ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΗΠΑ - Βραζιλία 0-3

ΗΠΑ - Βραζιλία 0-3
ρομπίνιο ραμίρες

Η Βραζιλία επικράτησε των ΗΠΑ με 3-0 και βρίσκεται μία... ανάσα από τα ημιτελικά του Confederations Cup 2009 (videos)

Οι λατινοαμερικάνοι κέρδισαν πολύ εύκολα το παιχνίδι με μία απλά καλή εμφάνιση, χάρη στα τέρματα των Φελίπε Μέλο, Ρομπίνιο και Μαϊκόν.
Η "σελεσάο" άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με την κεφαλιά του άσου της Φιορεντίνα, Φελίπε Μέλο, στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Μαϊκόν από δεξιά.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 20' έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, στην οποία μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου ο Κακά έδωσε την μπάλα στον Ραμίρες, αυτός έκανε την κούρσα και τροφοδότησε τον Ρομπίνιο, με τον τελευταίο να πλασάρει τον Τιμ Χάουαρντ για το 0-2.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, στο δεύτερο μέρος ξεκίνησαν με πολύ περισσότερη όρεξη και κάποιες σχετικά καλές στιγμές, όμως όλα τελείωσαν για αυτούς στο 57', όταν ο Κλέσταν αποβλήθηκε για τάκλιν στον Ραμίρες.

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Κάρλος Ντούνγκα πέτυχε και τρίτο γκολ με τον διαγώνιο σουτ του Μαϊκόν μέσα από την περιοχή.

Η συνεργασία που επέφερε το τέρμα ήταν εξαιρετική, καθώς ο δεξιός άσος της Ίντερ έδωσε την μπάλα στον Κακά, αυτός στον Ραμίρες και ο τελευταίος και πάλι στον Μαϊκόν που σούταρε για το τελικό 0-3.

Οι Αμερικανοί δημιούργησαν την πρώτη πραγματικά καλή τους ευκαιρία στο 84' με το σουτ του Φέιλαμπερ να "τραντάζει" το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Η προσπάθεια ήταν πολύ καλή, με τον Σπέκτορ από δεξιά να περνάει πάσα κάτω από τα πόδια του Φελίπε Μέλο στον Ντόνοβαν, αυτός έδωσε ξανά στο Σπέκτορ και ο τελευταίος τροφοδότησε τον Φέιλαμπερ στο ύψος της περιοχής για να κάνει το σουτ και να χτυπήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ΗΠΑ είχαν και νέο οριζόντιο δοκάρι, αυτήν την φορά σε κοντινή κεφαλιά του Κάσεϊ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά.

Η Βραζιλία έχει πλέον 6 βαθμούς μετά τις νίκες επί της Αιγύπτου και των ΗΠΑ, όμως για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά θα πρέπει το βράδυ να μην κερδίσει η Αίγυπτος την Ιταλία.

Αυτό διότι σε εκείνη την περίπτωση, αν εν συνεχεία η Ιταλία κερδίσει την Βραζιλία την τελευταία αγωνιστική και η Αίγυπτος τις ΗΠΑ, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και θα αποκλειστεί αυτός με την χειρότερη διαφορά τερμάτων.

HΠΑ: Χάουαρντ, Σπέκτορ, Ονιέβου, Ντέμεριτ, Μπόρνστεϊν, Μπράντλεϊ, Κλέσταν, Ντέμπσεϊ, Μπίσλεϊ (46' Κάσεϊ), Ντόνοβαν, Άλτιντορ (60' Φέιλαμπερ).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο (70' Λουϊζάο), Μιράντα, Αντρέ Σάντος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ραμίρες, Κακά (69' Ζούλιο Μπαπτίστα), Ρομπίνιο, Λουΐς Φαμπιάνο (69' Νιλμάρ).

ΗΠΑ - Βραζιλία 0-3



































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ