ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο ρυθμιστής Λαμέλα, το "μακάρι" της Ίντερ για τον Κορέα και η αγωνία του Αντούνα για την ένταξή του στην Ένωση

Ο Έρικ Λαμέλα
Ο Έρικ Λαμέλα AP

Η ΑΕΚ προσπαθεί για "μεγάλα κόλπα" με υψηλού επιπέδου Αργεντινούς ποδοσφαιριστές την ώρα που ένας Μεξικανός περιμένει πως και πως την ένταξή του σε αυτήν.

Από εκεί που η πόρτα της Αργεντινής έμοιαζε κλειστή για την ΑΕΚ, τόσο επειδή ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα με τον ερχομό του στην Ελλάδα δεν ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις λανθασμένες ότι αφίχθη εδώ για να δημιουργήσει μια παροικία συμπατριωτών του, όσο και διότι η (πιο) σφιχτή οικονομική πολιτική της ΑΕΚ καθιστούσε απαγορευτικές επαφές με παίκτες σαν κι αυτούς με τους οποίους η ομάδα τώρα συζητά, ήρθε το καλοκαίρι της " albiceleste" τρέλας για την Ένωση.

Η άφιξη του Τούκου Περέιρα ίσως να ήταν η αρχή μιας μαγικής συνέχειας, όπως τουλάχιστον την ονειρεύονται οι φίλοι της ομάδας και όπως την προσπαθούν τα στελέχη αυτής, υπό την ξεκάθαρη καθοδήγηση του Μάριου Ηλιόπουλου για περισσότερο ανοιχτότερες προτάσεις σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές ώστε να ικανοποιηθεί στον απόλυτο βαθμό ο προπονητής.

Το "all-in" της ΑΕΚ για τον Λαμέλα, με ένα συμβόλαιο που δεν θα έχει πάρει ποτέ κανείς ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας καθώς οι απολαβές του -εφόσον αποδεχθεί να συνεχίσει σε αυτήν- θα ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια τον χρόνο, καταδεικνύει το μέγεθος της στόχευσής της.

Με το καλημέρα στην άλλοτε μακρινή για εκείνον ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν δείχνει απλά προθέσεις, αλλά με πράξεις επιχειρεί να δημιουργήσει ομάδα πρωταθλητισμού. Και ο Αργεντινός σταρ είναι ξεκάθαρα ο ρυθμιστής αυτών των εξελίξεων.

Με τον Λαμέλα στο ρόστερ της, πέραν της εξασφάλισης των υπηρεσιών ενός εξαιρετικού ποδοσφαιριστή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έλευση περισσότερων τέτοιων. Με Περέιρα και Λαμέλα στη βιτρίνα της, η Ένωση θα περνά μηνύματα προς τα έξω για την οικονομική στρατηγική της αλλά και τον υψηλό πήχη τον στόχων της.

Παράλληλα, στέλνει ένα τέτοιο και προς την πλευρά του άλλου μεγάλου διακαούς πόθου που ακούει στο όνομα Άνχελ Κορέα.

Όλα στο χέρι του παίκτη και η επιθυμία της Ίντερ

Παρεμπιπτόντως, πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο 30χρονος επιθετικός παρακολουθεί τις εξελίξεις και τους καλούς φίλους του στην Ελλάδα γνωρίζοντας πόσο πολύ ο Ματίας Αλμέιδα τον θέλει εδώ.

Εξετάζει ωστόσο όλα όσα έχει στα χέρια του από καλύτερα πρωταθλήματα, μαζί με τα οικονομικά δεδομένα που συνδυάζονται με τις συγκεκριμένες κρούσεις που δέχεται ο ατζέντης του. Η ΑΕΚ δεν είναι προτεραιότητα αλλά μπορεί να γίνει στην πορεία.

Όσον αφορά σε όσα έχουν γραφτεί περί μεγάλης πρότασης της Ένωσης προς την Ίντερ, το ρεπορτάζ τους SPORT24 με πηγές βασισμένες στην Ιταλία και στο περιβάλλον των "νερατζούρι" δεν οδηγείται σε συμπέρασμα ότι έχει υπάρξει πρόταση 7 εκατομμυρίων από την ΑΕΚ προς την ιταλική ομάδα για την αγορά του Αργεντινού. Μάλιστα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά, βάζουν δίπλα σε αυτή τη φήμη και ένα μεγάλο "μακάρι".

Λένε ότι σε αυτά τα χρήματα, η Ίντερ θα τον παραχωρούσε αύριο το πρωί. Επισημαίνουν επίσης ότι έχουν αφήσει στην απόλυτη ευχέρεια και δικαιοδοσία του ποδοσφαιριστή να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς τους ενδιαφέρει απόλυτα να απαλλαγούν από συμβόλαιο των 3,5 εκατομμυρίων για την επόμενη σεζόν και ασφαλώς να βγάλουν όσα περισσότερα μπορούν στο ταμείο τους, μέσω πώλησης.

Σε αυτά τα χρήματα, λοιπόν, οι Ιταλοί θα έλεγαν "si, si, grazie", όμως για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει πρώτα ο ίδιος ο Κορέα να έχει αποφασίσει ότι θα ενταχθεί στην ΑΕΚ και να έχει συμφωνήσει μαζί της προκειμένου να περάσουμε στο παρασύνθημα.

Όσον αφορά στον Αντούνα, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει μετά τα όσα έχουμε αναλύσει στα κείμενα και στις εκπομπές του SPORT24. Υπάρχει μία βάση συμφωνίας με την ομάδα στην οποία ανήκει όμως η ΑΕΚ έχει "παγώσει" αυτή τη στιγμή το θέμα έχοντας δώσει προτεραιότητα σε άλλες περιπτώσεις.

Οι Μεξικανοί από την πλευρά τους πιέζουν καθώς θεωρούσαν ότι η μεταγραφή είναι δεδομένη, ενώ ο παίκτης αγωνιά για την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, καθώς είχε επίσης σίγουρο ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Από την Ένωση εξαρτάται πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση αν και κάπου μοιάζει οξύμωρο το να μην ολοκληρώνει αυτή την εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, όσες λύσεις και αν έχει στη δεξιά πτέρυγα της. Οι περισσότερες από αυτές -αν όχι όλες- είναι χαμηλότερου επιπέδου από τον Αντούνα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ