ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ-Θρασύβουλος 1-0

ΑΕΚ-Θρασύβουλος 1-0
ταχτσιδης

Στην πρώτη του εμφάνιση στη Σούπερ Λιγκ, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης λύτρωσε την ΑΕΚ με γκολ στο 93' και έδωσε τη νίκη κόντρα στον Θρασύβουλο

Η εικόνα της Ένωσης θύμισε κάτι από τον πρώτο γύρο με πολλές λάθος μεταβιβάσεις από την μεσαία γραμμή και χωρίς κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Πεσάνια. Όταν άρχισαν οι αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ οι παίκτες “ξύπνησαν” και προς το τέλος του αγώνα πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και πέτυχαν το γκολ στα τελευταία λεπτά.
Η συνήθεια που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ με γκολ στα τελευταία λεπτά μπορεί να δίνει βαθμό/ους αλλά η εικόνα της ομάδας κάνει βήματα προς τα πίσω στα τελευταία παιχνίδια. Οι απουσίες που έφεραν την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 και "μπλοκάρισμα" την κιτρινόμαυρη μηχανή, μπορεί να είναι ένα γεγονός αλλά όχι δικαιολογία.

Το μόνο θετικό από την χειρότερη εικόνα της εποχής Μπάγεβιτς είναι πως οι κιτρινόμαυροι δεν χάνουν την ελπίδα και παλεύουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, αν και τα γκολ στην εκπνοή δύσκολα θα έρχονται κάθε Κυριακή.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος (86΄ Παυλής), Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Πελετιέρι, Περπαρίμ Χετεμάι, Μαντούκα (62΄ Ταχτσίδης), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο

Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης): Πεκάνια, Μαρτορέλ, Λιαπάκης, Μαυρογενίδης, Κόζλεϊ (67΄ Αμπράμοβιτς), Μπαριέντος, Μεχμέτ Χετεμάι, Κατσίκης, Τραΐκοβιτς (53΄ Ουέλινγκτον), Μίχος (87΄ Χλωρός), Σωτήρχος

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)
Κίτρινες: Σάχα, Περμαρίμ Χετεμάι, Κυργιάκος - Μεχμέτ Χετεμάι, Λιαπάκης, Μίχος, Κατσίκης
Με μια ματιά
Μπάγεβιτς Vs Τσιώλης

Οι απουσίες βασικών στελεχών (Ενσαλίβα, Χουανφράν, Καφές) ανάγκασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να προχωρήσει σε αρκετές και σε μία έκπληξη. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σεμπαστιάν Σάχα με τους Κουτρομάνο, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο και Γεωργέα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή οι Πελετιέρι, Χετεμάι ήταν τα δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ με τον Μαντούκα να ξεκινάει δεξιά αλλά να αλλάζει συχνά πλευρά. Ο Νάτσο Σκόκο θεωρητικά έπαιζε στα αριστερά αλλά ο Αργεντινός είχε ένα πιο ελεύθερο ρόλο με τους Τζεμπούρ Μπλάνκο να αποτελούν και πάλι το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του ο Σάκης Τσιώλης ήξερε πως ο Θρασύβουλος δεν είχε να χάσει τίποτα από το παιχνίδι καθώς η ομάδα του βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε τους Μαρτορέλ, Λιαπάκης, Μίχος, Σωτήρχος, Μαυρογενίδης, Μπαριέντος, Μ.Χετεμάι, Κατσίκης, Τραΐκοβιτς και Κόζλεϊ σε σύστημα 4-5-1. Ο Τσιώλης θέλησε να “κόψει” την ΑΕΚ στην μέση με γεμάτο κέντρο και να απειλήσει με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς στην αντεπίθεση.

Ξεκίνησε καλά



Στο σχεδόν άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησαν “ζεστοί” την αναμέτρηση προσπαθώντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα. Ο Θρασύβουλος ήταν δεδομένο πως θα κατέβαινε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου με διάθεση να προφυλάξει τα νώτα του με συμπαγή άμυνα.

Το “κλειδί” ήταν ένα γκολ αλλά ο Νάτσο Σκόκο δεν κατάφερε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό όταν του δόθηκε η ευκαιρία στο 2ο μόλις λεπτό. Ο Μαντούκα ελίχθηκε παράλληλα της εστίας έδωσε στον Αργεντινό αλλά το μονοκόμματο πλασέ του Αργεντινού ήταν αδύναμο και πάνω στον Πεσάνια που μπλόκαρε εύκολα.

Συνέχισε χειρότερα

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους αλλά η πίεση μόνο δεν έφτανε. Ο Μαντούκα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα, οι ενέργειες του Σκόκο δεν... έβγαιναν και η ΑΕΚ “κόλλησε”. Το πολύ καλό παιχνίδι του Χετεμάι και του Πελετιέρι στην μεσαία γραμμή δεν μετουσιώθηκε από τους επιθετικογενείς παίκτες σε φάσεις μπροστά από την εστία του Θρασύβουλου που κράταγε το μηδέν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Όσο η άμυνα των φιλοξενουμένων δεν έκανε το μεγάλο λάθος Μπλάνκο και Τζεμπούρ προσπαθούσαν περισσότερο να κερδίσουν οι ίδιοι τις μπαλιές παρά να πάρουν πάσες για να τελειώσουν μία επίθεση. Το συγκεκριμένο σκηνικό ήταν ιδανικό για τους ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη και όσο πέρναγε η ώρα η επιθετική διάθεση και ο ρυθμός της Ένωσης εξασθενούσε.

Προσπάθησε ο Θρασύβουλος

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β΄ ημιχρόνου ανήκε στον Θρασύβουλο, όταν στο 68΄ ο Ουέλινγκτον βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σάχα, όμως δεν ήταν ψύχραιμος και πλάσαρε άουτ. Ο Θρασύβουλος βλέποντας πως η ΑΕΚ έδειχνε σημάδια του παλιού κακού της προσώπου προσπάθησε να πιέσει και ανησύχησε ουκ ολίγες φορές την Ένωση.

Μέσα σε όλα τα άσχημα των γηπεδούχων με τις γραμμές πολύ μακριά και τους μέσους να παίρνουν "μηδέν" στο δημιουργικό κομμάτι Μπλάνκο και Τζεμπούρ που έχουν συνηθίσει να συνδυάζονται καλά δεν μπορούσαν να βρουν ο ένας τον άλλο.

Το... άλλο σύστημα

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε στον αγώνα τον Παναγιώτη Ταχτσίδη αντί του Μαντούκα αλλάζοντας το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-3-1-2 και η Ένωση πήρε τα πάνω της. Η διάταξη που είχε φέρει στα τελευταία παιχνίδια την αγωνιστική ανάκαμψη του δικεφάλου βοήθησε για να ανέβει η απόδοση των κιτρινόμαυρων με την πίεση να αυξάνεται.

Οι αποδοκιμασίες είχαν αρχίσει στο ΟΑΚΑ και έγιναν ακόμα πιο έντονες όταν η ΑΕΚ έχασε ένα γκολ που δεν... χάνεται. Στο 72΄ ο Τζεμπούρ εξουδετέρωσε και τον Πεκάνια και έβγαλε τον Μπλάνκο σε κενή εστία, όμως ο Αργεντινός στράικερ δεν βρήκε την μπάλα επιτρέποντας στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να επέμβουν.

Παρά την μετριότατη εμφάνισή της, η ΑΕΚ κυνήγησε έως το τέλος του αγώνα τη νίκη, όμως το σουτ του Σκόκο στο 86' βρήκε στο δοκάρι, ενώ στο 90' ο Πεσάνια έσωσε την ομάδα του σε τετ α τετ με τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Τελικά, στο 93' σε ένα γέμισμα στην περιοχή του Θρασύβουλου, ο Κυργιάκος πάσαρε με το κεφάλι στον Ταχτσίδη που με πλάτη στο τέρμα γύρισε πολύ όμορφα και με άπιαστο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πεσάνια, μόλις στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς:


Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για την απόδοση της ομάδας σας; " Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι από την πλευρά μας. Αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί που πήραμε. Για να είμαι ειλικρινής το περίμενα αυτό, μετά από όσα έγιναν όλη την εβδομάδα με ελλείψεις βασικών παικτών από την προπόνηση, αλλά δεν περίμενα ότι θα παίζαμε τόσο άσχημα. Με στενοχωρεί περισσότερο η αγωνιστική συμπεριφορά από μερικούς. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, αλλά πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους παίκτες αυτό το διάστημα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι αν δεν κερδίζουμε τίποτα με μερικούς παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχω βάλει με τους παίκτες αλλά δεν μ’αρέσει η αγωνιστική συμπεριφορά από κάποιους και αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε".

Έχετε να πείτε κάτι για τον Ταχτσίδη, που είναι ξεχασμένος; " Δεν είναι ξεχασμένος. Είναι λάθος αυτό που κάνετε. Είναι ένα νέο παιδί που αύριο κλείνει τα 18. Εσείς τα θέλετε όλα. Κι εγώ τα θέλω, αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν σ’αφήνουν να βάλεις κάποιους παίκτες αμέσως. Ο Ταχτσίδης είναι το μέλλον της ΑΕΚ και η ομάδα περιμένει από αυτόν πολλά. Δεν τον έχω ξεχάσει, όπως και άλλους παίκτες που αξίζουν όπως ο Ταχτσίδης. Το ίδιο είναι και ο Μπερνς αλλά και πολλοί μικροί παίκτες, που πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει μαζί τους. Όμως έχουμε και παίκτες που είναι κάτι άλλο και πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε. Από την άλλη πλευρά, αυτό που θέλεις κάποιες φορές δεν εξαρτάται μόνο από σένα, αλλά και από άλλα πράγματα. Σήμερα οι παίκτες μας έπαιξαν άσχημα. Προσπάθησαν, αλλά όχι τόσο όσο μπορούσαν και έπρεπε μερικοί".

Από την αγωνιστική συμπεριφορά των πιο νέων είστε ικανοποιημένος; " Δεν χρειάζεται να πω. Οι μικροί δεν έπαιξαν άσχημα, αλλά μπορούσαν και καλύτερα".

Συμπερασματικά η εμφάνιση του Ταχτσίδη είναι το πιο σημαντικό που κρατάτε από το σημερινό ματς; " Αφήστε τον ήρεμο. Δεν χρειάζεται να τον βάλουμε πάνω. Έχει δρόμο και πρέπει να πάει σιγά σιγά. Ας μην το κάνουμε αμέσως".

Έγινε ήρωας πάντως…" Σήμερα ναι, ποδοσφαιρικά μπορείς να το πεις, γιατί έβαλε το γκολ".

Μιλήσατε για κακή αγωνιστική συμπεριφορά. Θα είναι πρόβλημα αυτή η νοοτροπία για τη συνέχεια; " Μπορεί. Υπάρχουν πολλά. Δεν κρατάμε τις γραμμές, είχαμε ελλείψεις πολλές, είχαμε παίκτες που έλειπαν σχεδόν όλη την εβδομάδα και αυτό αφήνει σημάδια. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις".

Ενόψει Ξάνθης, αυτό μαζεύεται; " Θα δούμε. Ο Τζιμπούρ είναι τραυματίας και να δούμε και με τον Καφέ αν θα πάει καλά".

Μήπως φοβάστε μέχρι το τέλος για χαλαρότητα, επειδή έχει ανοίξει πολύ η διαφορά με την κορυφή; " Αν δω αδιαφορία θα τους βγάλω έξω. Δεν φοβάμαι. Ξέρω τι θα κάνω μετά".

Αν κάποιος από τους φιλάθλους σας ρώταγε, γιατί δείξατε αυτή την εικόνα τι θα μπορούσατε να πείτε; " Εγώ σας είπα ότι το περίμενα αυτό το παιχνίδι έτσι. Ίσως όχι τόσο άσχημο, αλλά δεν είχαμε παίκτες στο κέντρο, αυτούς που έπρεπε. Δεν είχαμε κίνηση, ούτε από αριστερά, ούτε από δεξιά και κάναμε λάθη. Δεν υπήρχαν πρωτοβουλίες, όλοι έδιναν δίπλα τους τη μπάλα. Δεν υπάρχουν αυτά. Μπορεί να κάνω και λάθος και μακάρι να κάνω".

Έχετε παράπονα και για τα νεύρα των παικτών σας; " Είναι λογικό να έχουν νεύρα ότι δεν παίζουν καλά. Και περισσότερο τα έχουν αυτοί που δεν παίζουν καλά. Πρέπει να σκέφτονται πιο σωστά και πιο καλά".

Με βάση όσα έχετε δει μέχρι τώρα, είναι ελάχιστες οι διαφοροποιήσεις που μπορούν να γίνουν ως το τέλος στην εικόνα της ομάδας; " Μην περιμένετε διαφορά 100%. Θα υπάρχει κάποια, όμως σήμερα είχαμε και αλλαγές και παίκτες στην ενδεκάδα που δεν περίμενες κάτι παραπάνω. Όμως στη συνέχεια έχουμε παιχνίδια που πρέπει να διαλέξεις. Είμαστε μέσα στους στόχους, για τα πλέι οφ και το Κύπελλο. Και να έχουμε συνεχόμενα καλά παιχνίδια είναι λίγο δύσκολο. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Σήμερα ο αντίπαλος έπαιξε πίσω, εμείς δεν θέλαμε να δεχτούμε γκολ και αυτό μας κρατούσε λίγο πίσω. Και όπως ήμασταν σήμερα πάλι είχαμε ευκαιρίες, αλλά ένα άσχημο παιχνίδι".

Όλα τα λεφτά...
Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Σούπερ Λίγκ με τον ιδανικότερο τρόπο. Ο μικρός δύο ημέρες μετά τα δύο τέρματα με την Εθνική Νέων πήρε την ευκαιρία από τον Μπάγεβιτς και δεν την άφησε. Από την πρώτη στιγμή που πέρασε ως αλλαγή και μάλιστα σε ένα δύσκολο παιχνίδι, έδειξε "τσαγανό" και ολοκλήρωσε με ένα όμορφο και ουσιαστικό τέρμα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εικόνα της ΑΕΚ για 60 ολόκληρα λεπτά στο ΟΑΚΑ με μόλις μία φάση στο 2ο λεπτό.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Θρασύβουλος
Τσιώλης: Πεσάνια, Μαρτορέλ, Λιαπάκης, Μίχος, Σωτήρχος, Μαυρογενίδης, Μπαριέντος, Μ.Χετεμάι, Κατσίκης, Τραΐκοβιτς, Κόζλεϊ
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Μπάγεβιτς: Σάχα, Κουτρομάνος, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Πελετιέρι, Χετεμάι, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Πολατίαν (Πέλλας)
Βοηθοί: Ακριβός, Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)

1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα η ομάδα της ΑΕΚ
2' Ευκαιρία ΑΕΚ
Μπαλιά του Μαντούκα στον Σκόκο μέσα στην περιοχή του Πεσάνια, το σουτ του Αργεντινού όμως ήταν κακό.
8' Σχόλιο
Το ματς έχει ξεκινήσει με την ΑΕΚ να πιέζει την άμυνα του Θρασύβουλου χωρίς ωστόσο να μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του.
9' Σουτ ΑΕΚ
Σουτ από τον Χετεμάι, η μπάλα όμως πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πεσάνια.
12' Φάουλ ΑΕΚ
Φάουλ κερδισμένο από τον Τζεμπούρ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Πεσάνια. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι.
21' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αρκετά αφού οι γηπεδούχοι έχουν μεν την υπεροχή, αλλά είναι φλύαροι στις τελικές επιλογές τους.
28' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Κίτρινη κάρτα στον Χετεμάι
29' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος
Κίτρινη κάρτα στον Μεχμέτ Χετεμάι
35' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι έχουν εγκλωβιστεί στην σφικτή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν χώρους.
40' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Σκόμο μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή του Θρασύβουλου και γύρισε την μπάλα. Μετά από κόντρες ο Χετεμάι έκανε ένα σουτ, αλλά ο Πεσάνιο εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.
45' Ευκαιρία Θρασύβουλος
Σουτ του Μπαριέντος μέσα απότ ην περιοχή της ΑΕΚ, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά δίπλα απότο δοκάρι του Σάχα.
45' Έναρξη καθυστερήσεων
Ένα θα είναι το λεπτότων καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στην σέντρα η ομάδα του Θρασύβουλου
47' Κόρνερ ΑΕΚ
Πρώτο κόρνερ στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους.
53' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ουέλινγκτον μέσα στην θέση του Τραΐκοβιτς
56' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος
Κίτρινη κάρτα στον Λιαπάκη
60' Σχόλιο
Φλύαρη η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος δεν έχει καταφέρει να κάνει κάποια ευκαιρία.
61' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Μαντούκα έξω, Ταχτσίδης μέσα και το σύστημα γυρνάει σε 4-2-3-1
62' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Κίτρινη κάρτα στον Κυριάκο
63' Ευκαιρία ΑΕΚ
Φάση διαρκέιας στα καρέτου Θρασύβουλου με τον Τζεμπούρ να βρίσκεται με την μπάλα στα ποδία, όμως το σουτ ποθ έκανε χτύπησε στα σώματα.
67' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Κόζλεϊ έξω στην θέση του ο Αμπράμοβιτς
69' Ευκαιρία Θρασύβουλος
Τετ α τετ του Κατσίκη με τον Σάχα, αλλά ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων έστειλε την μπάλα άουτ.
70' Ευκαιρία ΑΕΚ
Απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΚ όταν ο Τζεμπούρ μπήκε μέσα στην περιοχή του Πεσάνια από τα δεξιά και πάσαρε στον Μπλάνκο που ήταν μόνος με το τέρμα, όμως το πλασέ του ήταν τραγικό και δεν πήγε καν προς την εστία.
77' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Πλιάτσικας μέσα στην θέση του Χετεμάι
80' Ευκαιρία ΑΕΚ
Κόρνερ του Σκόκο, ο Κυριάκος έκανε το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα βγήκε αόυτ.
83' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος
Κίτρινη κάρτα στον Μίχο
85' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Τζεμπούρ μπήκε μέσα στην περιοχή του Θρασύβουλου και σούταρε από καλή σημείο, όμως ο Πεσάνια απέκροσε με δυσκολία.
85' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Μίχος έξω στην θέση του ο Χλωρός
85' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Κουτρουμάνος έξω στην θέση του ο Παυλής
87' Ευκαιρία ΑΕΚ
Σουτ του Σκόκο μέσα απο την περιοχή του Πεσάνια, με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
90' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Κυριάκος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή του Θρασύβουλου μετά από σύγχυση των αμυντικών. Έκανε το σουτ πάνω στον Πεσάνια ο οποίος το εξουδετέρωσε.
90' Γκολ ΑΕΚ
Πρώτη εμφάνιση στην Super League και γκολ για τον Ταχτσίδη, ο οποίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του Θρασύβουλου και νίκησε τον Πεσάνια, κάνοντας το 1-0.
90' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Κίτρινη κάρτα στον Πλιάτσικα
90' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ
Κίτρινη κάρτα στον Σάχα
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης





























































TAGS ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ