ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης απέχει από το προφίλ που θέλει ο Γιαννίκης

Ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης
Ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης INTIME

Ο μέσος της Αρμίνια Μπίλεφελντ, Σεμπάστιαν Βασιλειάδης συζητήθηκε κάποια στιγμή -παλαιότερα- εντός ΑΕΚ. Όμως δεν έχει αυτά που η ομάδα χρειάζεται και το SPORT24 εξηγεί.

Σεμπάστιαν Βασιλειάδης, ο ομογενής μέσος που έστρεψε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης επάνω του, όταν τη σεζόν 2019/20 αγωνίστηκε σε 32 ματς της Bundesliga με τη φανέλα της Πάντερμπορν. Είχε αρχίσει να το πετυχαίνει μια σεζόν πριν, όταν πρωτοστάτησε στην πορεία ανόδου της ομάδας, με 28 συμμετοχές, 6 γκολ και 10 ασίστ στη β' κατηγορία.

Στη ζωή της ΑΕΚ είχε εμφανιστεί πέρυσι, πριν ακόμα πάρει τη μεταγραφή του στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Ωστόσο το όνομά του ήρθε ξανά στο προσκήνιο τελευταία, ως σύνδεση με τον Αργύρη Γιαννίκη και τις γνωριμίες του στη Γερμανία όπου ο προπονητής της Ένωσης γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά. Αυτή είναι ωστόσο μια καλή ευκαιρία να εξηγήσουμε το γιατί ο συγκεκριμένος μέσος δεν είναι στη λίστα των "κιτρινόμαυρων", αποτελεί μια πρώτης τάξεως πάσα για να αναλύσουμε τι ακριβώς θέλει ο ομογενής τεχνικός.

Ο Βασιλειάδης είναι ένας παίκτης που δεν έχει fix ρόλο στο γήπεδο, ενώ η Ένωση αναζητεί έναν ατόφιο box to box μέσο. Ο 24χρονος χαφ έχει μπόλικο αριθμό αγώνων σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, ακόμα και ως δεξιός ή αριστερός εσωτερικός μέσος. Διαθέτει την ένταση που απαιτεί ο προπονητής, όχι όμως το μπόι που επίσης ο Γιαννίκης κρίνει ως απαραίτητο στοιχείο.

Τα θέλω της ΑΕΚ απέχουν σημαντικά από τα στοιχεία του Βασιλειάδη

Ο μέσος που οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναζητούν, πρέπει να έχει τουλάχιστον 1.83 ύψος (και παραπάνω αν είναι εφικτό), ταχύτητα, ένταση και ικανότητα στο passing game. Κοινώς η Ένωση, σύμφωνα πάντα με την οπτική του κόουτς αλλά και του μεταγραφικού επιτελείου επίσης, έχει ανάγκη από έναν παίκτη σαν και εκείνον που είχε βρει τον Γενάρη του 2015 σε βελτιωμένη έκδοση, έναν Γιόχανσον με ακόμα καλύτερη τεχνική κατάρτιση και ένα κλικ πιο γρήγορο.

Τα περισσότερα εκ των προαναφερθέντων στοιχείων, απέχουν σημαντικά από το προφίλ του Βασιλειάδη, το παιχνίδι του οποίου στηρίζεται πολύ στην ενέργεια, στην ένταση και στο αδιάκοπο τρέξιμο, όλα αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τον Κώστα Γαλανόπουλο και τα οποία η Ένωση περιμένει να καρπωθεί ξανά όταν ο διεθνής μέσος επιστρέψει στην ενεργό δράση. Υστερεί ωστόσο σημαντικά στη δημιουργία και στο "χτίσιμο" επιθέσεων, γεγονός που φάνηκε ξεκάθαρα όταν κλήθηκε να αγωνιστεί στο παραπάνω επίπεδο.

Η συνθήκη της Αρμίνια και ο δύσκολος Μπαρμπόσα

Επιπροσθέτως, ο Βασιλειάδης δεν έχει κανέναν λόγο να επιθυμεί την έλευσή του στην Ελλάδα, ούτε η Αρμίνια επίσης να τον παραχωρήσει. Τον απέκτησε πέρυσι την άνοιξη παρά το γεγονός ότι είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό -ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο- ο οποίος του επέτρεψε να παίξει ξανά μόλις στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη. Ομάδα που προχώρησε σε προσθήκη τραυματία ποδοσφαιριστή και του έδωσε τόσο χρόνο για να συνέλθει, σημαίνει ότι τον πιστεύει πολύ, άλλωστε γι αυτό και του έδωσε συμβόλαιο έως το 2024. Ασφαλώς δεν θα ζητήσει και λίγα για να τον παραχωρήσει.

Πολύ πιο κοντά στα στοιχεία που η ΑΕΚ αναζητεί, βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Ντανίλο Μπαρμπόσα, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Παλμέιρας από τη γαλλική Νις. Μόνο που εκεί ο γνωστός από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα, τον χρησιμοποιεί ως στόπερ ή "κόφτη" και όχι ως box to box μέσο. Βέβαια στην Ελλάδα και επειδή έχει αγωνιστεί ως κεντρικός χαφ, ενδεχομένως να μπορούσε να υπηρετήσει αυτά που η ΑΕΚ θέλει. Έως σήμερα πάντως, πέραν από την επιθυμία του Γιάννη Παπαδημητρίου να βρει την άκρη για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, δεν προκύπτει η παραμικρή επαφή.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ