ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-1

ΑΕΚ-ΠΑΟ 1-1
αεκ παναθηναικος για ηλια

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Το "Χ" κράτησε τους "πράσινους" στην κορυφή της βαθμολογίας, έναν βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό και τέσσερις μακριά από τη σημερινή αντίπαλό τους.
Στο πρώτο ημίχρονο το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα έκλεψαν την παράσταση αφού οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι σωστό επιθετικά.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δύο επιθετικούς, απείλησε περισσότερο αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι που δεν υπήρξε. Στην συνέχεια έκανε το 1-1 αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι.

Η Ένωση ήθελε τη νίκη για να μπει και πάλι στην υπόθεση τίτλος και από την στιγμή που οι τρεις βαθμοί δεν έγιναν "κiτρινόμαυροι" οι ελπίδες της για πρωτάλημα εκμηδενίζονται.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Αρουαμπαρένα (60΄ Μαντούκα), Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Ζήκος (89΄ Καφές), Ράμος, Ζούλιο Σέζαρ (81΄ Καλόν), Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (77΄ Παπαδόπουλος), Σπυρόπουλος, Μόρις, Γκούμας, Σιμάο, Μάτος, Τζιόλης, Ντόι (56΄ Ποστίγκα), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (82΄ Βύντρα)

Κίτρινες: Λυμπερόπουλος, Μαντούκα, Ριβάλντο, Παπασταθόπουλος - Σιμάο, Μόρις
Με μια ματιά


4-4-2 Vs 4-3-2-1



Ο Νίκος Κωστένογλου έκανε μία και μόνο έκπληξη όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, αλλά ήταν σούπερ... Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να βάλει κάτω από τα δοκάρια τον Μάχο αντί του μέχρι τώρα βασικού πορτιέρο της ομάδας Μορέτο.

Ο τελευταίος αγώνας του Αυστριακού ήταν στις 23/12 (Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-4). Κλασικό 4-4-2 για την ΑΕΚ με ρόμβο στην μεσαία γραμμή. Αρουαμπαρένα, Μπούρμπος στα άκρα της άμυνας αριστερά και δεξιά αντίστοιχα με τους Δέλλα, Παπασταθόπουλο στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή μοναδικό αμυντικό χαφ ο Ζήκος, με τον Ράμος δεξιά και τον Ζούλιο Σέζαρ αριστερά. Πίσω από τους Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο, σε ελεύθερο ρόλο ο Ριβάλντο.

Από την πλευρά του ο Ζοσέ Πεσέιρο άφησε εκτός αποστολής τον Γκονσάλβες Μανούτσο και σχεδίασε ένα 4-3-2-1, με γεμάτο κέντρο και τρία αμυντικά χαφ. Στο "άσσο" ο εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα Γκαλίνοβιτς, με τους Νίλσον, Μόρις, Γκούμα, Σπυρόπουλο, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στην μεσαία γραμμή οι Μάτος, Τζιόλης, Σιμάο, η τριάδα των αμυντικών χαφ με τους Καραγκούνη, Ν'Ντόι μπροστά τους και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη μοναδικό προωθημένο.

Ντέρμπι αλλά μόνο στην δύναμη

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολλές δυνατές μονομαχίες, αρκετά φάουλ δικαιολογώντας τον όρο ντέρμπι, αλλά μέχρι εκεί. Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με περισσότερο πάθος και διάθεση εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως αγωνιζόταν με 45.000 κόσμο στο πλευρό της.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός καθυστέρησε για ένα πεντάλεπτο να μπει στην ψυχολογία του αγώνα. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν μουδιασμένα αλλά αμέσως μετά πίεσαν την ΑΕΚ μέχρι το 15ο λεπτό χωρίς όμως να μπορέσουν ν μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ευκαιρίες για γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν περισσότερους παίκτες στην μεσαία γραμμή δεν είχαν τον Αντρέας Ίβανσιτς (τραυματίας) και δεν κατάφεραν να οργανώσουν τις επιθέσεις τους. Ο Σαλπιγγίδης ήταν απομονωμένος στην επίθεση, ο Ν'Ντόι δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα και να δημιουργήσει προβλήματα από πίσω, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να φτιάξει κάτι καλό επιθετικά.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ μπορεί να είχε τους ποδοσφαιριστές της παθιασμένους, να μπαίνουν δυνατά μέσα σ' όλες τις φάσεις αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Μόνο κάποιες μακρινές μπαλιές με στόχο τον Μπλάνκο δεν λογίζονται σαν οργανωμένες επιθέσεις με στόχο το γκολ.

Ο Αργεντίνος προσπάθησε με δύο σουτ να απειλήσει αλλά ο Γκαλίνοβιτς δεν ανησύχησε. Στο 7ο λεπτό μετά από ωραία κίνηση έκανε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενουμένων. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπλάνκο προσπάθησε μέσα από την περιοχή αυτή τη φορά αλλά και πάλι ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε χωρίς δυσκολία.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρει ακόμα τον σωστό τρόπο να αναπτυχθεί με τον Πεσέιρο να έχει αρκετά παράπονα από τους Τζιόλη και Ν'Ντόι. Το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε χωρίς φάσεις και την Ένωση να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι ανακτώντας πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 33ο λεπτό έγινε η πρώτη σημαντική φάση στον αγώνα για λογαριασμό των γηπεδούχων, αλλά ακόμα και αυτή προήλθε από στημένη μπάλα και όχι από οργανωμένη επίθεση. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο από τα δεξιά, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Μπλάνκο με το χέρι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ και ο διαιτητής σωστά ακυρώνει το γκολ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και ήρθε από ατομική ενέργεια του Σπυρόπουλου. Στο 38' ο Έλληνας αριστερός μπακ ελίχθηκε προς την περιοχή του Μάχο, έπιασε ένα εντυπωσιακό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Μάχο.

Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως θέλουν πρώτα το "0" στην άμυνα και μετά το γκολ. Πολλά φάουλ που δεν άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί και να αποκτήσει καλό ρυθμό.

Καλύτερος ο ΠΑΟ στην επανάληψη

Ο Πεσέιρο στην επανάληψη διόρθωσε την επίθεση του Παναθηναϊκού αλλάζοντας το 4-3-2-1 σε 4-4-2, βάζοντας παρτενέρ του Σαλπιγγίδη τον Ν'Ντόι. Οι "πράσινοι" μπήκαν με σκοπό να αιφνιδιάσουν αλλά δεν ευτύχησαν να προηγηθούν αφού οι ευκαιρίες που δημιούργησαν πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 50ο λεπτό ο Καραγκούνης βρήκε χώρο έκανε μία πολύ ωραία ενέργεια λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ελευθερώθηκε αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάχο.

Η πίεση του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά έφερε ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία στο 53' όταν ο εξαιρετικός Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η προβολή του Ν'Ντόι μέσα από την περιοχή στην κίνηση πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ έλυσε την πολιορκία των φιλοξενούμενων με στημένη φάση στο 55'. Ο μετρ του είδους Ριβάλντο, πήρε το φάουλ έξω πό την περιοχή, το εκτέλεσε αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδειξε τα αντανακλαστικά του διώχνοντας στην στην αριστερή του γωνία.

Με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο ήρθαν και οι δύο πρώτες αναγκαστικές αλλαγές. Ο Πόστιγκα πήρε τη θέση του Ν' Ντόι και ο Μαντούκα του Αουραμπρένα. Η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο επιθετική, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφτανε πιο εύκολα κοντά στο γκολ. Στο 63' μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Σπυρόπουλου, ο Παπασταθόπουλος στην μονομαχία με τον Σαλπιγγίδη, κατάφερε να διώξει σωτήρια σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα και ενώ ο Ζούλιο Σέζαρ ήταν έτοιμος να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο ως η δεύτερη αλλαγή του Κωστένογλου, ο Βραζιλιάνος έκανε την πρώτη του καλή ενέργεια στον αγώνα. Μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά ο Νίλσον έκανε την προβολή στην μπάλα, αλλά ο Παμπορίδης έδειξε λανθασμένα το σημείο του πέναλτι. Ο Ριβάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε μπροστά στο σκορ την Ένωση στο 68ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε αμέσως στην αντεπίθεση και δεν άργησε να ισοφαρίσει με τον νεοεισελθών Ποστίγκα. Στο 78' ο Μάτος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Πορτογάλος με έξυπνη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έφερε το παιχνίδι στα ίσια, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μετά το 1-1 ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και πίεσε την ΑΕΚ αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Στο 88' ο Μόρις λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, όταν έχασε το κοντρόλ και ο Μπλάνκο πήγε να φύγει μόνος του προς την περιοχή, αλλά ο Νοτιοαφρικανός πρόλαβε και τον έκοψε.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Κωστένογλου

"Ο Παναθηναϊκός ήταν επικίνδυνος μόνο απο στημένες φάσεις και δεχθήκαμε γκολ σε ένα λεπτό που ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε. Είμαι ευχαριστημένος απο την προσπάθεια των παικτών, που εφάρμοσαν σε μεγάλο βαθμό αυτά που δουλέψαμε στην προπόνηση. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να στρέψουμε την προσοχή μας στον επόμενο αγώνα με την Ξάνθη.

Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν ψυχρολουσία. Οι παίκτες ήθελαν τη νίκη, παίξαμε επιθετικά. Δεν θέλω να αναφερθώ σε θέματα φυσικής κατάστασης που αφορούν τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας. Στην θέση που βρίσκομαι υπάρχουν δεοντολογικοί κανόνες που πρέπει να τηρήσω.

Δεν συμφωνώ οτι ήταν ένας τελικός. Προηγήθηκαν κάποιοι αγώνες που χάθηκαν βαθμοί, δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι να μεταμορφωθούμε και να πάρουμε μια νίκη που θέλαμε πολύ. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε αμυντικά. Είμαι ικανοποιημένος απο την προσπάθεια των παικτών.

Έχουμε 8 αγώνες όπου δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα. Δεν έχουν χαθεί όλα, οι παίκτες δούλεψαν πολύ και προσπάθησαν για τη νίκη. Θεωρώ οτι στο ποδόσφαιρο τα προγράμματα είναι θεωρητικά, έχουμε χάσει απο τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο εντός έδρας, δεν έχει κριθεί τίποτα για κανέναν.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και όλοι έχουν ελπίδες. Ο Παναθηναϊκός προηγείται και έχει προβάδισμα για να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να έχουμε στόχο το πρωτάθλημα και τα play off. Δεν βλέπουμε βραχυπρόθεσμα, αλλά έχουμε βαθύτερο στοχο. Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη σε κάθε αγώνα. Είναι δύσκολο να μεταμορφωθεί μια ομάδα αυτή την χρονική στιγμή, κάθε μέρα βάζουμε διαφορετικούς στόχους, μια στην τακτική και μια στην φυσική κατάσταση. Σε αυτό το παιχνίδι φαίνεται οτι η ομάδα προσπάθησε, κάναμε καλή δουλειά και φάνηκε βελτιωμένο το σύνολο, δεν είναι η ΑΕΚ που θέλουμε, αλλά έδειξε βελτίωση.Έχουμε πολύ δουλειά για να φτιάξουμε την ομάδα.

Παίξαμε δυο αγώνες με την Χετάφε. Επέμενα οτι είναι καλή ομάδα. Θεωρώ οτι είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο και προσπαθήσαμε. Στο πρωτάθλημα, είμασταν καλοί μέχρι το 60' με τον Ηρακλή, σήμερα ήταν ένα ντέρμπι, δεχθήκαμε ένα γκολ απο στημένη φάση, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο αυτή την στιγμή.

Ο Μάχο είναι έμπειρος τερματοφύλακας, αφού συζήτησα μαζί του έκρινα οτι είναι σε κατάσταση να επιστρέψει στην ομάδα".

Ζοσέ Πεσέιρο

"Αυτό ήταν το ματς με την περισσότερη ένταση απο τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Οι δυο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα, αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ένα γκολ και να πάρουμε τη νίκη.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για τον χαρακτήρα και την αυτοθυσία που έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο, ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα και παρά το γεγονός οτι βρέθηκαν πίσω, έκαναν τα πάντα για να φθάσουν στην ισοφάριση. Γι' αυτό θέλω να πω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού οτι αυτή η ομάδα αξίζει την στήριξη, αξίζει γεμάτο γήπεδο και να την στηρίζουν παντού όπως στον αγώνα με τον Ατρόμητο που ακολουθεί. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα και είναι ώρα να το δείξουν. Μένουν οκτώ αγώνες και αξίζουμε την στήριξη τους για να πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί ξέρουμε οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Πάντα πίστευα οτι είμσστε το πρώτο φαβορί. Άλλο όμως τι πιστεύω, μας μένουν δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά και να έχουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας. Αναγνωρίζουμε οτι Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι μεγάλες ομάδες, τις σεβόμαστε, αλλά η δική μας ομάδα είναι δική μας ομάδα.

Όλοι οι παίκτες έπαιξαν καλά, δεν θέλω να μιλάω ατομικά αλλά είναι αλήθεια οτι ο Καραγκούνης πήγε καλά στον ελεύθερο ρόλο που είχε. Όλη η ομάδα δεν πρέπει να προσαρμοστεί σε κάποιο παίκτη αλλά ο παίκτης να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα. Στόχος μου είναι οι παίκτες να εκφράζουν τις αρετές που έχουν με βάση την τακτική που εφαρμόζουμε. Είναι αλήθεια οτι κάποιοι χάνουν μέρος απο τις αρετές τους με την τακτική που εφαρμόζουμε, όμως πάνω απ' όλα είναι ο Παναθηναϊκός.

Όταν κερδίζουμε, κερδίζουμε όλοι, πρέπει να έχουμε γεμάτο γήπεδο γιατί δίνει κίνητρο στους παίκτες και κουράγιο. Τους περιμένουμε να το κάνουν, γιατί ξέρουμε οτι μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Μερικές φορές στον αγώνα χάνουμε το μυαλό μας. Εσείς θα πείτε αν είναι πέναλτι, εμένα δεν μου αρέσει να σχολιάζω, όλοι κάνουν λάθη, αυτό ισχύει και για τους διαιτητές. Εμείς θέλαμε να νικήσουμε, αλλά ξέραμε οτι και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε άμυνα, στόχος ήταν η νίκη.

Ένας παίκτης θα μπει στην ομάδα οταν μπορεί να την βοηθήσει. Αυτο είναι το σωστό και για τον παίκτη και για την ομάδα. Το ίδιο έγινε και με τον Σπυρόπουλο, είναι δύσκολο ένας παίκτης να μπει αμέσως στην ενδεκάδα".
Όλα τα λεφτά...
Ο Σπυρόπουλος από την μία πλευρά και ο Δέλλας από την άλλη ήταν ότι καλύτερο από τους 22 ποδοσφαιριστές.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες έδειξαν στην επανάληψη πως μπορούσαν να παίξουν καλύτερα.

Την αποφαση του Παμπορίδη στο 67ο λεπτό.
To Live του αγώνα...


Του Γρηγόρη Μπάτη

Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
(Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Αρουαμπαρένα, Μπούρμπος, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Ράμος, Σέζαρ, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Παναθηναϊκός
(Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Μόρις, Γκούμας, Μάτος, Τζιόλης, Σιμάο, Καραγκούνης, Ν'Ντόι, Σαλπιγγίδης.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Ζαχαρόπουλος, Τρύφων(Δράμας)



1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα οι παίκτες του Παναθηναϊκου και το μεγάλο ντέρμπι ξεκινά...
1' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ωραία κάθετη πάσα του Ριβάλντο, ο Μπλάνκο βγαίνει στην αντεπίθεση, όμως η σέντρα του από τα δεξιά δεν ανησυχεί τον Γκαλίνοβιτς που μπλοκάρει.
7' Σουτ Παναθηναϊκός Σιμάο
Μακρινό σουτ του Σιμάο, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
7' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ωραία κίνηση του Μπλάνκο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή που κάνει το σουτ, όμως η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
11' Σχόλιο
Οι παίκτες της ΑΕΚ μπαίνουν δυνατά μέσα σ' όλες τις φάσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός τα τελευταία λεπτά πιέζει την άμυνα των κιτρινόμαυρων.
12' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Σουτ του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.
16' Σχόλιο
Σκληρό παιχνίδι με πολλά φάουλ και διακοπές στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
16' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Σιμάο
Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για δυνατό μαρκάρισμα στον Ζήκο.
21' Σχόλιο
Δίχως καμιά σημαντική φάση μέχρι τώρα στο παιχνίδι, με τις άμυνες να είναι ασφυκτικά κλειστές.
24' Σουτ ΑΕΚ Σέζαρ
Σουτ με το αριστερό από τον Σέζαρ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα περνάει πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
26' Σχόλιο
Κακό θέαμα και από τις δύο ομάδες.
33' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο από τα δεξιά, ο Παπασταθόπουλος παίρνει την κεφαλιά, ο Μπλάνκο με το χέρι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ και ο διαιτητής σωστά ακυρώνει το γκολ.
38' Σουτ Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
Εντυπωσιακό αριστερό σουτ του Σπυρόπουλου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Μάχο.
42' Σουτ Παναθηναϊκός Τζιόλης
Δυνατό σουτ του Τζιόλη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μάχο μπλοκάρει την μπάλα.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Μπλάνκο και Ριβάλντο στην σέντρα και το δεύτερο μέρος ξεκινά.
50' Σχόλιο
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας την άμυνα του ΠΑΟ.
50' Σουτ Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Ωραία ενέργεια από τον Καραγκούνη που βρίσκει ελεύθερο χώρο και λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή κάνει ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάχο.
53' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ν'Ντόι
Ωραία προσπάθεια από τον Σπυρόπολου που από τα αριστερά κάνει πολύ καλή σέντρα, ο Ν'Ντόι από ευνοϊκή θέση κάνει απευθείας το πλασέ όμως η μπάλα καταλήγει άουτ.
55' Ευκαιρία ΑΕΚ Ριβάλντο
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ριβάλντο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς πέφτει από τα αριστερά και διώχνει με υπερένταση την μπάλα.
56' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟ. Ο Ποστίγκα παίρνει την θέση του Ν'Ντόι που δεν μπορεί να συνεχίσει.
60' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Αναγκαστική αλλαγή και για την ΑΕΚ. Ο Μαντούκα πήρε την θέση του τραυματία Αρουαμπαρένα.
62' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με το θέαμα να είναι κυριολεκτικά φτωχό.
63' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
Ωραία εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Σπυρόπουλου, ο Παπασταθόπουλος στην μονομαχία με τον Σαλπιγγίδη, καταφέρνει να διώξει σωτήρια σε κόρνερ.
66' Πέναλτι ΑΕΚ
Ο Νίλσον κάνει το τάκλιν στον Σέζαρ, βρίσκει πρώτα την μπάλα και μετά τον παίκτη και ο διαιτητής που ήταν δίπλα στην φάση καταλογίζει πέναλτι.
68' Γκολ ΑΕΚ Ριβάλντο
Την εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο Ριβάλντο που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΚ.
70' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαντούκα
72' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
74' Σχόλιο
Μετά το γκολ του Ριβάλντο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πιέζουν περισσότερο την κιτρινόμαυρη άμυνα, προκειμένου να πετύχουν την ισοφάριση.
75' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Μόρις
77' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Στην θέση του Νίλσον μπαίνει ο Παπαδόπουλος.
78' Γκολ Παναθηναϊκός Ποστίγκα
Ωραία εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Μάτος, ο Ποστίγκα καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Καλόν μπαίνει στην θέση του Ζούλιο Σέζαρ.
82' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Την θέση του Σαλπιγγίδη παίρνει ο Βύντρα.
84' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ύστερα από πάσα του Καλόν, ο Μπλάνκο κάνει γυριστή μπαλιά από τα δεξιά, όμως ο Λυμπερόπουλος δεν προλαβαίνει να κάνει την προβολή.
86' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ριβάλντο
87' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Παπασταθόπουλος
89' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Καφές παίρνει την θέση του Ζήκου.
90' Ευκαιρία ΑΕΚ Γκούμας
Ωραία σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά, ο Δέλλας καταφέρνει να πάρει την κεφαλιά από τον Γκούμα και διώχνει σε κόρνερ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
90' Λήξη αγώνα





















































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ