STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-0: Με σφραγίδα Χιμένεθ

Ο Γαλανόπουλος πανηγυρίζει με τον Τάνκοβιτς το γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Γαλανόπουλος πανηγυρίζει με τον Τάνκοβιτς το γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες, επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Γαλανόπουλο και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές. (VIDEO)

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, ύστερα από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Βόλο (2-2) και Ολυμπιακό (3-0). Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν στα μετόπισθεν μετά τις 25 Οκτωβρίου και το 1-0 επί του ΠΑΣ, επικρατώντας με το ίδιο σκορ του Παναιτωλικού για τη 15 αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρήκαν το γκολ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με τον Κώστα Γαλανόπουλο (41') και πλέον ελπίζουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να τους βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, με σημαντικότερη εκείνη στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Γιώργος Αθανασιάδης προτιμήθηκε αντί του Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, όπως ανέλυσε κι ο Θέμης Καίσαρης στο SPORT24 με τη βοήθεια της Opta. Από την άλλη πλευρά, ο Τραϊανός Δέλλας δεν είχε στη διάθεσή του τον Χόρχε Ντίας, ενώ έδωσε ευκαιρία στον Γιώργο Μανθάτη να αρχίσει βασικός, επιβραβεύοντάς τον για το εξαιρετικό γκολ κόντρα στον ΟΦΗ

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα απ' τα δεξιά. Ωστόσο, οι ευκαιρίες της Ένωσης προήλθαν κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι εκτελέσεις φάουλ των Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Γκαρσία δεν ανησύχησαν τον Κνετ, ενώ λίγο αργότερα η κεφαλιά του εξτρέμ απ' το Τρίνινταντ και Τομπάγκο πέρασε άουτ, με την ίδια τύχη να έχει κι η προσπάθεια του Νέλσον Ολιβέιρα στο 17ο λεπτό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ

Μετά το 20ό λεπτό, ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το παιχνίδι κυρίως αμυντικά, αφού δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ να απειλεί με την ίδια συχνότητα την εστία του Κνετ. Αποτέλεσμα, μέχρι 40' να υπάρξουν μόνο δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Τάνκοβιτς, οι οποίες δεν βρήκαν στόχο, αφού στην πρώτη μπλόκαρε εύκολα ο Κνετ, ενώ στη δεύτερη έβαλε την προβολή κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του ο Κωνσταντόπουλος.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τελικά, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, η Ένωση βρήκε τη λύση με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ο Μπακάκης έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι πλευρά στον Μάνταλο, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον μέσο της ΑΕΚ που εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των φιλοξενούμενων και πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-0.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΚΑΡΣΙΑ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΤΑΛΣΙΟ

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γκαρσία αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και έγινε αλλαγή, με τον Μάρκο Λιβάγια να περνάει στη θέση του. Μάλιστα, ο Κροάτης επιθετικός ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, ύστερα από όμορφη συνεργασία με τον Μάνταλο, αλλά ο Κνετ τον νίκησε στο τετ α τετ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός "απάντησε" στις ευκαιρίες, εκμεταλλευόμενος μία λάθος συνεννόηση των Τσιγκρίνσκι - Νεντελτσεάρου, αλλά το πλασέ του Ντάλσιο κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ, με... μπροστάρη τον Μάνταλο, έψαξε και δεύτερο γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Οι αρκετές αλλαγές έριξαν το ρυθμό μετά το 65ο λεπτό, με τον Χιμένεθ να προτιμά να διαχειριστεί το προβάδισμα της ομάδας του, ενώ στον αντίποδα ο Δέλλας έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Παναιτωλικό, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, η Ένωση διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον αντίπαλό της και έφτασε σε μία σημαντική νίκη, κυρίως σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της ψυχολογίας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ