ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τα δεδομένα για Αουγκουστίνιακ και Βισνιέβσκι

Ο Ράφαλ Αουγκούστινιακ με τη φανέλα της Ουράλ
Ο Ράφαλ Αουγκούστινιακ με τη φανέλα της Ουράλ ALEXANDER VILF/SPUTNIK/AFP

Η ΑΕΚ έχει στο στόχαστρο τους Ράφαλ Αουγκουστίνιακ και Πζέμισλαβ Βισνιέβσκι και το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα για κάθε περίπτωση ενόψει της χειμερινής και της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Το SPORT24 αποκάλυψε την Παρασκευή (08/10), πριν από το ξαφνικό διαζύγιο της ΑΕΚ με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, την επίσκεψη του Πολωνού μάνατζερ, Μάρτσιν Μίχαλακ στα γραφεία της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, αλλά και τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους διοικούντες την Ένωση.

Πρόκειται για τους μέσους, Ράφαλ Αουγκουστίνιακ και Τόμας Μακόβσκι των Ουράλ και Λέχια Γκντασκ αντίστοιχα, καθώς και για τον 23χρονο στόπερ και αρχηγό της Γκόρνικ, Πζέμισλαβ Βισνιέβσκι. Μάλιστα, η περίπτωση του Αουγκουστίνιακ δουλεύεται αρκετό καιρό από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Βισνιέβσκι έχει ορίζοντα το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος.

Έτσι έρχεται ο Αουγκουστίνιακ

Ελεύθερος, βέβαια, μένει κι ο Αουγκουστίνιακ, παρότι το transfermarkt αναφέρει πως έχει συμβόλαιο έως το 2023. Αν, μάλιστα, το συμβόλαιο δεν ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2022, είναι δεδομένο πως η Ουράλ θα ζητούσε επταψήφιο νούμερο για την παραχώρησή του, καθώς αποτελεί μία από τις "κολώνες" της ομάδας και διεθνή με την εθνική Πολωνίας (ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2021 κόντρα στην Αγγλία).

Ωστόσο, με τα τωρινά δεδομένα, αναμένεται να πει το "ναι" στην παραχώρησή του με ένα ποσό κοντά στις 300-400.000 ευρώ. Όσον αφορά στη δική του αμοιβή, δεν ξεπερνά τις 600.000 ευρώ ετησίως. Σε περίπτωση, μάλιστα, που προχωρήσει η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, το συμβόλαιο του Αουγκουστίνιακ αναμένεται να είναι αντίστοιχο ή κατάτι μικρότερο.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, πρόκειται για έναν deep lying midfielder με χαρακτηριστικά που θυμίζουν εκείνα του Νταμιάν Σιμάνσκι. Βγάζει πολλά τρεξίματα, ένταση και δύναμη στο παιχνίδι του. Στοιχεία που λείπουν από τους υπόλοιπους χαφ της ΑΕΚ, ύστερα κι από τον τραυματισμό του Κώστα Γαλανόπουλου.

Το καλοκαιρινό "φλερτ" του Βισνιέβσκι με τη Σέλτικ

Στον αντίποδα, η υπόθεση του Βισνιέβσκι διαφέρει, καθώς τη δεδομένη στιγμή θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα project του πολωνικού ποδοσφαίρου στη θέση των στόπερ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο 23χρονος αμυντικός είναι κι αρχηγός της Γκόρνικ, ενώ μετράει ήδη πάνω από 100 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Με βάση, μάλιστα, τις μετρήσεις που έχουν κάνει στην Γκόρνικ, είναι ένας από τους πιο γρήγορους στόπερ στην Ευρώπη, παρότι έχει ύψος 1.95μ, με την κλήση στην εθνική Ανδρών της Πολωνίας να είναι θέμα χρόνου.

Το περασμένο καλοκαίρι η Σέλτικ κινήθηκε για την απόκτησή του, αλλά η Γκόρνικ ζήτησε πάνω από 3.000.000 ευρώ για την παραχώρησή του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το deal. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού το συμβόλαιό του με την Γκόρνικ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Οι διοικούντες την πολωνική ομάδα θα κάνουν μία προσπάθεια να τον δώσουν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με το υψηλότερο δυνατό αντίτιμο, αλλά το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει ως ελεύθερος το καλοκαίρι.

Αυτό τον παράγοντα θέλει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ με στόχο να τον κλείσει τον Ιανουάριο με ορίζοντα το καλοκαίρι. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αποκτηθεί τον Γενάρη με ένα μικρό ποσό, παρά το γεγονός πως στο ρόστερ έχει πέντε στόπερ και συγκεκριμένα τους Όγκνιεν Βράνιες, Γιώργο Τζαβέλλα, Στράτο Σβάρνα, Ζίγκα Λάτσι και Σίμο Μήτογλου.

Μπορεί, λοιπόν, να βρισκόμαστε μέσα Οκτωβρίου, αλλά οι άνθρωποι της ΑΕΚ προετοιμάζονται ήδη τόσο για τη χειμερινή όσο και για τη θερινή καλοκαιρινή περίοδο. Άλλωστε η ενίσχυση θεωρείται δεδομένη.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ