ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο πολυθεσίτης Αμραμπάτ λύνει τα χέρια του Μιλόγεβιτς

Ο Αμραμπάτ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ σε φιλικό παιχνίδι.
Ο Αμραμπάτ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα EUROKINISSI

Ο Νόρντιν Αμραμπάτ εκτός από μια πολύ ποιοτική λύση είναι και ένα πολυεργαλείο το οποίο θα λύσει τα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς τη φετινή σεζόν, καθώς μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό.

Η έναρξη της νέας Super League Interwetten μπαίνει στην τελική ευθεία με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται να "επιστρέψει" στις επίσημες αναμετρήσεις μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Παρά την αποτυχία του ευρωπαϊκού στόχου, ο οποίος ήταν (το μίνιμουμ) η πρόκριση στους ομίλους της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Μιλόγεβιτς στηρίχθηκε και μάλιστα ενισχύθηκε με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην αιχμή.

Ο Στίβεν Τσούμπερ "συστήθηκε" στο ελληνικό κοινό στη φιλική αναμέτρηση με την Ελβετία, ωστόσο και ο Νορντίν Αμραμπάτ έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής στα τελευταία φιλικά της Ένωσης με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο 34χρονος Μαροκινός μεσοεπιθετικός πέραν της ποιότητας που έχει και της ικανότητας που διαθέτει, είναι και ένας πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής. Αυτό του είδους οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ χρήσιμοι στους προπονητές, γιατί προσφέρουν λύσεις σε καιρό απουσιών ή κρίσιμων καταστάσεων στη μέση μιας αναμέτρησης.

Μοιρασμένες συμμετοχές και στις δύο πτέρυγες

Η έως τώρα πορεία του Αμραμπάτ έχει δείξει ότι ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πτέρυγες. Στην καριέρα του έχει παίξει 108 φορές στο δεξί άκρο και 105 στο αριστερό, με την επιτυχία του να είναι παρόμοια. Ως δεξιός μεσοεπιθετικός έχει 12 γκολ και έχει μοιράσει 23 ασίστ, ενώ στο αριστερό άκρο έχει 11 γκολ και 26 ασίστ.

Έχει αγωνιστεί 47 φορές ως σέντερ φορ, ενώ έχει καταγράψει συμμετοχές ως δεύτερος επιθετικός, "δεκάρι", μέχρι και δεξιός μπακ. Το δυνατό του πόδι είναι το δεξί, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να παίξει και στα αριστερά, λόγω της δεινότητάς του στο ένας εναντίον ενός.

Το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ (έχει αγωνιστεί και σαν επιθετικός στην καριέρα του) λύνει τα χέρια του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος έχει πλειάδα επιλογών. Για παράδειγμα στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό για τη Super League Interwetten θα παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης, καθώς απουσιάζει ο τραυματίας, Λιβάι Γκαρσία.

Ο Μάνταλος θα αγωνιστεί στο "10" και από εκεί και πέρα στο αριστερό άκρο της επίθεσης το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα αγωνιστεί ο Τάνκοβιτς με τον Ζούμπερ να περνάει σαν αλλαγή, καθώς θα έχει λίγες προπονήσεις (μια με δύο) στα πόδια του με τη νέα του ομάδα.

Αν σε άλλο παιχνίδι απουσιάσει ο Τσούμπερ τότε ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του είναι ο Μαροκινός και όχι ο Τάνκοβιτς. Ο Μιλόγεβιτς δεν έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στον Σουηδό μεσοεπιθετικό, τον οποίο χρησιμοποιεί στη θέση "10".

Επομένως ο ρόλος του Αμραμπάτ είναι πολύ σημαντικός και σίγουρα δεν θα είναι σταθερός. Όπως συμβαίνει σε κάθε "πασπαρτού".

Πίσω από τον φορ συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες να αγωνιστεί ο Αμραμπάτ, καθώς εκεί υπάρχουν ο αρχηγός της Ένωσης Πέτρος Μάνταλος, αλλά και ο Ντάρκο Γέφτιτς, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο "8".

Εκτός από την πολυκοσμία στη θέση πίσω από τον φορ, ο Αμραμπάτ δεν έχει και πολλές συμμετοχές εκεί, μόλις 14. Στον άξονα στερείται το ξεπέταγμα που μπορεί να προσφέρει, καθώς μπορεί να συνεισφέρει μόνο στο δημιουργικό κομμάτι, το οποίο δεν είναι και το δυνατότερό του.

Πάντως ο Μιλόγεβιτς έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολλές μονάδες στην μεσοεπιθετική γραμμή, κάτι που οι προκάτοχοί του δεν το είχαν. Και μάλιστα έχει αυτές τις επιλογές χωρίς τον βραχνά της Ευρώπης, καθώς με τα περισσότερα παιχνίδια θα έχει περισσότερες πιθανότητες να χάσει ποδοσφαιριστές.

Το θέμα είναι να μπορέσει να τους "χωρέσει" να δώσει ρόλους βγάζοντας από τον καθένα τον καλύτερο του εαυτό και να μην δυσανασχετήσει κάποιον, "ρισκάροντας" μουρμούρα στα αποδυτήρια.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ