ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το τελευταίο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ που σημείωσαν στο Νίκος Γκούμας
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ που σημείωσαν στο Νίκος Γκούμας INTIME SPORTS

Πριν από 19.5 χρόνια η ΑΕΚ έδινε το τελευταίο της παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας του Άρη 4-0. Απόψε (3/10) ο εφιάλτης της Ένωσης τελειώνει, καθώς επιστρέφει στην ιστορική της έδρα.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από 19.5 χρόνια. Η αναμονή των φίλων της έφτασε στο τέλος της, καθώς το βράδυ της Παρασκευής (30/9) πραγματοποιήθηκαν τα ιστορικά εγκαίνια της OPAP Arena, του νέου σπιτιού της Ένωσης, ενώ σήμερα (03/10) δίνει το πρώτο της παιχνίδι στο νέο της σπίτι με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Πριν από περίπου δύο δεκαετίες, η ΑΕΚ έδωσε το τελευταίο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Άρη, για το οποίο αναφέρθηκε και ο Διονύσης Χιώτης στη συνέντευξή του στο SPORT24.

Με εκείνο το ματς της 3ης Μαΐου του 2003 να βρίσκει την αθηναϊκή ομάδα να επικρατεί 4-0 (Κατσουράνης, Λάκης δύο γκολ και Ίβιτς οι σκόρερ) έδωσε φινάλε σε 73 χρόνια ιστορίας του γηπέδου, όπου έδωσε 1.118 παιχνίδια και είχε απολογισμό 856 νίκες - 158 ισοπαλίες - 104 ήττες.

Στο ματς απέναντι στον Άρη μάλιστα, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα αρκετοί ήταν οι φίλοι της Ένωσης που θέλησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν ως αναμνηστικό κάτι από το ιστορικό γήπεδο της ΑΕΚ, όπως για παράδειγμα κομμάτια του χλοοτάπητα.

Το τότε σχέδιο του Γρανίτσα ήταν η κατεδάφισή του και η δημιουργία ενός νέου γηπέδου, κάτι που δεν έγινε ποτέ και έτσι η ΑΕΚ έμεινε άστεγη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη αποτελείτο από τους: Χιώτη, Γεωργέα, Κασάπη, Καψή, Κατσουράνη, Ζαγοράκη (80’ Κωνσταντινίδη), Μαλαδένη, Λάκη (69’ Ναλιτζής), Γεωργάτο (69’ Κωστένογλου), Τσάρτα και Ίβιτς.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ OPAP ARENA ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ