STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 0-2

ΑΕΛ-Αστέρας  Τρίπολης 0-2
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα από το "Αλκαζάρ" επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας του επί των "βυσσινί" στην μεγάλη κατηγορία. Χαμένο πέναλτι από τον Μετίν στο 0-0.

Μετά από τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Εργοτέλη στην Κρήτη (1-0), η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα καθώς νίκησε με 2-0 την ΑΕΛ στο "Αλκαζάρ".

Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 14' όμως ο Ντεγκρά απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Μετίν, ενώ η ψυχρολουσία για τους παίκτες του Παπακώστα ήρθε προς το τέλος του πρώτου ημχιρόνου.

Στο 39' ο Κρις έκανε το 2-0 με υπέροχο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε δύο λεπτά αργότερα από τον Ρομπέρτο με σουτ μέσα από την περιοχή (η μπάλα βρήκε και στα πόδια του Ταυλαρίδη).

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία του Αστέρα επί της ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία μετά από 6 αποτυχημένες απόπειρες (μέχρι πρότινος μετρούσε 3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες), ενώ στον αντίποδα η απογοητευτική για μία ακόμα φορά ΑΕΛ έμεινε στα 2 γκολ ενεργητικό μετά τη συμπλήρωση 6 αγωνιστικών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ταλ (73' Βελάσκο), Σίμιτς, Γκέρεμι (46' Αμπουχατζίρα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Πούρι (46' Κανόμπιο)

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος):
Ντεγκρά, Αργυρόπουλος (60' Φυτανίδης), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Κρις, Αράς (72' Φορτούνης), Καρέρα, Ρομπέρτο (89' Σκόνδρας), Ροζέιρο

Γήπεδο:
Αλκαζάρ

Διαιτητής:
Μ.Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί:
Φαντόπουλος (Πειραιά), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Γκολ: Κρις (39'), Ρομπέρτο (41')

Κίτρινες κάρτες:
Βενετίδης (61'), Αμπουχατζίρα (81') / Μπαρτολίνι (12'), Ουριμπάρι (50'), Ντεγκρά (70'), Ρομπέρτο (79'), Λαδάκης (88')

Κόκκινες κάρτες: -


ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση του "Αλκαζάρ" πήρε από το ξεκίνημα... φωτιά, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να μπαίνουν με σούπερ επιθετικές διαθέσεις και να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα λεπτά.

Μόλις στο 3' ο Μπαρτολίνι πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή (μετά από φάουλ του Ροζέιρο) αναγκάζοντας τον Βιέρα να διώξει με υπερένταση, ενώ στο 6' οι φιλοξενούμενοι "έκρυψαν" τη μπάλα, με τον Καρέρα να τροφοδοτεί ιδανικά τον Ροζέριο και τον δεύτερο να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι με δεξί πλασέ.

Μετά από το επτάλεπτο απόλυτης κυριαρχίας του Αστέρα όπου έβρισκε διάπλατους διαδρόμους προς την άμυνα της ΑΕΛ, οι "βυσσινί" είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 7' με τον Μετίν: ο Τούρκος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον Ντεγκρά να εκτινάσεται εντυπωσιακά στη δεξία γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Η φάση αυτή "ζέστανε" την εξέδρα αλλά και τους παίκτες του Παπακώστα, οι οποίοι στο 11' είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν όταν ο Μπαρτολίνι σταμάτησε με το χέρι τη μπάλα μέσα στην περιοχή (σε γύρισμα του Σίμιτς) και ο Λαμπρόπουλος υπέδειξε (με καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων την παράβαση).

Η ευκαιρία όμως αυτή δεν μετουσιώθηκε σε γκολ καθώς ο Ντεγκρά μάντεψε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του Μετίν πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.

Το γεγονός αυτό έδωσε μάλιστα ψυχολογική ώθηση στον Αστέρα, ο οποίος πήρε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετέφερε την πίεση στα αντίπαλα καρέ και στο 20' σκόραρε με προβολή του Ρομπέρτο, φάση που υποδείχτηκε πάντως (σωστά) ως οφσάιντ.

Στον αντίποδα, η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου στο 25' με τον Μετίν, ο οποίος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ με το αριστερό, για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, ελέω και του άσχημου αγωνιστικού χώρου που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, με τους φιλοξενούμενους να "χτυπούν" στην κόντρα προς το τέλος του ημιχρόνου.

Η πρώτη "ψυχρολουσία" για την ΑΕΛ ήρθε στο 39' καθώς ο Κρις βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή και με εκπληκτικό αριστερό γυριστό πλασέ νίκησε τον Βιέρα για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκες του Βαγγέλη Βλάχου (αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο διαιτητή στη φάση του πέναλτι της ΑΕΛ) έφτασαν και σε ένα δεύτερο γκολ "παγώνοντας" ακόμα περισσότερο το κοινό του "Αλκαζάρ".

Ο Ροζέιρο έβγαλε κάθετη πάσα για τον Ρομπέρτο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, και με σουτ που βρήκε στα πόδια του Ταυλαρίδη και άλλαξε ελαφρώς πορεία, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Στο 44' ο Αστέρας έχασε ευκαιρία και για τρίτο γκολ με το σουτ του Αράς να φεύγει άουτ, ενώ το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου για το ημίχρονο βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΛ να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους για την άσχημη παρουσία της.


Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι Κανόμπιο και Αμπουχατζίρα ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα των γηπεδούχων αντί για τους Πούρι και Γκέρεμι, με την πρώτη καλή φάση να έρχεται στο 48'.

Ο δραστήριος Μετίν βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά νικήθηκε για μία ακόμα φορά από τον Ντεγκρά, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η συνέχεια πάντως είχε και πάλι... Αστέρα, ο οποίος δεν επαναπαύτηκε στο μαξιλαράκι του 0-2 αλλά βγήκε μπροστά και -με όπλο τις ταχύτατες αντεπιθέσεις- έψαξε με πάθος το τρίτο γκολ για να "κλειδώσει" οριστικά το παιχνίδι.

Στο 51' ο Ροζέιρο έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ ενώ στο 53' οι Αρκάδες είχαν νέα καλή στιγμή με τον Αράς, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Βιέρα.

Ο Αστέρας είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο επόμενο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο η ΑΕΛ έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, με την "αναλαμπή" για τους Θεσσαλούς να έρχεται μέσα στο τρίλεπτο 67'-70'.

Στο 67' ο Κανόμπιο ανάγκασε τον Ντεγκρά να διώξει με γροθιές σε εκτέλεση φάουλ του, ένα λεπτό αργότερα το διαγώνιο σουτ του Αμπουχατζίρα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 70' ο Μετίν είχε ένα ακόμα καλό σουτ που έφυγε άουτ.

Η ΑΕΛ έψαχνε απεγνωσμένα ένα γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως είχε την ατυχία να βρίσκει απέναντί της έναν σταθερότατο Ντεγκρά.

Αυτό έγινε και στο 76', όταν ο Σίμιτς έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο γκολκίπερ του Αστέρα πετάχτηκε εντυπωσιακά και παραχώρησε κόρνερ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αστέρας κράτησε με σχετική ευκολία το υπέρ του προβάδισμα, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται νευρικοί και να μην απειλούν, και τον κόσμο τους είτε να αρχίζει να αποχωρεί από το 85' από τις εξέδρες εμφανώς απογοητευμένος.

Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπουχατζίρα έχασε την ευκαιρία να πετύχει έστω και το γκολ της τιμής για την ομάδα του (το πλασέ του έφυγε άουτ), με το τελικό σφύριγμα του Λαμπρόπουλου να βρίσκει τον Αστέρα να πετυχαίνει μία δικαιότατη νίκη σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Superleague.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ