ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Γαλανόπουλος θα είναι ο ρυθμιστής για την τελική διαμόρφωση της μεσαίας γραμμής

Ο Κώστας Γαλανόπουλος
Ο Κώστας Γαλανόπουλος INTIME SPORTS

Ο διεθνής μέσος Κώστας Γαλανόπουλος δίνει το δικό του αγώνα δρόμου για να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν και από την ανταπόκρισή του θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει έξτρα προσθήκη για την ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή της.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ είναι σαφώς πιο γεμάτη και ενισχυμένη σε θέσεις κλειδιά. Έκανε ήδη δύο κινήσεις προσθέτοντας στο δυναμικό της τον Γενς Γιόνσον και τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και απομένει ακόμα μία προσθήκη στη θέση του επιτελικού χαφ.

Ως γνωστόν, ο Ορμπελίν Πινέδα παραμένει ο διακαής πόθος του Ματίας Αλμέιδα γι' αυτό και η Ένωση, έχοντας πλέον κερδίσει αέρα και περιθώριο με τις προσθήκες των δύο προαναφερθέντων, δίνει χρόνο στην υπόθεση του Μεξικανού μέσου της Θέλτα. Με εκείνον στο δυναμικό της, θα έχει 'κλείσει' στις θέσεις των χαφ, εκτός κι αν προκύψουν επιμέρους ζητήματα, όπως κάποια πώληση μέσου της ή το πώς θα επανεμφανιστεί ο Κώστας Γαλανόπουλος.

Ο διεθνής χαφ καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, δίχως ξεκούραση και συνεχή καθημερινή δουλειά από τότε που η ομάδα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, προκειμένου να επανεμφανιστεί έτοιμος για να συμβάλει στην επόμενη μέρα της ομάδας. Έχει ομολογουμένως χάσει σημαντικό έδαφος με τις περιπέτειες που αντιμετώπισε τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε η επιστροφή στο επίπεδο που βρισκόταν, ως βασικός στην ΑΕΚ και στην Εθνική, δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Οι δύο μεταγραφές και ο Σιμάνσκι

Υπάρχει δε επιπλέον ανταγωνισμός για εκείνον... Στην αφετηρία της νέας σεζόν, ο 25χρονος μέσος έχει μπροστά του δύο μεταγραφές και τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και ο ρόλος για τον οποίο ο Αλμέιδα τον προορίζει. Διότι, έως σήμερα, ο Γαλανόπουλος δεν έχει αποκτήσει εντός της ΑΕΚ μια ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα.

Από την ανταπόκρισή του στη μεγάλη απαίτηση που υπάρχει, θα κριθεί και το αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε επιπλέον μία προσθήκη στις θέσεις των χαφ. Σε συνδυασμό και με την παρουσία του Αλεξάντερ Φράνσον ασφαλώς, καθώς ο Σουηδός αναμένεται να μεταβεί στην Ολλανδία ως το απόλυτο αουτσάιντερ για να διατηρήσει μια θέση στο ρόστερ, όμως ποτέ δεν ξέρεις... Ίσως ο Αλμέιδα να βρει τρόπο αξιοποίησής του και να θεωρήσει ότι είναι παίκτης που χρειάζεται στο rotation.

Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι ο Γαλανόπουλος διανύει την τελευταία σεζόν του στην ομάδα, βάσει του συμβολαίου που αυτή τη στιγμή 'δένει' τις δύο πλευρές και έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2023. Υπάρχει μια συζήτηση στα σκαριά, όμως αυτή τη στιγμή ο παίκτης δεν βιάζεται, θέλει πρώτα να παίξει και μετά να δει τι θα κάνει. Είναι εν κατακλείδι μια πολύ κομβική σεζόν για την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, είτε τον τον βρει με νέο συμβόλαιο -το πιο πιθανό- είτε εκτός ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ