STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Με Σιμάνσκι και Στάνκοβιτς πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού

Ο Σιμάνσκι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό
Ο Σιμάνσκι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με γκολ που πέτυχε ο Σιμάνσκι από το 2' της αναμέτρησης και το διατήρησε μέχρι τέλους με σωτήριες επεμβάσεις του Στάνκοβιτς και γκολ που δεν χάνεται από τους πράσινους στο 48', πήρε το πρώτο της ντέρμπι και παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου, έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ με ένα γκολ που βρήκε από τα αποδυτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από τον Σιμάνσκι μόλις στο 2' της αναμέτρησης και με τον Στάνκοβιτς να έχει σωτήριες επεμβάσεις στην εστία του πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι, το πρώτο στη σεζόν, επικρατώντας με 1-0 και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού καθώς διατηρήθηκε η διαφορά των έξι βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Από την άλλη το τριφύλλι έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος τρίτος και να εκμεταλλευτεί τις ήττες των ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Αντίθετα είδε και τον Άρη που κέρδισε να τον προσπερνάει καθώς οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με τους Θεσσαλονικείς να είναι στην 5η θέση και τον Παναθηναϊκό στην 6η.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που ήθελαν ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Σιμάνσκι αλλά εν συνεχεία κλείστηκαν πίσω, έδωσαν την υπεροχή στον Παναθηναϊκό και είχαν ελάχιστες φάσεις στη συνέχεια του 90λεπτου και δύο γκολ με τον Τσούμπερ που ακυρώθηκαν και τα δύο σωστά με τη χρήση του var ως οφσάιντ.

Οι πράσινοι από την άλλη παρά το τέρμα που δέχτηκαν, ανέβηκαν, έφτιαξαν φάσεις, απείλησαν αρκετά την εστία του Στάνκοβιτς που ήταν εκεί όταν χρειάστηκε όπως στην τριπλή ευκαιρία στις αρχές του δεύτερου μέρους με τον Παλάσιος να βλέπει τον Στάνκοβιτς να του λέει όχι και εν συνεχεία τον Αϊτόρ να αστοχεί δις από κοντά καθώς δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο τεχνικών

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε μόλις μια αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με αυτή που πέρασε με το διπλό από τα Γιάννινα πριν μια εβδομάδα. Ο Τσούμπερ ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας έμεινε στον πάγκο και ο Λιβάι Γκαρσία πήρε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Από την άλλη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε δύο νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Σέρβος έριξε στο αρχικό σχήμα τον Πέρεθ αντί του Αλεξανδρόπουλο και τον Παλάσιος αντί του Βιτάλ ενώ διατήρησε στην ενδεκάδα τους Αϊτόρ και Μαουρίσιο.

Εξαιρετικό δεκάλεπτο από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με τον τίτλο του φαβορί στο ματς και κατάταφε να το δείξει με το καλημέρα του αγώνα καθώς μόλις στην πρώτη της επίθεση βρήκε γκολ όταν βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον από τα αριστέρα ο Μοχαμάντι έκανε τη σέντρα με τον Σιμάνσκι να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Μπρινιόλι για το 1-0 των γηπεδούχων.

Είχε μάλιστα ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο στο οποίο θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα τέρματα. Οι τελικές των Γκαρσία στο 8' και κυρίως του Βράνιες στο 9' απείλησαν τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι να έχει εξαιρετική αντίδραση στην πρώτη και να διώχνει σε κόρνερ ενώ στη δεύτερη η κεφαλιά του Βόσνιου έφυγε εκτός της εστίας του Παναθηναϊκού.

Την ίδια ώρα οι πράσινοι ήταν σαν να μην βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ σε αυτό το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα. Χωρίς όμως να μπορούν να φτιάξουν τη σπουδαία ευκαιρία και να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Στάνκοβιτς.

Αντίθετα η ΑΕΚ ήταν αυτή που θα μπορούσε στο 38' αν ο Αραούχο ήταν καλύτερος στην τελική ενέργεια να απειλήσει περισσότερο τον Μπρινιόλι αλλά βρήκε τη μπάλα με το πάνω μέρος του παπουτσιού με τον Ιταλό να μπλοκάρει.

Ουσιαστικά στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του αλλά χωρίς να απειλήσει ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε κυρίως από τα αριστερά της να φέρει προβλήματα, και το έκανε, στους πράσινους.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Έχασε το άχαστο ο Παναθηναϊκός σε τριπλή ευκαιρία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια επίσης καλή φάση για την ΑΕΚ με τον Αραούχο να δέχεται την πάσα του Γκαρσία στο 46', τον Κώτσιρα να κάνει το λάθος, και τον Αργεντινό να σουτάρει με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα όμως η αναμέτρηση ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο 48' οι πράσινοι έχασαν το άχαστο. Σε σέντρα από τα δεξιά του Κώτσιρα η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος αυτός έκανε το σουτ με τη μία, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε πάνω στη γραμμή, εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ ο οποίος στην πρώτη προσπάθεια με το σουτ βρήκε το πόδι του πεσμένου Βράνιες και σε δεύτερο χρόνο με το γόνατο του ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο Παλάσιος βρέθηκε σε θέση βολής. Αρχικά ο Μαουρίσιο έκανε το σουτ με τη μπάλα να μπλοκάρει στον Σιμάνσκι, ο Αϊτόρ έδωσε στον Αργεντινό που έκανε το σουτ με τη μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Στάνκοβιτς.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Γιαννίκη να ρίχνει στο ματς τους Τσούμπερ και Σάκχοβ αντί των Γκαρσία και Σιμάνκι στο 65' ενώ ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Βιτάλ αντί του Αϊτόρ, λίγο νωρίτερα, και τους Καρλίτος-Χατζηγιοβάνη, αντί των Παλάσιος - Μαουρίσιο στο 73'.

Λίγο νωρίτερα, στο 71' η ΑΕΚ βρήκε ένα δεύτερο γκολ με τον Τσούμπερ μετά από πάσα του Αραούχο με τη φάση να ελέγχεται στο VAR και το γκολ να μην μετράει σωστά ως οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Μακέντα στο 82' και με κεφαλιές σαν αυτή του Αλεξανδρόπουλου στο 90+2' και νέο σουτ του Ιταλού στο ίδιο λεπτό αλλά χωρίς να φτιάχνει τη σπουδαία ευκαιρία προς την εστία του Στάνκοβιτς. Είχε κλείσει στην άμυνα της την ΑΕΚ αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο 90+6' η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ, εκ νέου με τον Τσούμπερ, μετά από κεφαλιά πάσα του Σάκχοβ αλλά και πάλι η φάση ελέγχθηκε στο VAR και ο Ελβετός καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, ενώ οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Βαγγέλης Αρναούτογλου μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις από το ΟΑΚΑ. Σέντρα στις 21:30.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ