STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Στον πρώτο της εντός έδρας αγώνα με... κόσμο, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 2-0 του Πανσερραϊκού στο γήπεδο της Ριζούπολης παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα (videos)

Περιθώρια για νέα απώλεια δεν είχε η Ενωση απέναντι σε ένα κατώτερο αντίπαλο, κάτι που το ήξεραν πολύ καλά οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και γι' αυτό φρόντισαν από την αρχή της αναμέτρησης να δείξουν στους Σερραίος πως αυτοί θα ήταν τα... αφεντικά.

Με την ώθηση του κόσμου που σχεδόν γέμισε τη Ριζούπολη, η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο χορτάρτι αποφασισμένη για το τρίποντο. Και αν ο Ράντμαν στην αρχή είχε κάποιες... αντιρρήσεις σταματώντας τους "κιτρινόμαυρους", ο Ράφικ Τζεμπούρ στο 26' βρήκε στόχο και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.


Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο χαλαρά στο γήπεδο, ωστόσο μετά το 60' ανέβασε στροφές και έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα στο 70' με τον Παντελή Καφέ, τελειώνοντας ουσιαστικά τη σεμνή τελετή της Ριζούπολης.

Μια δίκαιη επικράτηση των παικτών του Ντούσκο που πήραν τους πρώτους 3 βαθμούς στη Superleague, αφήνοντας στους μηδέν τον Πανσερραϊκό.

Η μάχη των πάγκων

ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-0

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην Κέρκυρα αλλά και με εκπλήξεις ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκτός 11αδας βρέθηκαν οι Σάχα, Καράμπελας, Ντιόπ και Λεονάρντο με τη θέση τους να παίρνουν οι Αραμπατζής, Λαγός, Μάκος, Μπερνς.

Το σύστημα του Σερβοέλληνα τεχνικού ήταν το 4-2-3-1 με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας και Λαγός. Τα δύο αμυντικά χαφ που προτίμησε ο Ντούσκο ήταν οι Καφές και Μάκος. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζεμπούρ, υπήρχε ο Λυμπερόπουλος έχοντας στα δεξιά του τον Μπερνς και στα αριστερά του τον Σκόκο.

Τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα έκανε και ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς αφήνοντας εκτός βασικού σχήματος τους Γαλανόπουλο, Τάντιτς Αμπουμπακαρί και Παντελιάδη. Στο 4-5-1 τερματοφύλακας ήταν ο Ράντμαν, με σέντερ μπακ τους Πάμπλο Άμο και Παπάζογλου και στα άκρα της άμυνας τους Ντιόγκο και Αλβάρεζ.


Αριστερό χαφ ήταν ο Γεωργιάδης, δεξί ο Μπέλιτς με τους Κάστρο και Σουμπίνιο στο κέντρο και τον Λεοζίνιο λίγο πιο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σέρβος προπονητής παρέταξε τον Βρούτσινα.

Ο αγώνας


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίρνει δύναμη από τον κόσμο της και να μπαίνει πιο δυνατά πιέζοντας από νωρίς τους φιλοξενούμενους. Μην ξεχνάμε πως αυτό ήταν το... πρώτο ματς που οι φίλοι της Ενωσης ξαναείδαν από κοντά σε εντός έδρας ματς την ομάδα τους μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τον περασμένο Μάη!

Με τους Λυμπερόπουλο και Τζεμπούρ σε... κέφια, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε τέσσερις φορές κοντά στο 1-0 αλλά σταμάτησε στον τερματοφύλακα των Σερραίων. Στο 6' ο Δέλλας έβγαλε μια μπαλιά 40 μέτρων στον Τζεμπούρ που βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Ράντμαν, με τον Κροάτη πορτιέρο να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του, ο Αλγερινός έπιασε την κεφαλιά με τον Γεωργιάδη να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (7') ο Λυμπερόπουλος έβγαλε μόνο του τον Μπερνς, με τον Ράντμαν και πάλι να κρατάει το 0-0. Δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε ξανά (17'), όμως ο Κροάτης τερματοφύλακας αυτή τη φορά σταμάτησε τον Σκόκο στο δυνατό διαγώνιο σουτ που δοκίμασε, μετά από νέα όμορφη πάσα του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Λύμπε, Τζεμπούρ και... γκολ

Μια του Ράντμαν, δυο του Ράντμαν, τρεις... κάποια στιγμή θα λύγιζε ο Κροάτης τερματοφύλακας αν η άμυνα του συνέχιζε να παράπαιε. Και όπως έγινε στο 26'. Ο Λυμπερόπουλος έβγαλε ακόμα μια τρομερή πάσα στην πλάτη της άμυνας των Σερραίων, με τον Τζεμπούρ αυτή τη φορά να σημαδεύει τα δίχτυα για το 1-0!

Αυτό μάλιστα ήταν το 3ο γκολ του Αλγερινού στις φετινές υποχρεώσεις της Ενωσης (τα άλλα δυο με Κέρκυρα και στη Σκοτία), με τον Ντιοπ να έχει πετύχει το άλλο τέρμα της ΑΕΚ κόντρα στη Νταντί στο Καραϊσκάκη. Με μόλις λοιπόν 1 γκολ σε κάθε παιχνίδι, το... ρόδι για το δεύτερο γκολ πήγε να σπάσει ο Λυμπερόπουλος στο 34', όμως η κεφαλιά του ύστερα από εκτέλεση κόρνερ πέρασε μόλις άουτ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πανσερραϊκός μετά το εντυπωσιακό παιχνίδι στην Τούμπα, σίγησε σε όλο το πρώτο 45λεπτο με τον Αραμπατζή να μην χρειάζεται να επέμβει σε κανένα σημείο. Η μόνη καλή φάση για τους Σερραίους έγινε στο 41' όταν ο Βρούτσινα έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ ύστερα από εκτέλεση φάουλ.

Απευθείας... δοκάρι


Οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια για το β' ημίχρονο χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεση τους. Το ξεκίνημα όμως στην επανάληψη δεν θύμιζε τα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πιο... χαλαρή διάθεση.


Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν την εκμεταλλεύτηκαν καθώς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση μπροστά από τα καρέ του Αραμπατζή. Αντίθετα η ΑΕΚ ήταν αυτή που "άγγιξε" ένα τέρμα όταν στο 58' ο Σκόκο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ είδε τον Ράντμαν να ακουμπάει με τα ακροδάκτυλα την μπάλα και αυτή μετά να χτυπάει το δοκάρι.

Στη συνέχεια οι δύο κόουτς αποφάσισαν με τις αλλαγές τους να ανακατέψουν την τράπουλα, ωστόσο και πάλι η ΑΕΚ απείλησε έχοντας δυο καλές στιγμές σε σουτ του Σκόκο (64') και Λαγό (69'). Ουσιαστικά το δοκάρι... ξύπνησε τους γηπεδούχος που πίεσαν στη συνέχεια και δικαιώθηκαν με ένα δεύτερο τέρμα.

Επιστροφή Πάτσα με γκολ... Καφέ

Ανάμεσα στις αλλαγές που έγιναν ήταν η είσοδος του Παπατσατσόγλου στο παιχνίδι στο 67' που ήταν και το ντεμπούτο του με τα "κιτρινόμαυρα". Μια συγκινητική στιγμή με τον κόσμο της ΑΕΚ να τον χειροκροτεί καθώς σε αυτό το γήπεδο στις 9/3/2003 είχε τον σοβαρό τραυματισμό που σημάδεψε την καριέρα του στην ήττα του Ολυμπιακού από την... ΑΕΚ με 1-2.

Περίεργα παιχνίδια της μοίρας που ήρθε να τα επιβεβαιώσει τρία λεπτά αργότερα ένας πρώην συμπαίχτης του Πάτσα στον... Ολυμπιακό. Η Ενωση είχε ανεβάσει μετά το 60' την απόδοσή της και στο 70' ο Παντελής Καφές εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των Σερραίων και από κοντά "κλείδωσε" τη νίκη γράφοντας το 2-0.

"Κόκκινη" στον Ντούσκο

Στα υπόλοιπα λεπτά η ΑΕΚ έριξε το ρυθμό κρατώντας εύκολα το προβάδισμα που της έδωσε και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η δίλεπτη διακοπή του αγώνα που ξεκίνησε στο 80' από δύο ανάποδα σφυρίγματα του Αμπάρκιολη.

Ο Μάκος εκνευρίστηκε και πήρε κίτρινη κάρτα, ο Μπάγεβιτς εκνευρίστηκε ακόμα πιο πολύ και πήρε... την άγουσα για τα αποδυτήρια καθώς τον απέβαλλε ο 4ος. Με... προπονητή λιγότερο λοιπόν η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα που την βρήκε νικήτρια με 2-0.

Trivia

  • Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 51 φορές στην ιστορία τους στις εγχώριες διοργανώσεις με την ΑΕΚ να μετράει 35 νίκες, τον Πανσερραϊκό 8 και τα υπόλοιπα 8 παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα.
  • Από αυτούς τους αγώνες, οι 46 είναι στο πλαίσιο της Α' Εθνικής (31 νίκες ΑΕΚ-7 ισοπαλίες-8 νίκες Πανσερραϊκός) ενώ 5 αγώνες έχουν γίνει για το Κύπελλο Ελλάδος (4-1-0).
  • Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 8/4/2009 στον ημιτελικό Κυπέλλου στις Σέρρες (0-0), στη ρεβάνς του 3-1 υπέρ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
  • Τελευταίο ματς για τη Superleague έγινε στις 8/3/2009 με την Ενωση να περνάει με το επιβλητικό 1-5 από την έδρα του Πανσερραϊκού.
  • Για πρώτη φορά οι δύο ομάδες έπαιξαν στις 26/12/1965 στο πλαίσιο της Α' Εθνικής (ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 2-1).
  • Με γηπεδούχο την ΑΕΚ, οι δύο αντίπαλοι έχουν βρεθεί στην Α' Εθνική 23 φορές με τους κιτρινόμαυρους να αγγίζουν το απόλυτο: 22 νίκες και 1 ισοπαλία.
  • Η μοναδική ισοπαλία του Πανσερραϊκού μακρυά από τις Σέρρες (0-0 στο ΟΑΚΑ) συνέβη στην τελευταία φορά που έπαιξαν με γηπεδούχο την ΑΕΚ σε αγώνα πρωταθλήματος στις 15/11/2008.

To φύλλο αγώνα

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος (83' Ντιοπ), Καφές, Μπερνς (67΄Πατσατζόγλου), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (90' Λεονάρντο), Τζεμπούρ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Πάμπλο Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (65' Τάντιτς), Βρούτσινα, Ντιόγκο, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (58' Αμπουμπακαρί), Λεοζίνιο (77' Νταλέ), Αλβάρεζ

Γήπεδο: Ριζούπολης

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Θεσσαλονίκης)

Γκολ: 26' Τζεμπούρ, 70' Καφές

Δοκάρι: 58' Σκόκο

Κίτρινες Κάρτες: 80' Μάκος / 18' Λεοζίνιο, 35' Ντιόγκο, 63' Κάστρο

Κόκκινες Κάρτες: -

Για το φιλμ του αγώνα μέσω του LIVE του Sport24.gr πατήστε εδώ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ