ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το χρυσό deal της εποχής Μελισσανίδη

ΑΕΚ: Το χρυσό deal της εποχής Μελισσανίδη

Από τη μία η επιμονή του Ιταλού προπονητή της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, και από την άλλη η συνειδητοποίηση του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έπρεπε να κάνει ένα δυνατό deal, έφεραν εν τέλει στην ΑΕΚ τον Λιβάι Γκαρσία με μία ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή.

Δεν είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο διοικητικός ηγέτης που θα αποφασίσει τη μεγάλη δαπάνη, εφόσον δεν είναι σίγουρος ότι το πράττει για ποδοσφαιριστή ο οποίος θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ και ενδεχομένως στο μέλλον θα του φέρει πίσω πολλαπλάσια τα χρήματα από όσα θα έχει ξοδέψει για αυτόν.

Αν επί παραδείγματι θυμηθούμε την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια, όταν το καλοκαίρι του 2018 πλήρωσε για εκείνον το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποκτήσει η Ένωση τα δικαιώματά του από τη Λας Πάλμας, έχουμε μπροστά μας ένα ξεκάθαρο παράδειγμα κοστοβόρας προσθήκης η οποία ξεπερνά το συνήθη μέσο όρο της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι.

Η περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία λοιπόν, έγινε στην πορεία από αυτές που καρφώθηκαν στη σκέψη του Μελισσανίδη και τον έπεισαν ότι πρέπει να σπάσει τον κουμπαρά. Για αυτόν το ποδοσφαιριστή θα έκανε την υπέρβαση, όπως εν τέλει αποδείχτηκε από την καθοριστική πρόταση που κατέθεσε η ΑΕΚ, προσφέροντας στη Μπειτάρ Ιερουσαλήμ το ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει το 60% των δικαιωμάτων του 22χρονου ποδοσφαιριστή και επιπλέον 300.000 ευρώ μπόνους για στόχους της ΑΕΚ που θα εκπληρωθούν με τον Γκαρσια ενεργό σε αυτές, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή της σε ομίλους του Europa League.

Μία τρελή πρόταση για το βεληνεκές και το ιστορικό της ΑΕΚ στο κομμάτι των αγορών, η οποία μας δείχνει πόσο πολύ έχει "ψήσει" ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής τον διοικητικό ηγέτη της Ενωσης, αλλά και και ότι ο ίδιος είχε πλέον συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να φέρει στην ομάδα τον παίκτη που του έχει ζητήσει περισσότερο από κάθε άλλον ο προπονητής, Μάσιμο Καρέρα.

Ο Ιταλός είναι εκείνος πού επέμεινε πολύ για να εξαντληθούν οι πιθανότητες απόκτησης του συγκεκριμένου εξτρέμ, μία προσπάθεια που έβαλε και τον Μελισσανίδη στην πρίζα ώστε να παρακολουθήσει περισσότερο τον παίκτη και να αντλήσει όσο το δυνατόν πιο ακριβείς πληροφορίες για την ποιότητα του Γκαρσία. Φαίνεται ότι με αυτά που είδε, άκουσε και διαπίστωσε μέσα και από τις προσωπικές επαφές που ο ίδιος είχε, ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανέβηκε τόσο πολύ στην εκτίμησή του, ώστε να εγκρίνει τη μεγάλη (για τα δεδομένα της ΑΕΚ πάντα) δαπάνη για την απόκτησή του.

Αυτή είναι η πιο ακριβή μεταγραφή επί εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, καθώς πέραν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα πληρωθούν για ένα μεγάλο μέρος και όχι για ολόκληρο το ποσοστό των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, αρκετά χρήματα θα πάρει και ο ίδιος ο Γκαρσία, καθώς θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Συνολικά λοιπόν σε βάθος πενταετίας κι εφόσον ασφαλώς εξαντληθεί αυτή η συνεργασία βάσει του συμβολαίου που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές, μιλάμε για ένα κόστος 5 εκατομμυρίων ευρώ. Για κάποιους μπορεί να μη φαίνονται και τόσα πολλά, όμως για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη αυτή η μεταγραφική κίνηση συνιστά ξεκάθαρη υπέρβαση στην οικονομική στρατηγική της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ: Απλήρωτοι θα έπαιζαν καλύτερα
ΑΕΚ: Δικός της ο Γκαρσία
Ο κορμός έχει ταβάνι
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ