ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ζήτημα του Μιλόγεβιτς είναι ποιους θ' αφήσει έξω

Ο Νόρντιν Αμραμπάτ είναι από τους "σίγουρους" του Βλάνταν Μιλόγεβιτς
Ο Νόρντιν Αμραμπάτ είναι από τους "σίγουρους" του Βλάνταν Μιλόγεβιτς INTIME

Η ΑΕΚ προσδοκά σε μια δυνατή αρχή στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ιωνικό και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει 3-4 αποφάσεις να λάβει για το αρχικό σχήμα.

Ένα είναι το σίγουρο ενόψει της πρεμιέρας για την ΑΕΚ στο νέο πρωτάθλημα: ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν έχει βαρύ κεφάλι επειδή δεν του βγαίνουν τα κουκιά της ενδεκάδας για το ματς με τον Ιωνικό (12/9, 20:30 COSMOTE 1, LIVE SPORT 24), αλλά διότι δεν ξέρει ποιους να αφήσει εκτός αυτής. Αλίμονο δε, αν του έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά ο Λιβάι Γκαρσία που ναι μεν πήρε θέση στην αποστολή, όμως θα καθίσει στον πάγκο καθώς έμεινε για περίπου 4 εβδομάδες εκτός προπονήσεων και φιλικών αγώνων.

Υπάρχουν ζητήματα 11αδας που τον απασχολούν, όπως η κόπωση που ο ίδιος ο Στίβεν Τσούμπερ ομολόγησε ότι αισθάνεται μετά τα διαρκή ματς και ταξίδια με την Εθνική Ελβετίας, ας μη λησμονούμε άλλωστε ότι προέρχεται από "γεμάτο" Euro. Επίσης η φόρμα κάποιων παικτών, όπως ο Μάνταλος που έχασε τη θέση του εκεί και γενικά περνά ένα δύσκολο -ψυχολογικά κυρίως- φεγγάρι μετά τις αποδοκιμασίες στο παιχνίδι αποκλεισμού από τη Βελέζ και ο άσφαιρος έως σήμερα Αραούχο.

Ας τα δούμε ανά θέση (σε διάταξη 4-2-3-1, αν και παραμένουν πιθανά ως επιλογές το 4-1-4-1 ή 4-3-3):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς θα είναι ο βασικός και ο Παναγιώτης Τσιντώντας η εναλλακτική λύση στον πάγκο.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ: Ο Κλεμάν Μισελέν αποκτήθηκε για να κάνει δική του τη θέση και ο Μιχάλης Μπακάκης θα είναι ο "μπακ-απ", καθως ο Λάζαρος Ρότα δεν μπήκε στην αποστολή.

ΣΤΟΠΕΡ: Το δίδυμο των Όγκνιεν Βράνιες - Γιώργου Τζαβέλλα είναι ακλόνητο. Έκπληξη αποτελεί η επιλογή του Γεράσιμου Μήτογλου αντί του Ζίγκα Λάτσι στην αποστολή, στην οποία ασφαλώς συμπεριλήφθηκε και ο Στράτος Σβάρνας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ: Το προβάδισμα ανήκει στον Εσχάν Χατζισαφί, αλήθεια όμως, αν δεν παίξει στο παιχνίδι με τον Ιωνικό που μόλις προβιβάστηκε στην Α' κατηγορία, σε ποια ματς θα παίξει ο Μάριο Μιτάι;

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ: Ο Νταμιέν Λε Ταλέκ θα είναι ο "κόφτης" και ο Νταμιάν Σιμάνσκι το "τρεχαντήρι" της υπόθεσης, σε σαφώς πιο σύνθετο ρόλο. Ο Αντρέ Σιμόες είναι ακόμα ανέτοιμος, οπότε έμεινε εκτός, οπότε ως εναλλακτικές επιλογές λογίζονται οι Γεβγέν Σάκχοφ και Κώστας Γαλανόπουλος.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Η κόπωση που ο Στίβεν Τσούμπερ επικαλέστηκε, φαίνεται ότι θα τον κρατήσει στον πάγκο έως το 60' του αγώνα, εκτός αν απαιτηθεί να μπει νωρίτερα. Άρα είτε θα ξεκινήσει εκεί ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς είτε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος στη σκέψη του προπονητή είναι απόλυτα ικανός για τον ρόλο αυτό.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Εδώ ο Νορντίν Άμραμπατ παίζει χωρίς αντίπαλο και είναι αυτός που θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι διαθέσιμος για ένα 30λεπτο, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή ο Τάνκοβιτς, εφόσον δεν ξεκινήσει το ματς.

ΕΠΙΤΕΛΟΣ ΧΑΦ: Εδώ και περίπου 10 ημέρες, ο Μιλόγεβιτς δουλεύει με τον Ντάρκο Γέβτιτς στο ρόλο αυτό, άλλωστε ο Μάνταλος απουσίαζε με την Εθνική. Λογικά ο Ελβετός έχει το προβάδισμα, σίγουρα δε αν ο αρχηγός της ΑΕΚ ξεκινήσει αριστερά. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

ΚΟΡΥΦΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ: Ισχυρό "μπρα ντε φερ" εδώ μεταξύ των Καρίμ Ανσαριφάρντ και Σέρχιο Αραούχο. Ο πρώτος έχει σκοράρει σε φιλικά και επίσημα παιχνίδια, ο δεύτερος αντιθέτως δεν έχει ακόμα βρει δίχτυα, όμως αποκτήθηκε για να είναι ο βασικός και είναι σημαντικό να αποκτήσει ρυθμό. Αυτή είναι και η πιο δύσκολη απόφαση για τον προπονητή.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ