ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο άνθρωπος κλειδί πίσω από τη μεταγραφή Στάνκοβιτς

Ο τερματοφύλακας της Ζάλτσμπουργκ Τσίτσαν Στάνκοβιτς
Ο τερματοφύλακας της Ζάλτσμπουργκ Τσίτσαν Στάνκοβιτς 2020 AP PHOTO/ANDREAS SCHAAD

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, εντάχθηκε στην ΑΕΚ μέσα από μια διαδικασία που συνήθως το club δυσκολεύεται, δηλαδή τη σχέση εμπιστοσύνης με έναν συγκεκριμένο ατζέντη. Κι όμως συνέβη και το κόλπο δουλεύει καλά.

Μία από τις πολύ εποικοδομητικές συνεργασίες που η ΑΕΚ έχει συνάψει τον τελευταίο ένα χρόνο, είναι και από τις πλέον δύσκολες για τη... φιλοσοφία του ίδιου του club. Ως γνωστόν, οι διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες είναι από αυτές που ανέκαθεν προκαλούσαν μια δυσκολία στην ομάδα, ωστόσο μέσα από αυτές δημιουργήθηκε και μια σχέση εμπιστοσύνης με έναν μάντζερ που απέκτησε στενή σχέση με την ΑΕΚ και τη βοηθά σημαντικά σε μεταγραφικές στοχεύσεις της.

Επειδή λοιπόν τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για το πως η Ένωση έφτασε στην πόρτα του Αυστριακού γκολκίπερ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς και δόθηκε μεγάλη έμφαση στη δουλειά του τμήματος scouting για τον εντοπισμό της περίπτωσής του, το SPORT24 αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από την ιστορία είναι ο Ισμέζ Ντιζντάρεβιτς, ένας νεαρός Σλοβένος ατζέντης. Με τον οποίο αν και είχε δημιουργηθεί μια σχετική απόσταση λόγω (εκατέρωθεν) χειρισμών στην υπόθεση του Ζίγκα Λάτσι, τελικά το γυαλί κόλλησε ξανά και μάλιστα γερά!

Ο Ντιζντάρεβιτς, είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τους φερέλπιδες Ζίγκα Λάτσι και Βένταν Ραντόνια, αυτός που τους έφερε στην ΑΕΚ. Εκείνος ήταν που, μέσα από τη συνεργασία του με την εταιρία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Στάνκοβιτς, τον πρότεινε στην Ένωση και αποτέλεσε τον άνθρωπο-κλειδί για την πραγματοποίηση της μεταγραφής. Εξυπακούεται ότι ο Αυστριακός εξετάστηκε από το αρμόδιο επιτελείο, ότι επίσης ρωτήθηκε ο προπονητής τερματοφυλάκων Χρυστόστομος Μιχαηλίδης, όμως το όνομά του πέρασε τα γραφεία της ομάδας μέσω του προαναφερθέντος ατζέντη.

Ο εν λόγω, είχε προσπαθήσει πέρυσι να προωθήσει ακόμα μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για την ΑΕΚ, αυτή του 19χρονου Βόσνιου μεσοεπιθετικού Αϊντίν Χάσιτς, ο οποίος εν τέλει από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ΙΙ μεταπήδησε στη Μπεσίκτας με την οποία άρχισε φέτος να κάνει σπουδαία πράγματα για την ηλικία του (8 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ στο πρωτάθλημα), μέχρι που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Πάνω που ο Τύπος της χώρας είχε αρχίσει να γράφει για τον πιο ταλαντούχο νεαρό ποδοσφαιριστή της τουρκικής Λίγκας, εκείνος στάθηκε άτυχος.

Έτσι λοιπόν διέβη την πόρτα της Ένωσης ο Στάνκοβιτς και δεδομένα στο πρόσωπο του Ντιζντάρεβιτς, η ΑΕΚ έχει βρει έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης στις μανατζερικές πιάτσες, με καλές άκρες, πολύ εξελίξιμο και ανερχόμενο στο χώρο του και διάθεση να συμβάλλει ώστε να έρχονται στην ομάδα καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

TAGS ΑΕΚ SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ