STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1: Εφτάψυχο το τριφύλλι, παίζει ρέστα στο "Γ. Καραϊσκάκης", μετά το 1-1 με τον Δικέφαλο

Οι Χουάνκαρ - Φελίπε Σοάρες στη διάρκεια του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 3 Μαίου 2023
Οι Χουάνκαρ - Φελίπε Σοάρες στη διάρκεια του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ | 3 Μαίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο με τους πράσινους να χάνουν σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος, να έχουν δοκάρι με τον Μαντσίνι ενώ ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Σένκεφελντ στο 86'.

Εφτάψυχος στη μάχη για τον τίτλο αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος βρέθηκε αγκαλιά με το τρίποντο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, δέχτηκε την ισοφάριση και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο, όπως αποδείχτηκε 1-1, καθώς ισόπαλο έληξε και το παιχνίδι στην OPAP Arena ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Το τριφύλλι παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα πάει την Κυριακή στο άδειο "Γ. Καραϊσκάκης" για να παίξει τα ρέστα του σε ένα ματς που ουσιαστικά θα του δώσει το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1: Εφτάψυχο το τριφύλλι, παίζει ρέστα στο "Γ. Καραϊσκάκης", μετά το 1-1 με τον Δικέφαλο


Στην αναμέτρηση της Λεωφόρου οι πράσινοι ήταν αυτοί που άνοιξαν πρώτοι το σκορ με τον Μαντσίνι αρκετά νωρίς.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος όμως μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και σόκαρε τον Παναθηναϊκό με τον Μπράντον Τόμας να ισοφαρίζει σε 1-1 με ένα πανέμορφο γκολ.

Εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός έχασε σωρεία χαμένων ευκαιριών, είχε δοκάρι με τον Μαντσίνι αλλά από το 84' και μετά λόγω της απευθείας κόκκινης του Σένκεφελντ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Οι τελικές και τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι τελικές και τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Με 4-4-2 και δίδυμο στην κορυφή Ιωαννίδη - Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Εκτός πλην του τιμωρημένου Κουρμπέλη έμειναν οι Μάγκνουσον, Πέρεθ και Παλάσιος.

Ο Γιοβάνοβις παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 και στην κορυφή ως δίδυμο τους Σπόραρ και Ιωαννίδη.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά. Ο Σάρλια πήρε τη θέση του Μάγκνουσον στα στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ. Στο κέντρο ο Τσόκαϊ αγωνίστηκε βασικός αντί του Πέρεθ με τον Τσέριν να είναι δίπλα του. Ο Μπερνάρ ξεκίνησε ως αριστερό χαφ και ο Μαντσίνι ως δεξί χαφ με τους Ιωαννίδη-Σπόραρ να είναι το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός αρκετές απουσίες και έπαιξε με μια σύνθεση "ανάγκης" και για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας τους Κεντζιόρα-Νάσμπεργκ.

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Λύρατζη να παίζει στα δεξιά και τον Ράφα Σοάρες αριστερά ενώ οι Κεντζιόρα - Νάσμπεργκ ήταν το δίδυμο των στόπερ.

Στο κέντρο έπαιξαν οι Ντάντας με τον Φελίπε Σοάρες με τον Καντουρί να παίζει μπροστά τους, τον Κωνσταντέλια στα αριστερά και τον Ζίβκοβιτς δεξιά με τον Ολιβέιρα να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Άνοιξε το σκορ με τον Μαντσίνι στο 9' ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του ουσιαστικά τελική κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε ένα γκολ που δημιούργησε και ολοκλήρωσε ο Μαντσίνι. Σε βολέ του Κοτάρσκι ο Αργεντινός με τη μια πάσαρε στον Σπόραρ που βγήκε τετ α τετ. Ο Σλοβένος μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να πλασάρει αλλά υπό την πίεση του Κεντζιόρα έπεσε στο έδαφος. Ο Σπόραρ όμως έδωσε τη μπάλα στον Μαντσίνι που ακολούθησε τη φάση και ο Αργεντινός με πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για να ανοίξει το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 14' με τον Νέλσον Ολιβέιρα με κεφαλιά να προσπαθεί να απειλήσει τον Μπρινιόλι ο οποίος όμως μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Το τριφύλλι είχε τη μπάλα στα πόδια του περισσότερη ώρα και θα μπορούσε στο 28' να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ όταν σε σέντρα του Χουάνκαρ από τα δεξιά ο Σπόραρ επιχείρησε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 39' με τον Μπράντον Τόμας που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση αντί του Ολιβέιρα. Σέντρα του Φελίπε Σοάρες από τα δεξιά με τον Ισπανό να κάνει την προβολή και τον Μπρινιόλι εντυπωσιακά να διώχνει τη μπάλα.

Ο Κοτάρσκι είπε όχι στον Μπερνάρ

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0 όταν ο Μπερνάρ μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, προσπάθησε με το μύτο να νικήσει τον Κοτάρσκι ο οποίος του είπε όχι με το δεξί χέρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος στο 51' αλλά το σουτ που έκανε ο Τσόκαϊ από αρκετά μακριά έπιασε ο Κοτάρσκι με ευκολία.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης έδωσε παράλληλη μπαλιά στον Σπόραρ ο οποίος βγήκε τετ α τετ αλλά έκανε το σουτ με το δεξί και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και πάλι απομάκρυνε.

Ο Τόμας "σόκαρε" τη Λεωφόρο, σωτήρας του ΠΑΟΚ ο Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Μπράντον Τόμας να "σοκάρει" τη Λεωφόρο. Ο Ισπανός στο 60' πήρε τη μπάλα στα αριστερά, έκανε την ντρίμπλα και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι καθώς έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στην αναμέτρηση τον Πέρεθ αντί του Σπόραρ και γύρισε τον Παναθηναϊκό σε 4-2-3-1 με τον Τσέριν να πατάει περισσότερο περιοχή. Στο 62' ο Ιωαννίδης έκανε τρομερή κάθετη μπαλιά στον Μπερνάρ που μπήκε από τα αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά και πάλι ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής. Ο Μπερνάρ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ η μπάλα βρήκε στο τείχος, άλλαξε πορεία αλλά ο Κοτάρσκι κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει στο βάθος της εστίας του.

Στο 64' ο Μαντσίνι γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά προς τον Τσέριν που ήταν μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 79' με τον Τσέριν να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά το σουτ του Σλοβένου ήταν αδύναμο και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με ευκολία.

Δοκάρι με τον Μαντσίνι ο Παναθηναϊκός, αποβλήθηκε ο Σένκεφελντ

Στο 80' ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Μαντσίνι αλλά το τριφύλλι στάθηκε άτυχο. Ο Αργεντινός έκανε ωραία ενέργεια, προσπάθησε να ανοίξει δεξιά, η μπάλα κόπηκε, γύρισε στον ίδιο ο οποίος έκανε ένα σουτ με το αριστερό το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπράντον Τόμας έκλεψε τη μπάλα από τον Σένκεφελντ πήγε να φύγει στην αντεπίθεση με τον Ολλανδό να σηκώνει αρκετά ψηλά το πόδι του και να βλέπει την απευθείας κόκκινη του διαιτητή.

Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και το 90+6' όπου ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να κρατήσει το 1-1 μέχρι τέλους και να περιμένει τη λήξη του αγώνα στην OPAP Arena.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86' Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74' Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (86' Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (61' Πέρεθ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71' Ντάντας), Φελίπε Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28' Μπράντον Τόμας).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ