ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ δικαιώνει τον Αλμέιδα που θέλει να συνεχίσει και του χρόνου στην Ένωση

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει στην ΑΕΚ τον Νορντίν Άμραμπατ και για την επόμενη σεζόν και ο Μαροκινός τον δικαιώνει απόλυτα με την καταλυτική παρουσία στο πρωτάθλημα.

Ξεκίνησε τη σεζόν με σκοπό να είναι ο μόνιμος game changer ή game finisher στη φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα, ύστερα από ένα περίπλοκο καλοκαίρι όπου από τη μία ημέρα στην άλλη, βρισκόταν εντός ή εκτός ΑΕΚ. Το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα τον είχε οδηγήσει στην απόφαση να επιστρέψει στην Ολλανδία, έμοιαζε με ένα χαρτί δυνατό που δε λειτούργησε καλά για την Ένωση. Έως ότου μιλήσει με τον προπονητή και αρχίσει να αναθεωρεί για όσα επρόκειτο να έρθουν.

Δεν περνούσε καλά στην ΑΕΚ ο Νορντίν Άμραμπατ λόγω της περυσινής περίεργης κατάστασης, παρόλο που δεν το έδειχνε σε κανέναν καθώς άπαντες είχαν να λένε ότι ήταν άριστος στα επαγγελματικά καθήκοντά του και πάντοτε πρώτος στην προπόνηση.

Είναι επειδή έτσι είχε μάθει σε όλη τη ζωή του, να προσέχει τον εαυτό του και το σώμα του, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ενώ στο τέλος του μήνα κλείνει τα 36 και μπαίνει στα 37, αγωνίζεται σαν να είναι 22 ετών. Τον παρακολουθείς και νιώθεις βέβαιος ότι μπορεί να βγάλει και δεύτερο 90λεπτο στη σειρά, παίζοντας με τρομερή ένταση και όχι λουφάροντας.

Στην πορεία, ένεκα της ανάγκης που δημιουργήθηκε λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη ο Νίκλας Ελίασον, ο Άμραμπατ έγινε βασικός. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, έφτασε ήδη τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα, μαζί με 3 ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Όλα αυτά σε 24 παιχνίδια, στα 9 εκ των οποίων είχε συμμετοχή μικρότερη από 30 λεπτά! Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του value for money, τότε αλήθεια ποιος είναι; Εξ ου και η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα να παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν, όπως το SPORT24 είχε αποκαλύψει στις 16 του περασμένου Γενάρη.

Στην Αλ Νασρ για ένα βράδυ, στην ΑΕΚ έως το τέλος της σεζόν

Την παραμονή του αγώνα με τον Άρη που διεξήχθη στις 29 Ιανουαρίου, ο Άμραμπατ ίσως ένιωθε, έστω για λίγο, συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, στην Άλ Νασρ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, με την ΑΕΚ να λαμβάνει ένα πολύ σεβαστό ποσό για να συναινέσει στη μεταγραφή.

Εκείνο το Σάββατο, ο Μαροκινός θα μπορούσε να θέσει εαυτόν εκτός πλάνων καθώς η μεταπήδησή του στη Σαουδική Αραβία έμοιαζε να βρίσκεται στην τελική ευθεία, όμως ζήτησε από τον Αλμέιδα να τον υπολογίζει κανονικά. Ήθελε να παίξει καλά και να αποχαιρετήσει την Ένωση με μια σπουδαία εμφάνιση.

Ήταν στη βασική ενδεκάδα και εκείνος που με εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο 18', δείχνοντας την κατεύθυνση για την τελική επικράτηση με 3-0. Όμως, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκε ότι η μεταγραφή -θα έπαιρνε εκεί συμβόλαιο 6 μηνών- χάλασε. Η Αλ Νασρ έπρεπε να αποδεσμεύσει κάποιον ποδοσφαιριστή της που θα άνοιγε το δρόμο για την απόκτηση του Άμραμπατ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Κι έτσι, ο Μαροκινός παρέμεινε στο ρόστερ της Ένωσης. Όχι όμως και ότι τον χάλασε...

Έκτοτε, είναι ένας από τους πλέον καθοριστικούς παίκτες στο πλάνο του προπονητή, παραμένοντας στο αρχικό σχήμα παρά την επιστροφή του Ελίασον, ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί ήταν ο καλύτερος πασέρ της ΑΕΚ με πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο Αλμέιδα απέδωσε δικαιοσύνη, ήταν σαν να παρασημοφορούσε τον Μαροκινό για την αφοσίωσή του και το γεμάτο ουσία παιχνίδι του.

Το νέο συμβόλαιο και η Ολλανδία

Το οικογενειακό πρόβλημα του Άμραμπατ δεν έχει λυθεί ώστε να νιώθει απελευθερωμένος σχετικά με αυτό που η ΑΕΚ του έχει ήδη προτείνει. Σε συνεννόηση με τη σύζυγό του, αυτή θα ήταν η τελευταία σεζόν του μακριά από την Ολλανδία, όμως να που ο Μαροκινός θέλει να συνεχίσει εδώ. Σε ένα club που τον αγκάλιασε, με έναν προπονητή τον οποίο θαυμάζει και ασφαλώς με τη σιγουριά ότι την επόμενη σεζόν, θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για την Ένωση, όλα είναι ξεκάθαρα: τον θέλει εδώ και του έχει ήδη προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους. Είναι ανοιχτή ακόμα και για συνεργασία διετούς διάρκειας (ή 1+1 με συγκεκριμένους όρους ανανέωσης), αρκεί να πει εκείνος το ναι και να είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να συνεχίσει εδώ, με το μυαλό αφοσιωμένο στην ομάδα, όπως τώρα. Δεν είναι μικρό αυτό που αντιμετωπίζει πίσω στην Ολλανδία, αλλά η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή η ποδοσφαιρική προτεραιότητά του. Όλα λοιπόν, είναι ανοιχτά...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ