FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ ήταν ο κυριαρχικός full back που ζητούσε ο Αλμέιδα σε μια βραδιά που έλειψε η αποτελεσματικότητα

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κυριάρχησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως στο τέλος δεν πήρε αυτό που ήθελε και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία για να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Stoiximan Super League. Ασχέτως του αποτελέσματος η παρουσία του Άμραμπατ στο χορτάρι της OPAP Arena αξίζει κάτι παραπάνω από εύσημα, μιας και ο Μαροκινός ουσιαστικά υπηρέτησε έναν ρόλο... full-back και ξεχώρισε.

Η ΑΕΚ έμεινε στο μηδέν κόντρα στον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, σπαταλώντας μια σειρά από ευκαιρίες για να παραβιάσει τα καρέ του Τζολάκη που κράτησε όρθιους τους ερυθρόλευκους όταν χρειάστηκε. Έτσι η Ένωση δεν ξετύλιξε το δώρο από τη Λεωφόρο με την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε συγκάτοικος με το τριφύλλι στην κορυφή, μειονεκτώντας στην ισοβαθμία.

Η ΑΕΚ έβγαλε το παιχνίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς προερχόταν από το ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ το ματς με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν το τέταρτο μέσα σε δέκα μέρες που έδωσε με τις πρώτες τέσσερις ομάδες των playoffs (καμία άλλη ομάδα δεν αντιμετώπισε αυτή τη συνθήκη) με το ντεπόζιτο να αδειάζει στα τελευταία λεπτά λόγω έλλειψης δυνάμεων συν ότι για δεύτερο σερί παιχνίδι είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω των ιώσεων.

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επηρεάστηκαν περισσότερο από την ίωση στο ματς κορυφής με τον Παναθηναϊκό και αγωνίστηκε ως αλλαγή, όμως κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν βασικός, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, καλύπτοντας όλη τη δεξιά πτέρυγα προσφέροντας βοήθειες στον Μοχαμάντι που έπαιζε με ανάποδο πόδι, αλλά και στο συνολικό αμυντικό τρανζίσιον της Ένωσης, το οποίο δοκιμάστηκε αρκετά από τις αντεπιθέσεις των Πειραιωτών.

Άλλωστε για ένα δεκάλεπτο στο τέλος έμεινε λίγο πιο πίσω, όταν αντικαταστάθηκε ο Μοχαμάντι.

"Τράκαρε" με τον Μοχαμάντι και έγινε αισθητός σε άμυνα και επίθεση

Ο Άμραμπατ έπαιξε στα δεξιά της επίθεσης, τη θέση που συνηθίζει να τον χρησιμοποιεί ο Ματίας Αλμέιδα, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Νίκλας Ελίασον. Ο Μαροκινός βοήθησε και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου και γι' αυτό ο μέσος χώρος δράσης του (5) "τρακάρει" με αυτόν του Μοχαμάντι. Το ίδιο έγινε και στα αριστερά με τους Γκατσίνοβιτς (8) και Χατζισαφί (28).

Τόσο ο Άμραμπατ όσο και ο Γκατσίνοβιτς έμειναν πιο χαμηλά στο χορτάρι και ήταν πιο κοντά στους Σιμάνσκι (4) / Γιόνσον (6), παρά στον Τσούμπερ (10) και κυρίως στον Λιβάι Γκαρσία (7), ενώ οι δύο μπακ προωθήθηκαν αρκετά. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε το δίκτυο μεταβιβάσεων και τον μέσο χώρο δράσης των κιτρινόμαυρων κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ ήταν ο κυριαρχικός full back που ζητούσε ο Αλμέιδα σε μια βραδιά που έλειψε η αποτελεσματικότητα
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο μέσος χώρος δράσης των ποδοσφαιριστώμ

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Ένωσης στη γραμμή κρούσης, έχοντας συνολικά 61 ενέργειες με την μπάλα, όμως πάτησε ελάχιστα στην περιοχή, έχοντας δύο ενέργειες. Ένα σουτ στο 22ο λεπτό και μια τελική πάσα στο 73'.

Ο 36χρονος διεθνής πήρε θετικό βαθμό και στο κομμάτι των μεταβιβάσεών του. Συνολικά είχε 37/43 εύστοχες πάσες, ενώ ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ με τις περισσότερες πάσες στην επίθεση, έχοντας συνολικά 20. Παράλληλα δημιούργησε δύο τελικές για τους συμπαίκτες του και δοκίμασε δύο σουτ, τα οποία βρήκαν σε αμυνόμενο, ενώ την παρουσία του αυτή "πλαισίωσε" με τρεις πετυχημένες ντρίμπλες και ποσοστό ευστοχίας 100%.

Εκεί όμως που ξεχώρισε ο Άμραμπατ ήταν στη βοήθεια που προσέφερε ανασταλτικά στον Μοχαμάντι και κυρίως στο μαρκάρισμά του στον Κώστα Φορτούνη, το οποίο η κιτρινόμαυρη άμυνα κατάφερε να περιορίσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Ο Μαροκινός έκανε πολλές κούρσες από την επίθεση προς τα μετόπισθεν για να βοηθήσει στο αμυντικό τρανζίσιον (κυρίως από τη μεριά του) και να αποκόψει τις αντεπιθέσεις των ερυθρολεύκων.

Στο γράφημα με τις ενέργειες του Άμραμπατ βλέπουμε ότι ο χώρος δράσης του απλώνεται από την περιοχή του Τζολάκη και όλη τη δεξιά πτέρυγα, μέχρι και τα όρια της περιοχής του Αθανασιάδη.

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ ήταν ο κυριαρχικός full back που ζητούσε ο Αλμέιδα σε μια βραδιά που έλειψε η αποτελεσματικότητα
Οι ενέργειες του Άμραμπατ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αποτέλεσμα αυτής της αμυντικής προσπάθειας του Άμραμπατ ήταν τέσσερις ανακτήσεις κατοχής και μάλιστα όλες τους στην άμυνα της ΑΕΚ. Παράλληλα έδωσε δέκα μονομαχίες με τους αντιπάλους του και βγήκε νικητής στις έξι από αυτές. Μάλιστα από τις έξι οι τρεις ήταν στο μισό της ομάδας του, ενώ είχε και ένα πετυχημένο τάκλιν.

Έπαιξε ως full back και έδειξε γιατί αξίζει να μείνει και του χρόνου

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο χώρος δράσης του Άμραμπατ θύμισε περισσότερο ενός full back και όχι ενός ακραίου επιθετικού. Είτε γιατί ο Μοχαμάντι που επέστρεψε από τον τραυματισμό του έξω από τα νερά του και έπαιζε και με ανάποδο πόδι κόντρα στους ερυθρόλευκους, αλλά και γιατί η παρουσία του Φορτούνη εκεί απαιτούσε έξτρα ασφάλεια για τα μετόπισθεν.

Ο Μαροκινός έδειξε ότι παρά τα 36 έτη μπορεί να σταθεί αρκετά καλά και να έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ΑΕΚ. Το συμβόλαιό του με την Ένωση εκπνέει στο τέλος της σεζόν. Ο Ματίας Αλμέιδα τον θέλει και τη νέα χρονιά στην ομάδα και αυτές οι εμφανίσεις του Μαροκινού δικαιώνουν απόλυτα τον Αργεντινό τεχνικό της Ένωσης.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ