ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το δίλημμα στη διάταξη, ο Γκατσίνοβιτς και ο παρτενέρ του Αραούχο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει κρατήσει κλειστά χαρτιά για την ενδεκάδα, όμως κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να αισθάνονται πιο "σίγουροι". Τα ερωτηματικά και η παράδοση των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ δίνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (11/09, 21:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και παρότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα μέσα στη χρονιά, αυτό το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ένωση.

Το κίνητρα δεν είναι μόνο βαθμολογικά, καθώς με νίκη κόβουν το απόλυτο του τριφυλλιού και τον πιάνουν στη βαθμολογία, αλλά και ιδιαίτερα σημαντικά για τον κιτρινόμαυρο οργανισμό. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι στη διαδικασία που χτίζει την ομάδα όπως θα ήθελε. Ορισμένα από τα υλικά δεν τα είχε εξ αρχής μαζί του, επομένως χρειάζεται χρόνο για να φτιάξει αυτό που θέλει.

Με νίκες και δη σε ντέρμπι ο Αργεντινός κόουτς ξέρει ότι μπορεί να "αγοράσει χρόνο" και να αποφύγει κάποιους τριγμούς. Δεν σημαίνει ότι με ήττα θα έρθει η "συντέλεια του κόσμου". Στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV ο 48χρονος τεχνικός έδειξε ότι γνωρίζει από ντέρμπι. Και πως να μη γνωρίζει ως παίκτης και προπονητής της Ρίβερ που δίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα ντέρμπι στον κόσμο με την Μπόκα Τζούνιορς.

Η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν άνθρωπο που ξέρει από ντέρμπι, καθώς την τελευταία τετραετία ο απολογισμός της σε αυτά τα παιχνίδια ήταν αρκετά φτωχός, έχοντας μόνο με τον Παναθηναϊκό περισσότερες νίκες, όμως οι πράσινοι έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Τσούμπερ έμεινε εκτός λόγω της θλάσης που έχει υποστεί στον δεξιό δικέφαλο, όπως και ο Θεοδόσης Μαχαίρας, αντίθετα μέσα στην αποστολή βρέθηκε ο Φαν Βερτ, αλλά και ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος είναι για πρώτη φορά σε αποστολή της ΑΕΚ τη νέα σεζόν.

Εκτός έμεινε και ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση το Σάββατο (10/09) στα Σπάτα και αναμένεται να είναι έτοιμος μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων τον Οκτώβριο.

Οι "σίγουροι", τα "ερωτηματικά" και οι πιθανοί σχηματισμοί

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αλμέιδα κατά την προετοιμασία του δοκίμαζε κατά κύριο λόγο την τριάδα στην άμυνα, αλλά τελικά παρέταξε την Ένωση με τέσσερις στα μετόπισθεν. Αυτή την εβδομάδα δεν φανέρωσε τα πλάνα του, καθώς δούλεψε και με τους δύο σχηματισμούς.

Όπως και να έχει υπάρχουν κάποια πρόσωπα που έχουν "σίγουρη" θέση στην ενδεκάδα. Πρόκειται για τους Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο. Σε περίπτωση τριάδας στην άμυνα, θέσεις διεκδικούν ο Χατζισαφί ως στόπερ και ο Μοχαμάντι στην αριστερή πτέρυγα, μαζί με τον Ελίασον.

Στο δεξί άκρο το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθεί ο Γκατσίνοβιτς, ενώ δίλημμα είναι και ο ποδοσφαιριστής που θα βρεθεί στο πλάι του Αραούχο, με τον Λιβάι Γκαρσία να ένας εκ των υποψήφιων.

Αν επιλέξει τελικά την τετράδα στην άμυνα, με δίδυμο στο κέντρο τους Βίντα - Τζαβέλλα, τότε στα δύο άκρα τα φαβορί είναι ο Μοχαμάντι και ο Ρότα, ενώ μπροστά τους θέση διεκδικούν οι Ελίασον, Άμραμπατ (και στις δύο θέσεις) και οι Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της άμυνας.

Η δεύτερη διάταξη μοιάζει πιο πιθανή, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει δύναμη στα άκρα του, επομένως η περαιτέρω θωράκιση στις δύο πτέρυγες μοιάζει μια λογική λύση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλμέιδα θα παίξει με μια ενδεκάδα, την οποία μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Παναθηναϊκό αποτελείται από τους: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλο, Γαλανόπουλο, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Ελίασον.

Η παράδοση με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο

Στη Super League ο Παναθηναϊκός έχει συντριπτικά υπέρ του την παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ με τον ίδιο γηπεδούχο. Έχει κερδίσει 32 φορές, 25 αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες και 12 φορές επικράτησε η Ένωση.

Ωστόσο στις αναμετρήσεις το μήνα Σεπτέμβριο (με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό) υπάρχει ισορροπία με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι πριν από ακριβώς 19 χρόνια, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-1.

  • 29 Σεπτεμβρίου 1963 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 5-4
  • 27 Σεπτεμβρίου 1981 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3-0
  • 25 Σεπτεμβρίου 1988 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1
  • 11 Σεπτεμβρίου 1993 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2

Μη χάσετε την Game Night στις 23:30 για το ντέρμπι της Λεωφόρου:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ