ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι μικρές διορθώσεις του Γιαννίκη για να διευρύνει το σερί

Ο Στίβεν Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Στίβεν Τσούμπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (06/11, 19:30, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) για την ένατη αγωνιστική της Super League Interwetten και ο στόχος της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη είναι να επεκτείνει το σερί και να πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όσο πιο κοντά του γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα και να τον αφήσει από κάτω, αν δεν νικήσει τον Ιωνικό.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θητεία του στην ΑΕΚ έχοντας πανηγυρίσει μόνο νίκες και η διεύρυνση του θετικού σερί είναι το ζητούμενο στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (06/11, 19:30, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24), προκειμένου στη χειρότερη περίπτωση η απόσταση από την κορυφή να μην ανοίξει άλλο ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην Ένωση έχουν αφήσει σε ένα βαθμό το ντέρμπι με τον Άρη, καθώς αναλύθηκαν τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που σε επίπεδο διοικήσεων υπάρχει μπόλικο "τρίτο ημίχρονο". Ωστόσο ο Αργύρης Γιαννίκης φρόντισε από την πρώτη στιγμή να στρέψει την προσοχή των ποδοσφαιριστών στην εκτός έδρας δοκιμασία με την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Ο Απόλλων Σμύρνης προέρχεται από την ήττα-αποκλεισμό από την Κηφισιά για το Κύπελλο, μια ήττα-μαχαιριά που έφερε τριγμούς εντός των τειχών και επηρέασε το καλό κλίμα που είχε αρχίσει να οικοδομείται μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και την εμφάνιση στην Τούμπα. Απέναντι στον ΠΑΟΚ η ομάδα του Φέστα ήταν αξιόμαχη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας εν τέλει με 4-1 αλλά έχοντας έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Η ΑΕΚ οφείλει να προσέξει το παιχνίδι για να πετύχει το στόχο της. Άλλωστε κάθε ομάδα που κινείται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας ψάχνει παντού πόντους και με διάφορα τρικ προκειμένου να συνεχίσει τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν ανακοίνωσε αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως κάνει στα εντός έδρας παιχνίδια. Άλλωστε η Ένωση θα παίξει στη... γειτονιά της, καθώς το γήπεδο της Ριζούπολης δεν απέχει πολύ από το νέο της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Νορντίν Άμραμπατ είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του στον ώμο, ωστόσο θα παραμείνει στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, ο Λιβάι Γκαρσία είναι καλύτερα, έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα στον αυχένα σε μεγάλο βαθμό και είναι το "φαβορί" για το δεξί άκρο της επίθεσης.

Από δύο μέχρι τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον Άρη

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεδομένα δεν υπολογίζει στον Σίμο Μήτογλου, ο οποίος είναι τιμωρημένος λόγω της κόκκινης που δέχθηκε κόντρα στον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος διάγει καλό φεγγάρι.

Τη θέση του Μήτογλου θα πάρει ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος θα κάνει "ντεμπούτο" στην αρχική ενδεκάδα με τον νέο του προπονητή, ενώ στο πλάι του θα είναι ο Όγκνιεν Βράνιες. Στον πάγκο θα επανέλθει ο Στράτος Σβάρνας, μιας και ο Λάτσι θα αγωνιστεί με την ΑΕΚ Β'.

Αλλαγή θα γίνει και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Κλεμάν Μισλέν θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα, με τον Λάζαρο Ρότα να "πληρώνει" το γεγονός ότι από τον ενθουσιασμό του είναι ιδιαίτερα απρόσεκτος στα μαρκαρίσματά του.

Με τον Άρη αντικαταστάθηκε στο 26ο λεπτό, καθώς "φλέρταρε" με την κόκκινη κάρτα. Ο Γάλλος μπακ χωρίς να έχει δείξει κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής προσφέρει ισορροπία στην άμυνα, κάτι που ως ένα βαθμό φάνηκε και με τον Άρη. Στο αριστερό άκρο θα παραμείνει ο Μοχαμάντι, ο οποίος επίσης δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Στη μεσαία γραμμή αμετακίνητοι θεωρούνται και οι Σιμάνσκι και Σιμόες, ενώ το ιδανικό σενάριο για τον Αργύρη Γιαννίκη θα είναι με ευνοϊκό το σκορ ο Λε Ταλέκ να περάσει ως αλλαγή και να αλλάξει ο σχηματισμός σε 4-3-3. Όπως δηλαδή συνέβη με Άρη και Βόλο.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της Ένωσης στο βασικό σχήμα θα παραμείνουν οι Πέτρος Μάνταλος και Στίβεν Τσούμπερ. Στο δεξί άκρο θα παραμείνει ο Λιβάι Γκαρσία, αντικαθιστώντας τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος δεν δείχνει να "ψήνει" ιδιαίτερα τον Αργύρη Γιαννίκη.

Ως προς την κορυφή της επίθεσης τα πάντα είναι ανοικτά. Ο Ανσαριφάρντ έπαιξε στα δύο τελευταία παιχνίδια ως βασικός και αν στο πρώτο ήταν "υποχρέωση" του Γιαννίκη να τον χρησιμοποιήσει προφυλάσσοντας τον Αραούχο, κόντρα στον Άρη που ο "Τσίνο" ήταν έτοιμος, ο Γιαννίκης επέλεξε και πάλι τον Ιρανό.

Δεν υπάρχει κάποια εικόνα για το ποιος έχει προβάδισμα να μπει στο βασικό σχήμα. Άλλωστε ο Γιαννίκης θέλει να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση, όπως και με τους δύο επιθετικούς στη γραμμή κρούσης.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ