ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ

ΑΕΚ: Το "δεν φοβάμαι, είμαι έτοιμος για τίτλους" του Γιαννίκη

Ο Αργύρης Γιαννίκης κατά την παρουσίασή του στην ΑΕΚ
Ο Αργύρης Γιαννίκης κατά την παρουσίασή του στην ΑΕΚ PHOTO CREDITS: INTIME

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, ήταν έτοιμος για τη δουλειά από καιρό. Και αυτό ακριβώς μετέφερε στους ανθρώπους της ομάδας όταν προσέγγισαν.

Καθόλου εύκολο είναι για έναν προπονητή ο οποίος δεν έχει εργαστεί σε περιβάλλον μεγάλων ομάδων να εμφανιστεί σε interview εργασίας με τέτοια βεβαιότητα για τον εαυτό του και την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τη δουλειά. Πριν από τις δηλώσεις κατά την επίσημη παρουσίασή του, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ είχε ήδη κερδίσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη με τη βεβαιότητά του ότι είναι ο ιδανικός για το ρόλο που αναλαμβάνει.

Από το καλοκαίρι ακόμα, όταν η ομάδα προχώρησε στην πρώτη προσέγγιση κι επέλεξε να οδηγηθεί σε κάτι που νόμιζε ότι θα ήταν πιο ασφαλές, εκείνος στόχευε ψηλά. Το επανέλαβε ακόμα πιο πειστικά, τώρα στα δύσκολα.

Ας μη μείνουμε στο τι θα μπορούσε να χάσει, αλλά σε αυτά που μπορεί να κερδίσει. Είναι ένας άνθρωπος που βγάζει σιγουριά για την προπονητική επάρκειά του και θα κριθεί γι' αυτό στην πορεία.

Όταν πάντως κλήθηκε ξανά προς συζήτηση με την ΑΕΚ, ήταν έτοιμος από καιρό. Και μετέφερε προς την πλευρά της πως, όχι απλώς δεν φοβάται, αλλά και ότι έχει τον τρόπο να διαχειριστεί το υπάρχον ρόστερ με τρόπο τέτοιο που θα φέρει στην ομάδα επιτυχίες και τίτλους.

Το δήλωσε αργότερα, κατά την επίσημη παρουσίασή του, νωρίτερα όμως το είχε ακριβώς έτσι μεταφέρει και προς την ομάδα: ''μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα''. Αυτοπεποίθηση στο φουλ!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είχε τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί

Υπάρχει και προϊστορία: είναι αλήθεια ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ περίμενε πώς και πώς την ευκαιρία που θα παρουσιαζόταν για εκείνον σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα. Είχε στόχευση σε δύο συγκεκριμένα, στην ΑΕΚ και στον Άρη.

Δούλευε παράλληλα τις δυο ομάδες στο μυαλό του και ήταν έτοιμος για τη στιγμή θα τον προσέγγιζαν, λες και είχε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί. Σαν να έβλεπε μπροστά. Η επαφή που είχε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ έπεισε εκείνους ότι είναι απόλυτα έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Ένωσης και να επιβάλει τις γερμανικές αρχές του.

Δεν προχώρησαν μαζί του το περασμένο καλοκαίρι, όμως είχε ήδη εισπράξει από την επαφή που είχε με τους ανθρώπους της, ότι σε περίπτωση που κάτι στράβωνε με τον Μιλόγεβιτς, θα ήταν μία από τις πρώτες επιλογές. Αποδείχθηκε ότι ήταν η κορυφαία στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας.

Μάλιστα στο τελευταίο ραντεβού που είχε με τους παράγοντες που ηγούνται του μεταγραφικού σχεδιασμού, όχι απλώς δεν έδειξε ανησυχία για τη δουλειά, αλλά αντιθέτως είχε ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ πολύ ψηλά, ακόμα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί εδώ ότι όπως και ο Μιλόγεβιτς, ο Γιαννίκης είναι μια επιλογή του προέδρου της ομάδας.

TAGS ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ