ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ να φοβάται τον Γκαρσία ή το ανάποδο;

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME

Η ΑΕΚ διαθέτει μετά από χρόνια, πληθώρα μεσοεπιθετικών λύσεων υψηλού επιπέδου. Σε τέτοιο βαθμό που ο ακλόνητος πέρυσι Λιβάι Γκαρσία, θα πρέπει πλέον να μοιράζεται το χώρο του με τον Νορντίν Άμραμπατ.

Ήλθαν έτσι τα πράγματα στην ΑΕΚ ώστε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς να καλείται για απαντήσεις σε αγωνιστικά διλήμματα, να διατηρήσει τις ισορροπίες και άπαντες σε εγρήγορση. Η ομάδα διαθέτει πλέον πολλές επιλογές στη μεσοεπιθετική γραμμή της, σε ένα βαθμό κοντινές σε ποιότητα μεταξύ τους, οπότε οι εκλεκτοί του προπονητή θα βρίσκουν χώρο στην 11αδα ανάλογα με τον αντίπαλο ή την τακτική προσέγγιση. Ωστόσο σε μια συγκεκριμένη θέση, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος!

Η ταυτόχρονη παρουσία των Νορντίν Αμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία θα διατηρεί τον προπονητή σε διαρκή σκέψη για το ποιον εκ των δύο πρέπει να επιλέξει για το αρχικό σχήμα. Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν χάρμα οφθαλμών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ιωνικό και έδειξε να απολαμβάνει το παιχνίδι από τη δεξιά πτέρυγα. Άλλωστε στην αριστερή, η παρουσία του Στίβεν Τσούμπερ, δύσκολα θα σηκώνει αμφισβήτηση, εκτός αν προκύπτουν ζητήματα με αναποδιές (κάρτες, κόπωση, τραυματισμοί).

Εν τω μεταξύ, ο ταχυδυναμικός εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος πέρασε στη θέση του στο 2ο ημίχρονο και έδειξε ετοιμότητα (πέραν των άλλων, με ένα πανέμορφο σουτ στο δοκάρι) παρά το γεγονός ότι είχε μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα, είναι από μόνος του ένα πολύ σημαντικό πρόζεκτ για την ομάδα, με ξεκάθαρο στόχο της ΑΕΚ να είναι και η κατακόρυφη άνοδος της χρηματιστηριακής αξίας του, κάτι που ασφαλώς μπορεί να επιτευχθεί μόνον εφόσον αγωνίζεται.

Αρχής γενομένης λοιπόν από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον ΟΦΗ, ο προπονητής καλείται να επιλέξει ποιον εκ των δύο θα αφήσει εκτός 11άδας καθώς είναι πλέον δεδομένο ότι στην αριστερή πτέρυγα θα ξεκινήσει ο Στίβεν Τσούμπερ. Κι αν για το συγκεκριμένο ματς, η επιλογή μοιάζει εύκολη και safe καθώς ο Άμραμπατ είναι πιο μπροστά σε φόρμα και ετοιμότητας από τον Γκαρσία, τι θα ισχύσει άραγε όταν αμφότεροι θα είναι στο ίδιο επίπεδο;

Εξυπακούεται ότι μέσα από τέτοιο υγιή εσωτερικό ανταγωνισμό, κερδισμένη θα βγει η ομάδα καθώς πάντα θα υπάρχει στον πάγκο ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με την ικανότητα αλλάξει την εικόνα ενός αγώνα ερχόμενος ως αλλαγή. Όλα είναι θέμα διαχείρισης και με λίγα παιχνίδια για την ΑΕΚ φέτος, ο Σέρβος κόουτς θα δοκιμαστεί και σε αυτόν τον τομέα προσπαθώντας πετύχει κάνει το καλύτερο δυνατό διατηρώντας ταυτόχρονα τις ισορροπίες με δικαιοσύνη.

Υπάρχει ασφαλώς και το Γέβτιτς Vs Μάνταλος

Μετά από χρόνια, η ΑΕΚ έχει ξανά στον οργανισμό της δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι μάχονται ξεκάθαρα για τη θέση του επιτελικού μέσου, αφού πλέον με τέτοια δυναμική που έχει αποκτήσει στα άκρα της επίθεσης η ομάδα, δεν συντρέχει πλέον ο παραμικρός λόγος για να χρησιμοποιείται ο Μάνταλος σε ρόλους που τον είχαμε συνηθίσει κατά το παρελθόν, ειδικά από την αριστερή πτέρυγα. Επίσης οι δύο μαζί στο βασικό σχήμα είναι κάτι που δεν μοιάζει ποδοσφαιρική λογικό καθώς τα καλά στοιχεία τους μπορούν να τα παρουσιάσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στον κεντρικό άξονα.

Προκύπτει λοιπόν ένα ισχυρό μπραντ-ε-φερ για τη θέση του επιτελικού χαφ το οποίο θα είναι ενεργό καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν ανάμεσα στον αρχηγό της ΑΕΚ και στον νεοαποκτηθέντα Ελβετο μέσο. Ο διεθνής Ελληνας μέσος είχε σχετικά καλή παρουσία στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό, ωστόσο ο Γέβτιτς, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή, έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής ανώτερης ποιότητας αν και ελαφρώς διαφορετικών στοιχείων καθώς δεν κουβαλά την μπάλα στα πόδια του τόσο πολύ, όσο ο Μάνταλος.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ