ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μαζί με τον Αλμέιδα για τον Φερνάντες χαίρεται και ο Φαν Βέερτ

/
/ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάολο Φερνάντες εντάχθηκε στην ΑΕΚ και γρήγορα προσπαθεί να μπει στα παπούτσια του τραυματίας, Νίκλας Ελίασον, όμως πέραν του Αλμέιδα, για εκείνον πανηγυρίζει και ο Φαν Βέερτ.

Η απώλεια του Σουηδού Νίκλας Ελίασον, του ποδοσφαιριστή που δεν είχε αποκτηθεί με ιδιαίτερο θόρυβο, όμως ίσως εν τέλει να έκανε και τον περισσότερο στην ΑΕΚ με τις εμφανίσεις του μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά στον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δημιούργησε μείζον αγωνιστικό ζήτημα στα σχέδια του Ματίας Αλμέιδα. Φαίνεται όμως ότι το αντίδοτο γρήγορα θα βρεθεί.

Ο Πάολο Φερνάντες είναι πλέον μέλος της Ένωσης και στο τυπικό σκέλος, καθώς ήδη έχει ενταχθεί στο δυναμικό της και ακολουθεί τη μίνι-προετοιμασία της ομάδας που εξελίσσεται στην Ολλανδία.

Εξ αρχής, μέσα από τις προπονήσεις, φάνηκε ότι ο Αργεντινός τεχνικός τον προορίζει για το δεξί φτερό της επίθεσης, άλλωστε πέραν του Ελίασον που θα βρίσκεται εκτός πλάνων τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου (και βλέπουμε), στα πιτς είναι και ο Νόρντιν Αμραμπατ, με πιο μικρό πρόβλημα αλλά και δίχως απόλυτη γνώση για το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος να προσφέρει.

Είναι δεδομένα μια δύσκολη συνθήκη για τον Αλμέιδα η επιστροφή της ομάδας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου -δύο ματς πρωταθλήματος και ένα για το Κύπελλο- με απουσίες στη δεξιά πτέρυγα καθώς στα παιχνίδια αυτά δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Φερνάντες.

Ο Ισπανός θα έχει αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στις 4 Ιανουαρίου, όταν η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η άμεση προσαρμογή και η ενεργοποίηση του Φαν Βέερτ

Το καλό για την Ένωση είναι ότι μόλις ο Φερνάντες θα είναι διαθέσιμος, θα έχει πίσω του και μια δουλειά 40 ημερών με την ομάδα, διάστημα στο οποίο θα έχει εξοικειωθεί με τις νέες συνθήκες.

Ήδη, άλλωστε, από τις πρώτες ημέρες του με την ΑΕΚ στην Ολλανδία, οι μαρτυρίες και πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ καλή προσαρμογή του ποδοσφαιριστή στα νέα ζητούμενα. Άλλωστε έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον Ελίασον:

Έχουν τον ίδιο αριθμό ασίστ (5) στο πρωτάθλημα, με τον Φερνάντες να το έχει καταφέρει σε μια ομάδα που ναι μεν είχε τη μπάλα περισσότερο, αλλά και την προσοχή των αντιπάλων στραμμένη μόνιμα επάνω του καθώς ήταν ο πιο ποιοτικός παίκτης της πρώην ομάδας του.

Στην ΑΕΚ, αν κάποιος ρίξει όλο το βάρος του σε έναν ποδοσφαιριστή, είναι δεδομένο ότι το κακό θα τον βρει από άλλους.

Επιπροσθέτως, ο Φερνάντες είναι πιο καλός σκόρερ από τον Ελίασον καθώς αναζητά περισσότερο το γκολ (έχει 3 στο πρωτάθλημα) ενώ είναι εξίσου προσηλωμένος ανασταλτικά, όχι παίκτης που αδιαφορεί (ενδεικτικές οι τρεις κίτρινες κάρτες που έχει 'φορτωθεί' έως σήμερα). Αν πάντως κάποιος χαίρεται διπλά για την άφιξή του, είναι ένας πρώην συμπαίκτης του.

Ο Τομ Φαν Βέερτ, αν και βρίσκεται στην ομάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, επί της ουσίας είναι επίσης μια νέα μεταγραφή για την ΑΕΚ. Έχει παίξει με τη φανέλα της για μόλις 28 λεπτά έως σήμερα, ως αλλαγή στα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό, λόγω τραυματισμού.

Είναι όμως καλά τώρα και περιμένει να έχει χρόνο συμμετοχής αλλά και τις συνεργασίες με τον Φερνάντες που τόσο του έλειψαν από την κοινή παρουσία τους στο Βόλο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολλανδός φορ, πέτυχε πέρυσι 17 γκολ. Είναι κι αυτό κάτι που ο Αλμέιδα ζυγίζει πολύ ενόψει της συνέχειας.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ