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες του Άγιαξ πανηγυρίζουν γκολ εις βάρος της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για την πρεμιέρα του Champions League | 18 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 /ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Ο Άγιαξ ήταν ο νικητής στο Topper με αντίπαλο την Αϊντχόφεν και με το 2-1 μέσα στο "Φίλιπς Στάντιον" την προσπέρασε στην κορυφή της Eredivisie.

Το Topper μεταξύ της Αϊντχόφεν και του Άγιαξ θα έκρινε εν πολλοίς την ομάδα που θα είχε το προβάδισμα για την κατάκτηση της φετινής Eredivisie, αφού αμφότερες μοιάζουν ασταμάτητες. Ο "Αίαντας" πήρε τη νίκη με 2-1 στο "Φίλιπς Στάντιον" για τη 20ή αγωνιστική, επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον κρατά την κατάσταση στα χέρια του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και προηγήθηκαν στο 34' με τον Μπράιαν Μπρόμπεϊ, που επέστρεψε στον "Αίαντα" με τη μορφή δανεισμού απ' τη Λειψία και σκόραρε για δεύτερη φορά σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ένα ασυνήθιστο λάθος από την αμυντική γραμμή που έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν με κοντινό σουτ του Μάριο Γκέτσε στο 53'.

Οι παίκτες του Έρικ τεν Χαχ δεν θορυβήθηκαν, κράτησαν τον έλεγχο και στο 74' το μακρινό σουτ του Νουσαΐρ Μαζραουί αύξησε την τιμή του (αντικείμενο πόθου για πολλές μεγάλες ομάδες) και συνάμα έδωσε τη νίκη 2-1 στην ομάδα του.

Η βαθμολογία της Eredivisie

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ