ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αουγκουστίνιακ και Μακόβσκι στο τραπέζι για τη θέση του χαφ

Ο Ράφαλ Αουγκουστίνιακ
Ο Ράφαλ Αουγκουστίνιακ SOPA IMAGES/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, η ΑΕΚ εξετάζει ενόψει Ιανουαρίου τις περιπτώσεις των Πολωνών χαφ, Ράφαλ Αουγκουστίνιακ και Τόμας Μακόβσκι προκειμένου να ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή, ενώ στο τραπέζι έπεσε ενόψει καλοκαιριού και το όνομα του 23χρονου στόπερ της Γκόρνικ, Πζέμισλαβ Βισνιέβσκι.

Στα γραφεία της ΑΕΚ βρέθηκε την Πέμπτη (07/10) ο Πολωνός ατζέντης, Μάρτσιν Μίχαλακ ύστερα από πρόσκληση των διοικούντων την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, κι ο ίδιος με ανάρτηση που έκανε στα social media από την επίσκεψή του στα γραφεία του συλλόγου, μέσα από το λογαριασμό του μανατζερικού γραφείου του, "INN Football".

Αουγκουστίνιακ και Μακόβσκι για τη μεσαία γραμμή

Οι άνθρωποι της Ένωσης αναζητούν τον αντικαταστάτη του Κώστα Γαλανόπουλου, ο οποίος θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού και στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα του 27χρονου μέσου της Ουράλ, Ράφαλ Αουγκουστίνιακ και του 22χρονου χαφ της Λέχια Γκντανσκ, Τόμας Μακόβσκι.

Οι δύο πλευρές είχαν επικοινωνία από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και το μανατζερικό γραφείο του Μάρτσιν Μίχαλακ είχε προτείνει στην ΑΕΚ τον 23χρονο Πολωνό δεξιό μπακ, Κάρολ Φίνα, προτού η Ένωση καταλήξει στην περίπτωση του Κλεμάν Μισελέν για το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Αουγκουστίνιακ έχει ύψος 1.85μ, έχει χαρακτηριστικά αντίστοιχα του Νταμιάν Σιμάνσκι και είναι μία φορά διεθνής με την εθνική Ανδρών της Πολωνίας. Το συμβόλαιο του 27χρονου μέσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, ενώ τη φετινή σεζόν με την Ουράλ μετράει έξι συμμετοχές στο ρωσικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, αποτελεί μία περίπτωση που έχει ψάξει αρκετό καιρό η ΑΕΚ και θα λέγαμε πως προηγείται στην... κούρσα των χαφ.

Από την άλλη πλευρά, το συμβόλαιο του Μακόβσκι με τη Λέχια ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 και από τον Ιανουάριο είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του. Ο 22χρονος χαφ έχει ύψος 1.78μ. και διακρίνεται για τα τρεξίματα και την πίεση στο παιχνίδι του, αγωνιζόμενος ως "8άρι".

Βισνιέβσκι για το καλοκαίρι

Ωστόσο, πέρα από τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις που αφορούν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, σε δεύτερο πλάνο, αλλά μόνο χρονικά μπήκε και το όνομα του αρχηγού της Γκόρνικ, Πζέμισλαβ Βισνιέβσκι, ο οποίος αγωνίζεται ως στόπερ (ύψος 1.95μ) και είναι διεθνής με την Κ21 της Πολωνίας. Η περίπτωσή του, όμως, έχει ορίζοντα το καλοκαίρι, όταν κι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τη Γκόρνικ.

Βέβαια, για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλη ελληνική ομάδα. Τη φετινή σεζόν ο Βισνιέβσκι μετράει εννιά συμμετοχές στο πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ συνολικά με τη φανέλα της Γκόρνικ έχει τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ σε 109 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ