ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πέντε λόγοι που την κάνουν να πιστεύει σε ανατροπή στο δεύτερο γύρο

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ μπορεί να ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League στο -8 από τον Παναθηναϊκό αλλά έχει πέντε σοβαρούς λόγους να πιστεύει πως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και στα playoffs μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο στο -8 από τον Παναθηναϊκό που τα έκανε όλα τέλεια. Έχει όμως σοβαρούς λόγους να πιστεύει ότι η διαφορά από την κορυφή μπορεί να ανατραπεί.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα μπει σε μια ακόμα πιο απαιτητική διαδικασία, κυνηγώντας τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει σημαντικό βαθμολογικό έδαφος να καλύψει, άρα και πολύ πιο στενά περιθώρια για απώλειες.

Επιπροσθέτως, ουδείς γνωρίζει με αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία ενός Μουντιάλ μέσα στο καταχείμωνο, πως θα είναι οι ομάδες σε ένα μήνα από τώρα. Οι βάσεις όμως για την Ένωση, είναι πιο στέρεες από ποτέ. Και εξηγούμαστε:

  1. Έχει στον πάγκο της έναν προπονητή ο οποίος κάλυψε την απόσταση από το "τίποτα" στο "ομάδα που γοητεύει" σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Διάβασε καλά το πρωτάθλημα, "έχτισε" ένα σύνολο το οποίο δύσκολα αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που παίζει και ξέρει πως να το βελτιώσει. Ο Αλμέιδα κέρδισε με το σπαθί του όχι απλώς την εκτίμηση του κόσμου αλλά και το δικαίωμα να έχει απαιτήσεις από την ίδια την ΑΕΚ για όσα πρέπει να γίνουν ώστε να την εμφανίσει ακόμα πιο ισχυρή. Θα ζητήσει παίκτες; Τότε αυτό θα πρέπει να συμβεί.
  2. Η ομάδα, μετά από χρόνια μήνα Νοέμβριο, πηγαίνει στη διακοπή με μια τρομερή συσπείρωση η οποία ενισχύεται μέσα από την εμπιστοσύνη που απέκτησε ως σύνολο στον ίδιο τον εαυτό της. Δεν φοβάται, παίζει το ίδιο απέναντι σε όλους, αισθάνεται κυριαρχική όταν παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο, κάνει το παιχνίδι της και δεν ζητά τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Βάζει τους κανόνες και είναι δικό της περισσότερο το θέμα αν θα επικρατήσει ή όχι στο τέλος.
  3. Ποντάρει σε σοβαρή -εκ των έσω- ενίσχυση καθώς σε αυτήν θα ενταχθεί ο δικός της Φερνάντες που προκαλεί θαυμασμό με τα πεπραγμένα του στην ελληνική λίγκα. Ναι μεν προάγεται από ένα σύνολο διαφορετικής προσέγγισης και πολύ λιγότερης πίεσης σε ένα που κάνει πρωταθλητισμό, όμως σε αυτό υπάρχει ο προπονητής που ήδη ξέρει πως θα τον αξιοποιήσει. Παράλληλα, υπάρχει η ελπίδα ότι θα επιστρέψει ο καλός Τσούμπερ του περυσινού πρώτου τριμήνου, απαλλαγμένος από το πρόβλημα που τον κρατούσε πίσω φέτος, ενώ στην εξίσωση θα μπει και ο πρώτος σκόρερ του προηγούμενου πρωταθλήματος, Τομ Φαν Βέερτ, για να βοηθήσει στο γκολ. Ας μην ξεχνάμε δε και τον Σιντιμπέ. Ο Ρότα κέρδισε τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας με το σπαθί του, όμως ο Γάλλος έρχεται με φόρα και με την επιπλέον προετοιμασία στην Ολλανδία, αναμένεται να μπει πολύ πιο γερά στην αγωνιστική εξίσωση.
  4. Έχει πλέον το δικό της "κάστρο" που μειώνει σημαντικά -αν δεν εξαλείφει- τον κίνδυνο εντός έδρας απωλειών, όπως κατά κόρον της συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Στην OPAP Arena, η ΑΕΚ μετρά 5 νίκες σε 5 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και Κυπέλλου και είναι καθαρά δική της υπόθεση αν θα επιτρέψει σε κάποιον να την αμφισβητήσει εκεί μέσα. Περισσότερο θέμα μιας κακής μέρας ή συγκυριών, παρά ικανότητας άλλων ελληνικών ομάδων να της επιβληθούν στο συγκεκριμένο χώρο.
  5. Παγιώνει την ανασταλτική ανθεκτικότητά της. Πέραν του ότι συναρπάζει με το επιθετικό πνεύμα της και τους ποικίλους τρόπους που δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ, είναι εξαιρετικά συμπαγής όταν πρέπει να αμυνθεί. Δεν έχει δεχθεί γκολ στην κανονική ροή παιχνιδιού από Άρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, παρά μόνο δύο τέρματα από (αμφισβητούμενα) πέναλτι στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Έχει δεχθεί συνολικά 5 γκολ σε 13 αγώνες και μόλις 2 στα τελευταία 9 παιχνίδια, εκ των οποίων το ένα ήταν στις καθυστερήσεις του 4-1 επί του Ιωνικού.
TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ