ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το σχέδιο του Αλμέιδα για νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στη Λαμία

Ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της ΑΕΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ θέλει να ξεκινήσει με το δεξί την πρεμιέρα της στη Super League κόντρα στη Λαμία (20/08, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), προκειμένου να "αγοράσει" χρόνο στην ιστορική σεζόν που ξεκινάει. Η συνταγή του Αλμέιδα με την τριάδα στην άμυνα που θα χρησιμοποιήσει στο Αθανάσιος Διάκος.

Στην έδρα της Λαμίας κάνει αφετηρία η ΑΕΚ (20/08, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) σε αυτή την ιστορική σεζόν. Μια σεζόν που επιστρέφει πίσω στις ρίζες της, στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια. Κόντρα στους Φθιωτούς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, μετά τα πέντε νικηφόρα φιλικά στην προετοιμασία (Γκενκ, Φόλενταμ, Ουτρέχτη, Ομόνοια και Προοδευτική).

Η Ένωση θέλει να ξεκινήσει με το δεξί στην πρεμιέρα της Super League για πολλούς λόγους. Κατ' αρχάς με τα αποτελέσματα θέλει να κερδίσει χρόνο, ώστε η ομάδα να μπορέσει να αποκτήσει χημεία και σταδιακά να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι. Αν τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν θα προκληθούν "τριγμοί" και αυτό δεν θα βοηθήσει τη δουλειά της ομάδας. Φυσικά οι λόγοι είναι και βαθμολογικοί, έστω και αν μιλάμε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά, ο Αργεντινός κόουτς δεν υπολογίζει στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω κόπωσης, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ταλαιπωρήθηκε λόγω ίωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να επανέλθει. Φυσικά δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ο ανέτοιμος Γαλανόπουλος και ο Μουκουντί που έχει μόλις μια προπόνηση στα πόδια του. Στην αποστολή είχε συμπεριληφθεί και ο Μιτάι, όμως όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει στη Λοκομοτίβ Μόσχας και στη θέση του ήρθε ο Χρήστος Γιούσης.

Απέναντί της βρίσκει μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον κορονοϊό εντός της εβδομάδας. Μάλιστα η διεξαγωγή της ήταν στον "αέρα" λόγω των κρουσμάτων, όμως το παιχνίδι θα γίνει κανονικά, με τον Τζανλούκα Φέστα να μην υπολογίζει στους Σαράνοφ, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τζανδάρη, Γιακουμάκη και Καραμάνο,

Η τριάδα στην άμυνα δεν αλλάζει

Ο Αλμέιδα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν θα διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα, την οποία δούλευε μέσα στο καλοκαίρι και τη χρησιμοποίησε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας της Ένωσης. Έτσι με αυτό το σύστημα θα παρατάξει την ομάδα του στο Αθανάσιος Διάκος και έχει τους λόγους του.

Φέτος η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της με ποιοτικές κινήσεις που την ανεβάζουν επίπεδο. Το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που μπορεί να αναδείξει την ποιότητα που έχει η ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή και ταυτόχρονα μπορεί να περιορίσει τις αδυναμίες στην άμυνα.

Η ενδεκάδα με την οποία αναμένεται να παρατάξει ο Αλμέιδα την ΑΕΚ είναι η ίδια με την πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Προοδευτική στο "Σεραφείδιο". Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Την τριάδα στην άμυνα θα συντελέσουν ο Βίντα στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί στο αριστερό και ο Τζαβέλλας κεντρικός στόπερ.

Σε ρόλο "κόφτη" στον άξονα θα χρησιμοποιηθεί ο Νταμιάν Σιμάνσκι και εσωτερικοί μέσοι θα είναι ο Ορμπελίν Πινέδα και ο Γενς Γιόνσον. Στην αριστερή πλευρά θα παίξει ο Τσούμπερ, ο οποίος έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στον ρόλο αυτό και δεξιά ο Άμραμπατ. Ο Μάνταλος θα παίξει στη δυάδα της κορυφής σε πιο ελεύθερο ρόλο και ο Αραούχο θα είναι ο φορ. Φυσικά με αυτό τον σχηματισμό ο Αλμέιδα μπορεί να μετατρέψει το 3-5-2 σε 3-4-2-1.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ