ΑΓΓΛΙΑ

Αγγλία: Επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου, θετική εξέλιξη για το Euro

Fans hold up scarfs prior the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, February 1, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Fans hold up scarfs prior the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Southampton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Saturday, February 1, 2020. (AP Photo/Jon Super) Ⓒ 2020 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το πλάνο του για την χαλάρωση του lockdown, με τον κόσμο να επιστρέφει στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου. Μία εξέλιξη θετική για το Euro του καλοκαιριού.

Αν και επετράπη σε κάποιες ομάδες της Premier League να έχουν θεατές στα γήπεδα τους, το μέτρο αυτό ανακλήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία.

Την Δευτέρα (22/2) ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το πλάνο του για την χαλάρωση του Lockdown. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, ο κόσμος θα μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου. Στα κλειστά γήπεδα θα επιτρέπονται μάξιμουμ 1000 άτομα, ενώ στα ανοιχτά 4.000.

Ωστόσο, στα μεγάλα γήπεδα της χώρας, όπως το Wembley και οι έδρες των ομάδων της Premier League, όπου η χωρητικότητα υπερβαίνει τους 16.000 θεατές θα επιτρέπονται έως και 10.000 κόσμος, όπου είναι δυνατόν, ή το ένα τέταρτο της χωρητικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία αγωνιστική της Premier League θα διεξαχθεί με κόσμο, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και ο τελικός του FA Cup, που είναι προγραμματισμένος για τις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με το Sky Sports εξετάζεται να αποτελέσει ένα τεστ για την εφαρμογή του μέτρου.

Επίσης, θετικά είναι τα νέα και για το Euro. Το Wembley θα φιλοξενήσει επτά παιχνίδια μεταξύ των οποίων έναν αγώνα για τη φάση των 16, τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό. Επομένως, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να γίνουν με κόσμο.

Photo credits: ⓒ 2020 Jon Super/Associated Press

TAGS ΑΓΓΛΙΑ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ