ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Αίγυπτος-Ιταλία 1-0

Αίγυπτος-Ιταλία 1-0
Αίγυπτος

Η Αίγυπτος επικράτησε της Ιταλίας με 1-0 και τα πάντα στην υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική(vid)

Η Αίγυπτος αποδείχθηκε εν τέλει "σκληρό καρύδι" για την "σκουάντρα ατζούρα" με τους "Φαραώ" να παίρνουν το προβάδισμα στο 40' χάρις στην κεφαλιά του Χομός και να διατηρούν το αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη και παράλληλα τις ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Αιγύπτιους να έχουν την κατοχή, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε ανούσια καθώς δεν κατάφεραν, στα πρώτα λεπτά, να απειλήσουν την εστία του Μπουφόν.

Η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Ρόσι να υποδέχεται την μπάλα στην περιοχή αλλά το σουτ του να είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το λεπτά κυλούσαν και η Ιταλία άρχισε να ανεβάζει στροφές με τον δις σκόρερ του ματς με τις ΗΠΑ, Τζουζέπε Ρόσι, να ξεχωρίζει με την απόδοσή του. Στο 24' ο επιθετικός της "σκουάντρα ατζούρα" απείλησε με δυνατό σουτ από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ελ Χανταρί με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ωστόσο οι "Φαραώ" ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να προηγηθούν στο 40'. Αρχικά ο Χοσνί με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Μπουφόν να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ και ο Χομός, μετά την εκτέλεσή του από τον Αμπουτρίκα, ανενόχλητος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές μπήκαν δυνατά και στο 54' με πρωταγωνιστή τον Ιακουίντα ξόδεψαν σημαντική ευκαιρία να φέρουν από νωρίς την αναμέτρηση στα ίσια. Ο Πίρλο με αριστοτεχνική μπαλιά έβγαλε τον Ιταλό επιθετικό απέναντι από τον Ελ Χανταρί, αλλά το πλασέ του δεν είχε την κατάληξη που θα επιθυμούσε.

Στο 63' η "σκουάντρα ατζούρα" άγγιξε ξανά την ισοφάριση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίρλο να περνά δίπλα από το δοκάρι. "Μοιραίος" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Ιακουίντα καθώς σε μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία δεν είχε την ψυχραιμία να εκτελέσει τον Ελ Χανταρί, που ομολογουμένως ήταν σε μεγάλο βράδυ.

Άλλωστε αυτό το απέδειξε ξανά μερικά λεπτά αργότερα, αποκρούοντας το πλασέ που επιχείρησε ο Μοντολίβο από το ύψος του πέναλτι.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν και κυρίως από την μεριά της Ιταλίας (σ.σ. είχε και δοκάρι με τον Ιακουίντα), ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα ανέδειξε νικήτρια την Αίγυπτο.

Πλέον τα πάντα παραμένουν ανοιχτά στην υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά, με το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας την τελευταία αγωνιστική να είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Οι συνθέσεις:



Αίγυπτος (Σεχατά): Ελ Χανταρί, Σαΐντ, Χανί, Φατί (80' Χασάν), Χοσνί, Ζιντάν (57' Εΐντ), Σαουκί, Χομός, Μοαουάντ (69' Φαράγκ), Γκομά, Αμπουτρίκα

Ιταλία (Λίπι): Μπουφόν, Γκρόσο, Κιελίνι, Καναβάρο, Γκατούζο (58' Μοντολίβο), Ντε Ρόσι, Ιακουίντα, Ρόσι (58' Τόνι), Τζαμπρότα, Πίρλο, Κουαλιαρέλα (64' Πέπε)

Γήπεδο: Ellis Park Stadium
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Εΐντ
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 52.150

Αίγυπτος-Ιταλία 1-0
































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ