STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3: Ο τρομερός Αραμπί με χατ-τρικ βύθισε την Ένωση στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3: Ο τρομερός Αραμπί με χατ-τρικ βύθισε την Ένωση στο ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη φετινή σεζόν με διπλό στο ΟΑΚΑ επικρατώντας 3-2 της ΑΕΚ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να κάνει την ανατροπή πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ (20', 69', 87'). Τσούμπερ (14') και Γκαρσία (48') τα γκολ της Ένωσης.

Με διπλό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της ΑΕΚ κάνοντας μάλιστα την ανατροπή από το 2-1 για την 10η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ενώ σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο 87ο λεπτό. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Τσούμπερ, με τον Μαροκινό να ισοφαρίζει στο 20'.

Στο β' μέρος η ΑΕΚ έκανε το 2-1 με τον Γκαρσία στο 48', αλλά ο Αραμπί ισοφάρισε εκ νέου στο 69' πριν να δώσει το τελευταίο τρίποντο της σεζόν στον Ολυμπιακό.

Ο Τσούμπερ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με 3-4-3. Ο Λε Ταλέκ έπαιξε στην τριάδα των στόπερ, ενώ δεξιός φουλ-μπακ αγωνίστηκε ο Κλεμάν Μισελέν. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία. Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκαν και οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι είχαν βασικό τον Κώστα Φορτούνη. Αγωνίστηκαν επίσης οι Κρίστινσον, Κούντε, Κίτσος, Βαλμπουενά, Βρουσάι και Αραμπί.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ καλή ευκαιρία στο 2'. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπουχαλάκης γύρισε στο δεύτερο δοκάρι με το κεφάλι, αλλά ο Αραμπί δεν τελείωσε σωστά. Η ΑΕΚ φρόντισε να ανέβει στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πιέσει λίγο τους ερυθρόλευκους. Στο 14ο λεπτό η Ένωση άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες των γηπεδούχων έκλεψαν. Ο Λιβάι Γκαρσία τροφοδότησε τον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Άμεση απάντηση από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πίεσε αμέσως μετά το 1-0 της ΑΕΚ. Στο 16' ο Φορτούνης ήταν άστοχος από κοντά, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Βαλμπουενά πραγματοποίησε ένα σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Στο 20ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Κούντε γύρισε από τα αριστερά, ο Στάνκοβιτς βγήκε, δεν έδιωξε σωστά και ο Αραμπί με ευκολία με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να είναι πιο απειλητικοί και πατούσαν πιο εύκολα στην περιοχή της ΑΕΚ.

Στο 28' χάθηκε νέα καλή στιγμή με τον Αραμπί, ενώ στο 34' ο Κίτσος δεν βρήκε στόχο με διπλή προσπάθεια. Από την άλλη, η ΑΕΚ πατούσε με δυσκολία την περιοχή του Ολυμπιακού και ως εκ τούτου δεν απειλούσε την εστία του Κρίστινσον.

Η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στις αρχές του β' μέρους

Στο β' μέρος η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν με αλλαγές. Ο Σάκχοφ αντικατέστησε τον Κριχόβιακ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και ο Μασούρας τον Φορτούνη. Η Ένωση φρόντισε να αιφνιδιάσει τους ερυθρόλευκους στο ξεκίνημα του β' μέρους. Έπειτα από σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε ψηλότερα από τον Σισέ και έκανε το 2-1 στο 69'.

Στο 58ο λεπτό ο Τσούμπερ βγήκε σε θέση τετ α τετ και ήταν εύστοχος. Ωστόσο ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για αντικανονική θέση του Ελβετού, όταν έπαιρνε την πάσα. Το VAR δεν άλλαξε την αρχική απόφαση. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει την μπάλα και η ΑΕΚ προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Ο Αραμπί πήρε πάνω του την ανατροπή

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 69ο λεπτό έφτασαν εκ νέου στην ισοφάριση. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κούντε πήρε την κεφαλιά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σε πρώτη φάση, όμως ο Αραμπί από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ του Μαροκινού στο VAR, όμως η αρχική απόφαση δεν άλλαξε.

Στο 78' ο Τάνκοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Κρίστινσον απέκρουσε, έχασε την ισορροπία του και ο Σάκχοφ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ουκρανού στο ξεκίνημα της φάσης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 87ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόπες, ο Σισέ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραμπί με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι και το τέλος οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρία ξανά με τον Μαροκινό, ο οποίος ήταν άστοχος από θέση τετ α τετ. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη για το φινάλε της σεζόν.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ