ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πρόστιμο από την UEFA 1,5 εκατ. ευρώ για μη τήρηση του Financial Fair Play

Οι παίκτες της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδε
Οι παίκτες της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδε EUROKINISSI

Η UEFA έκανε γνωστό πως τιμώρησε την ΑΕΚ με 1,5 εκατ. ευρώ μετά από συμφωνία διακανονισμού για μη τήρηση του Financial Fair Play τις περιόδους 2014-18.

Η UEFA έκανε γνωστό στη διάρκεια της Παρασκευής (3/12) και μετά από συνεδρίαση της νέας επιτροπής για τα οικονομικά πως τιμώρησε την ΑΕΚ με 1,5 εκατ. ευρώ για μη τήρηση του Financial Fair Play τις περιόδους 2014-18.

Παράλληλα σημειώνει πως θα παρακρατηθεί το 10% από τα χρήματα της UEFA της επόμενης σεζόν ενώ υπάρχει τιμωρία ενός έτους αποκλεισμού (στην πρώτη φορά που θα βγει Ευρώπη μέσα στην επόμενη τριετία) αν στον επόμενο έλεγχο που θα γίνει από την UEFA διαπιστωθεί ότι δεν έχουν θεραπευτεί οι παραλείψεις για τις οποίες τιμωρήθηκε η ΑΕΚ.

Πλην των "κιτρινόμαυρων" η UEFA έκανε γνωστές μια σειρά από παραβάσεις και πρόστιμα σε ομάδες όπως η Πόρτο, η Αστάνα, η Κλουζ, η Σπόρτινγκ.

Ας δούμε τι ανέφερε συγκεκριμένα η ενημέρωση για την ΑΕΚ:

Η ανακοίνωση της UEFA

"Το επιμελητήριο διαπίστωσε ότι η ΑΕΚ δεν συμμορφώθηκε με πολλές απαιτήσεις αδειοδότησης συλλόγων και χρηματοοικονομικού ευ αγωνίζεσθαι. Αφού εξέτασε τις περιστάσεις της υπόθεσης, αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με τον σύλλογο που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία (σύνοψη):

Ο σύλλογος συμφώνησε να καταβάλει άνευ όρων οικονομική συνεισφορά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο σύλλογος θα υπόκειται σε περαιτέρω παρακράτηση του 10% του χρηματικού έπαθλου της UEFA που θα δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία ο σύλλογος θα προκριθεί.

Μια τέτοια παρακράτηση δεν θα πραγματοποιηθεί και η ΠΑΕ ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία θα προκριθεί διαφορετικά στις επόμενες τρεις (3) σεζόν, εάν μελλοντικός έλεγχος συμμόρφωσης εντοπίσει παρόμοιες παραβιάσεις".

Τι έλεγαν από την ΑΕΚ

Από την ΑΕΚ έλεγαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση αρχικά: "Είναι γνωστό θέμα για εμάς εδώ και καιρό και κατέληξε προκειμένου να διευθετηθεί χωρίς περαιτέρω συνέπειες μετά από επαφες με την UEFA εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα":

Και πρόσθεταν: "Πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ