ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Κικάνοβιτς θέλει να μπει στην "τρομοκρατική" ομάδα του Αλμέιδα

Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς
Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς © 2023 DANNY KARNIK/AP IMAGES

Ο βοσνιακής καταγωγής, Αμερικανός μεσοεπιθετικός, Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς παραμένει διακαής πόθος του τεχνικού της ΑΕΚ και θέλει πολύ να ενταχθεί στο δυναμικό της βλέποντας όσα πέτυχε ο Ορμπελίν Πινέδα.

Η προσπάθεια του περασμένου Ιανουαρίου είχε πέσει στο κενό, όμως η ΑΕΚ ποτέ δεν έπαψε να περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον 23χρονο winger Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς. Αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα, καθώς η επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα για την απόκτησή του παραμένει άσβεστη.

Από τότε έως και σήμερα δεν άλλαξε κάτι δραματικά όσον αφορά στα χρήματα που η Ένωση είναι διατεθειμένη να δώσει ώστε να αποκτήσει τον βοσνιακής καταγωγής, Αμερικανό μεσοεπιθετικό.

Ούτε επίσης διαφοροποιήθηκε ο ίδιος ο Κικάνοβιτς από αυτό που και τότε ήθελε, να αποχωρήσει δηλαδή από το MLS και να δοκιμάσει στην Ευρώπη, υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που γνωρίζει καλά ότι θα τον αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη φέτος με τον Ορμπελίν Πινέδα, ένα άλλο ποδοσφαιρικό παιδί του Ματίας Αλμέιδα.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ενεργές, οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς εκτίμησαν το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής παρέμεινε πιστός και προσηλωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας στο αμερικανικό πρωτάθλημα, δεν γίνεται ωστόσο να παραβλέψουν ότι η επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να αλλάξει ήπειρο.

Το θέμα είναι σίγουρα ανοιχτό

Προφανώς με το κατάλληλο αντίτιμο, το οποίο η ΑΕΚ δεν ήταν διατεθειμένη να καλύψει μερικούς μήνες πριν. Ίσως όμως τώρα να έρθει πολύ πιο κοντά σε αυτό, καταθέτοντας μία πρόταση που θα βοηθήσει ώστε το deal να ολοκληρωθεί. Πάντα σε λογικά πλαίσια...

Το θέμα είναι σίγουρα ανοιχτό, θα μπορούσε κάποιος να πει με τις πληροφορίες που υπάρχουν τελευταία ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Άλλωστε η ΑΕΚ ουδέποτε είχε κλείσει αυτήν την πόρτα, διατηρώντας επαφές με τους αρμόδιους του μεταγραφικού επιτελείου της Σαν Χοσέ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τον περασμένο Γενάρη η αμερικανική ομάδα επέκτεινε -έχουσα το δικαίωμα- τη συνεργασία της με τον ποδοσφαιριστή, όμως σε συνεννόηση μαζί του είχε υποσχεθεί στον Κικάνοβιτς ότι θα είναι ανοιχτή σε κάθε συζήτηση για την παραχώρηση του.

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η ΑΕΚ έχει τον έλεγχο του παίκτη από τη στιγμή που ο Αλμέιδα είναι τόσο ενεργός σε αυτή την υπόθεση. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύει πολύ και επιμένει για εκείνον, όπως το έκανε και για τον Πινέδα, αρκεί βέβαια να υπάρχει μία οικονομική ομαλότητα στις διαπραγματεύσεις.

Από τη στιγμή όμως που τόσο ο προπονητής της Ένωσης όσο και ο ποδοσφαιριστής της Σαν Χοσέ θέλουν τόσο πολύ να συνεργαστούν ξανά, φαίνεται ότι η ΑΕΚ είναι αυτή που κινεί τα νήματα και από τις δικές της ενέργειες θα εξαρτηθεί αν θα καταφέρει να τον αποκτήσει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ