ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της FIFA για την Εθνική

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της FIFA για την Εθνική
Εθνική Ελλάδος, Βόλος

Ανάλυση της ελληνικής φιλοσοφίας κ' της επιτυχίας σε αφιέρωμα στην Εθνική στην ιστοσελίδα της FIFA

Με τίτλο "Η Ελληνική φιλοσοφία της επιτυχίας" στο κείμενο γίνεται αναφορά στην...συνταγή που ακολουθεί ο Ότο Ρεχάγκελ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ αναφέρονται ως παίκτες-κλειδιά οι Καραγκούνης,Χαλκιάς Κυργιάκος και Γκέκας.
Μεταξύ άλλων το κείμενο τονίζει:"Μετά από μία επιτυχημένη παρουσία σε ομάδες όπως η Βέρντερ Βρέμης, η Καϊζερσλάουτερν και η Μπάγερν Μονάχου, ο Γερμανός Ότο Ρεχάγκελ, ανέλαβε τα την Εθνική Ελλάδας τον Αύγουστο του 2001. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα αλλά και αναπάντεχες επιτυχίες αυτά τα εννέα χρόνια που ο Ρεχάγκελ βρίσκεται στον πάγκο της Ελλάδας.

Σε ηλικία 71 ετών δεν κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα του στο Μουντιάλ του 2002, αλλά έγινε ο αρχιτέκτονας της μεγαλύτερης επιτυχίας στην 84χρονη ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, δύο χρόνια αργότερα Οι Έλληνες, έγιναν προς μεγάλη έκπληξη όλων, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, στην Πορτογαλία καθώς το γκολ του Άγγελου Χαριστέα στον τελικό, ήταν αρκετό, για να γνωρίσει την ήττα η διοργανώτρια χώρα.

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην αποτυχημένη προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2006 αλλά και την παρουσία στα τελικά του "EURO 2008" όπου όμως:" Εκεί ο Ρεχάγκελ φάνηκε να έχει εμμονή με κάποιους ποδοσφαιριστές μεγαλύτερους σε ηλικία και παρουσίασε μια ομάδα, που ήταν η τρίτη γερασμένη της διοργάνωσης, μετά από Ιταλία και Σουηδία".

Όσο για την παρουσία στη Νότιο Αφρική, τονίζεται ότι ο κορμός της ομάδας είναι παίκτες πάνω από 30 ετών. Αναφέρεται ο Φάνης Γκέκας(30) που ήταν πρώτος σκόρερ των προκριματικών στην Ευρώπη ενώ ο Κώστας Χαλκιάς θα υπερασπιστεί την Ελληνική εστία(36).

Στην άμυνα θα βρίσκεται ο Σωτήρης Κυργιάκος(30) και Χρήστος Πατσατζόγλου(31) και στην μεσαία γραμμή ο Γιώργος Καραγκούνης(33) και ο Κώστας Κατσουράνης(30).Στην επίθεση εκτός από τον Γκέκα αναφέρεται και ο ήρωας του τελικού του 2004, Άγγελος Χαριστέας ενώ συμπερασματικά επισημαίνεται ότι πρωταγωνιστές της ομάδας θα είναι οι Χαλκιάς, Κυργιάκος, Καραγκούνης και Γκέκας.

Τέλος το δημοσίευμα καταλήγει ότι κάποτε Ηράκλειτος είπε:"Αυτά που μπορείς να δεις, να ακούσεις και να μάθεις, είναι αυτά που προτιμώ”. Μέσα από μια μακρά και λαμπρή καριέρα, ο Ρεχάγκελ φυσικά είδε, άκουσε και έμαθε τι μπορεί να πετύχει κανείς με έμπειρους παίκτες. Η ενδεκάδα της Ελλάδας, στο πρώτο της ματς κόντρα στη Νότιο Κορέα στις 12 Ιουνίου, στο Πορτ Ελίζαμπεθ, θα αποτελείται σίγουρα από έμπειρους ποδοσφαιριστές".










TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ