ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ που θέλει δική του τη θέση, ο αφοσιωμένος Ελίασον και ο Φερνάντες της υπομονής

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ που θέλει δική του τη θέση, ο αφοσιωμένος Ελίασον και ο Φερνάντες της υπομονής

Η δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ είναι ξανά υπό συζήτηση ενόψει Τούμπας, αν και για τον Ματίας Αλμέιδα υπάρχουν ένα ξεκάθαρο φαβορί και ένα αδιαμφισβήτητο αουτσάιντερ.

Κατά του μήνες που προηγήθηκαν της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Κατάρ, η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη όσον αφορά στις προτεραιότητες για τη δεξιά πτέρυγα. Ωστόσο, μέσα από συγκυρίες, ο Ματίας Αλμέιδα έπρεπε να αναθεωρήσει.

Το σπασμένο πόδι του -βασικού έως τότε- Νίκλας Ελίασον τον έστειλε στα πιτς για τρεις μήνες, οπότε ήταν η στιγμή για αναγκαστική διαφοροποίηση.

Την περίοδο εκείνη, ο Σουηδός εξτρέμ ήταν εκ των ακρογωνιαίων λίθων για την εφαρμογή ενός πιο αποτελεσματικού σχεδίου, από εκείνο που είχε οδηγήσει την ΑΕΚ σε δύο ήττες στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος, από Βόλο και Παναθηναϊκό αντιστοίχως.

Ήταν επίσης ο πρώτος σε ασίστ στην κατηγορία, μετρώντας 5 τελικές πάσες που έγιναν γκολ. Η κακιά στιγμή στην Τρίπολη, έφερε στο προσκήνιο τον Νόρντιν Άμραμπατ.

Ο Άμραμπατ άρπαξε την ευκαιρία

Έως τότε, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός ήταν αρκετά χρήσιμος -έως και κομβικός σε κάποια παιχνίδια- ερχόμενος από τον πάγκο σε διαστήματα που η ομάδα είχε ανάγκη από περισσότερη ένταση ή έψαχνε τρόπους να 'κλειδώσει' αγώνες.

Μπαίνοντας συνήθως στο γήπεδο κάπου μεταξύ 60ου και 65ου λεπτού, έκανε διαφορά με το ορμητικό παιχνίδι του, απέναντι σε κουρασμένους αντιπάλους. Δεν υστέρησε ωστόσο και ως βασικός.

Το αντίθετο μάλιστα καθώς παίρνοντας τη θέση του Ελίασον, έφτασε τα 8 γκολ και τις 3 ασίστ στο πρωτάθλημα. Καθόλου άσχημα...

Κράτησε τη θέση παρά τον ερχομό του Φερνάντες

Η προσθήκη του Ισπανού εξτρέμ, μετά από μία επίσης πολύ καλή τετράμηνη παρουσία στο Βόλο, δεν έπεισε τον Αλμέιδα ότι θα έπρεπε να αλλάξει κάτι στο δεξί φτερό της επίθεσης.

Ο Ελίασον παρέμενε εκτός δράσης, ο Άμραμπατ παρουσιαζόταν φουλ φορμαρισμένος και ο Φερνάντες περιορίστηκε σε συμμετοχές ως αλλαγή, ενώ ένας τραυματισμός τον έφερε ακόμα πιο πίσω.

Με την επιστροφή του Ελίασον και τον Φερνάντες να έχει αποθεραπευτεί, ο Άμραμπατ συνέχιζε να τραβάει το κουπί δεξιά, με ομολογουμένως επαρκή προσφορά.

Μέχρι που είτε επειδή κουράστηκε, είτε επειδή χάνει κάπου το μυαλό του όταν δεν του βγαίνουν τα πράγματα στο γήπεδο όπως τα θέλει, ήρθαν δύο εμφανίσεις στα ντέρμπι με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στις οποίες προβλημάτισε. Είναι ωστόσο αυτό αρκετό για να υπάρξει αλλαγή στη θέση, την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ;

Αυτή είναι επί της ουσίας η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που και οι τρεις 'μνηστήρες' της θέσης είναι διαθέσιμοι στο 100% των δυνάμεών τους. Βοήθησε και η διακοπή, ειδικά τον Φερνάντες που επέστρεψε τελευταίος.

Όμως, από την έως σήμερα στάση του Αλμέιδα, μπορεί κάποιος να προβλέψει ότι στο μυαλό του ο Άμραμπατ παραμένει το φαβορί. Ο Αργεντινός στηρίζει τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά σε περιόδους σημαντικών απωλειών και προβλημάτων, δεν προχωρά εύκολα σε αντικατάστασή τους.

Το διαπιστώσαμε και με τον Αθανασιάδη ο οποίος στηρίχθηκε μετά από τρεις περιπτώσεις στις οποίες δεν είχε ανταποκριθεί καλά.

Φαβορί για την Τούμπα, λοιπόν, παραμένει ο Άμραμπατ. Ο Ελίασον είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παίξει αν ο Αλμέιδα αποφασίσει αλλαγή, ενώ ο Φερνάντες εξακολουθεί να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Εκτός εάν εν μέσω της διακοπής, ο προπονητής αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα σε βαθμό που δεν το έχει κάνει με τρόπο δραστικό στη διάρκεια της σεζόν. Οψόμεθα...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ