ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δοκιμές στα άκρα, ο Τσούμπερ και το πλάνο με τον Μουκουντί στα αριστερά στην τριάδα των στόπερ

Στιγμιότυπο από την προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα
Στιγμιότυπο από την προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα INTIME SPORTS

Το SPORT24 βρέθηκε στη σημερινή (31/08) ανοικτή προπόνηση της ΑΕΚ, στην οποία ο Ματίας Αλμέιδα ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας σταδιακά στην εξίσωση τους Αρόλντ Μουκουντί και Νίκλας Ελίασον. Οι δοκιμές στα άκρα, το πλάνο με τον Καμερουνέζο στόπερ και η μετακίνηση του Τσούμπερ στον άξονα και η αλλαγή στην επίθεση με τον Λιβάι Γκαρσία αντί του Μάνταλου

Η ΑΕΚ συνέχισε την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την τρίτη αγωνιστική της Super League, με ανοικτή για τον Τύπο προπόνηση στο Σεραφείδιο και το SPORT24 βρέθηκε εκεί.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους πλην των Θεοδόση Μαχαίρα και Αλεξάντερ Φράνσον που έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ο Σουηδός μέσος είχε ένα χτύπημα στον αχίλλειο αλλά δεν είναι τίποτα σοβαρό, καθώς αύριο αναμένεται να μπει κανονικά. Εκτός φυσικά έμεινε ο Γαλανόπουλος αλλά και όσοι ποδοσφαιριστές υπολογίζονται από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλου για το φιλικό της δεύτερης ομάδας με την Αγία Παρασκευή σήμερα το απόγευμα.

Φυσικά το ενδιαφέρον από τη σημερινή (31/08) προπόνηση στράφηκε από το πώς ο Ματίας Αλμέιδα θα "χωρέσει" στα πλάνα του τον Αρόλντ Μουκουντί και τον Νίκλας Ελίασον, δηλαδή τους δύο πιο "καινούργιους" ποδοσφαιριστές του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Μάλιστα ο πρώτος δοκιμάστηκε με τους "βασικούς" στο δίτερμα, επομένως δεν αποκλείεται ο Αργεντινός κόουτς να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η δοκιμή με Τσούμπερ στον άξονα στα τελειώματα των φάσεων και Ελίασον στα δεξιά

Η πρώτη άσκηση που ο Αλμέιδα "φανέρωσε" κάποια πράγματα ήταν με τα τελειώματα των φάσεων. Η πρώτη πεντάδα που είχε "αντιμέτωπο" τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν οι Γκατσίνοβιτς, Μοχαμάντι, Τσούμπερ, Αραούχο και Αλμπάνης. Οι δύο τελευταίοι ήταν στην κορυφή της επίθεσης, ο Τσούμπερ ήταν στον άξονα, με τον Γκατσίνοβιτς στα δεξιά και τον Μοχαμάντι στα αριστερά.

Το δεύτερο γκρουπ που έπρεπε να νικήσει τον Γιώργο Αθανασιάδη, αποτελούνταν από τους Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία. Οι δύο τελευταίοι έπαιξαν στην κορυφή της επίθεσης, Γιόνσον και Πινέδα στον άξονα, ο Άμραμπατ δεξιά και ο Ελίασον αριστερά. Η μόνη διαφορά σε σχέση με το πρώτο γκρουπ ήταν ότι υπήρχε ένας παίκτης παραπάνω στον άξονα.

Την ίδια στιγμή στο άλλο τέρμα οι υπόλοιποι παίκτες δούλευαν και αυτοί με τη σειρά τους τελειώματα στις φάσεις, με έμφαση στο ένας εναντίον ενός και όχι την εναλλαγή της μπάλας. Φυσικά ενδιαφέρον προκάλεσε η επιλογή του Τσούμπερ στον άξονα και του Ελιάσον στα αριστερά. Και οι δύο έπαιξαν σε θέσεις που γνωρίζουν, όμως στα πρώτα παιχνίδια η Ένωση έδειξε να πονά περισσότερο στο δεξί άκρο από το αριστερό, με τον Τσούμπερ επί Αλμέιδα να παίζει σε μόνιμη βάση στα αριστερά.

Αριστερό στόπερ ο Μουκουντί στο οικογενειακό δίτερμα

Μετά από τις ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων ακολούθησε οικογενειακό δίτερμα σε μικρό χώρο (δέκα εναντίον δέκα). Στην ενδεκάδα των "βασικών" κάτω από τα δοκάρια έμεινε ο Στάνκοβιτς, η τριάδα στην άμυνα αποτελούνταν από τους Βίντα στα δεξιά, Τζαβέλλα στο κέντρο και Μουκουντί στα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή διατηρήθηκαν οι Σιμάνσκι και Πινέδα.

Στο δεξί άκρο τοποθετήθηκε ο Γκατσίνοβιτς, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή της επίθεσης οι Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι δηλαδή, εκτός έμειναν οι Χατζισαφί, Άμραμπατ και Μάνταλος. Να σημειωθεί ότι από πλευράς "αναπληρωματικών", ο Ελίασον αγωνίστηκε στο δεξί άκρο και ο Άμραμπατ κορυφή.

Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας των αναπληρωματικών αποτελούνταν από τους: Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα με Χατζισαφί, Μήτογλου και Ρότα. Στον άξονα έπαιζαν ο Μάνταλος και ο Γιόνσον, ο Μοχαμάντι αριστερά και ο Αλμπάνης στο πλάι του Άμραμπατ. Δηλαδή σε σχέση με τα τελειώματα των φάσεων, ο Τσούμπερ επέστρεψε στα αριστερά, ο Ελίασον δοκιμάστηκε δεξιά και ο Άμραμπατ μετακινήθηκε στην κορυφή.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ματίας Αλμέιδα είχε έναν σύντομο διάλογο με τους ρεπόρτερ και εξέφρασε την επιθυμία του για διεξαγωγή ανοικτών προπονήσεων αλλά και συνεντεύξεων Τύπου μια φορά την εβδομάδα.

Δείτε VIDEOS του SPORT24 από τη σημερινή προπόνηση των "κιτρινόμαυρων":

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ