ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με οδηγό το ντέρμπι του πρώτου γύρου για να πατήσει κορυφή στην Τούμπα

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δίνει την πιο κομβική μάχη της στη φετινή Stoiximan Super League μέχρι την επόμενη, καθώς αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (11/02, 20:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) και με νίκη μπορεί να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ δίνει απόψε το βράδυ τη σημαντικότερη μάχη της στην κανονική διάρκεια για την κατάκτηση του τίτλου. Αντίπαλός της είναι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στην Τούμπα (11/02, 20:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24), όμως η Ένωση με νίκη θα σκαρφαλώσει στην κορυφή της Stoiximan Super League και θα τον βάλει από κάτω, ενώ σε περίπτωση ήττας κινδυνεύει να πέσει τρίτη σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός περάσει από τις Σέρρες.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα παίζει πάντοτε για τη νίκη, ωστόσο ακόμα και σε περίπτωση ήττας δε σημαίνει ότι μένει εκτός από τη διεκδίκηση του τίτλου. Οι διαφορές των διεκδικητών στα playoffs αναμένεται να είναι μικρές, επομένως εκεί θα κριθούν τα πάντα. Μέχρι τότε όμως αυτή θα είναι η πιο κρίσιμη μονομαχία που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, που αυτή τη στιγμή είναι οι πιο καυτές του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για δύο ομάδες με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ο ΠΑΟΚ παίζει αρκετά με μεγάλες κατοχές και build-up, με την Ένωση να μπορεί να το σπάει με την πίεση σε υψηλή ένταση και με ένα πιο άμεσο ποδόσφαιρο. Με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι έχει χτίσει ένα πολύ καλό σερί κόντρα στον ΠΑΟΚ με πέντε νίκες και μια ήττα. Αυτά τα ματς και δη αυτό του πρώτου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελούν τον οδηγό της ΑΕΚ για να φύγει νικήτρια στην Τούμπα.

Πέρα από το παιχνίδι της θα πρέπει να είναι αποτελεσματική. Στα τελευταία παιχνίδια τόσο ο Λιβάι Γκαρσία όσο και ο Εσέκιελ Πόνσε έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται, επομένως όποιος παίξει θα πρέπει να το κάνει για ένα ακόμα παιχνίδι.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεδομένα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Νορντίν Άμραμπατ και Νταμιάν Σιμάνσκι. Η ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε αποστολή, επομένως αν υπάρχουν άλλες απουσίες θα γίνουν γνωστές την τελευταία στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Στάνκοβιτς. Οι Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Πήλιος έχουν το προβάδισμα για την τετράδα της άμυνας.

Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Γιόνσον και Πινέδα. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ελίασον και ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά.

Ο Τσούμπερ έχει το προβάδισμα για την κορυφή και από εκεί και πέρα υπάρχει το δίλημμα ανάμεσα σε Γκαρσία και Πόνσε. Ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι τόνισε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει για το ποιον θα επιλέξει. Ο Γκαρσία έχει το προβάδισμα, ωστόσο δεν πρέπει να αποκλειστεί εντελώς το σενάριο να έρθει από τον ΠΑΟΚ, για να χτυπήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ φρέσκος.

Δεν αποκλείεται φυσικά να προχωρήσει και σε κάποια άλλη αλχημεία για να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ