ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ξιφομαχία Λιβάγια - Ολιβέιρα για το ποιος θα πάρει τα περισσότερα

Ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κραϊόβα για τα προκριματικά του Europa League το 2019.
Ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κραϊόβα EUROKINISSI SPORTS

Ο Λιβάγια που περίμενε τον Ολιβέιρα να υπογράψει και ο Ολιβέιρα που ανέμενε το ίδιο από τον Λιβάγια σε ένα γαϊτανάκι 5 μηνών, με την ΑΕΚ να είναι μόνιμα αναποφάσιστη. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Οι υποθέσεις ανανέωσης των συμβολαίων των Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα, χρονολογούνται από τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε ξεκίνησε η διαδικασία προσέγγισης από την πλευρά της ΑΕΚ προς αμφοτέρους, με στόχο την επέκταση της συνεργασίας και με τους δύο. Από τότε επίσης, εμφανίστηκε στο τραπέζι και μια ξεκάθαρη αντίθεση: η ΑΕΚ ήταν διατεθειμένη να προσφέρει στον Κροάτη επιθετικό ένα συμβόλαιο με υψηλότερες αποδοχές, ενώ ταυτοχρόνως είχε ως σκοπό να "ψαλιδίσει" σημαντικά τις απολαβές του Πορτογάλου.

Οι ποδοσφαιριστές δεν ζουν σε κλουβιά. Ούτε λένε την αλήθεια, όταν (η πλειοψηφία τουλάχιστον όσων το κάνουν) ισχυρίζονται ότι δεν παρακολουθούν τι γράφεται για εκείνους στον Τύπο ή όσα αναπαράγονται και ταξιδεύουν στα Social Media. Μπήκαν λοιπόν, άθελά τους σε ένα βαθμό καθώς τα σενάρια, τα ποσά και η ίντριγκα έδιναν και έπαιρναν για μήνες, σε μια ανταγωνιστική διαδικασία η οποία δεδομένα επηρέασε τον ψυχισμό και την απόδοσή τους.

Η επιθυμία του Λιβάγια να γίνει μετά από τρεισήμισι σεζόν στην ΑΕΚ ο πιο υψηλά αμειβόμενος παίκτης στο ρόστερ της, συγκρούστηκε με τη σημαντική διαφορά που παρατηρήθηκε στο οικονομικό, όταν η Ένωση κατέθεσε την πρότασή της. Το (κατά μέσο όρο, καθώς θα πρόκειται για κλιμακωτές αποδοχές) 1 εκατ. ευρώ που του προσφέρθηκε από την ΠΑΕ, ήταν μικρότερο από το 1,2 εκατ. ευρώ που ο Ολιβέιρα λαμβάνει ετησίως. Και από τη στιγμή που ο Πορτογάλος δεν είχε επίσης ανανεώσει, πως ο Κροάτης θα ήταν βέβαιος ότι θα έπαιρνε τα περισσότερα ή έστω τα ίδια;

Ο Λιβάγια που αξίωνε τότε 1,4 εκατ. ευρώ ετησίως, αποφάσισε να περιμένει. Την ίδια ώρα, ο Ολιβέιρα μην έχοντας ακόμα λάβει σαφή γνώση για την τελική πρόταση της ΑΕΚ προς εκείνον, αντιλαμβανόταν ότι όσο περνούσε ο καιρός και ο Ανσαριφάρντ των 500.000 ευρώ κέρδιζε τη θέση του βασικού σκοράροντας κατά ριπάς, ο ίδιος θα δεχόταν μια πρόταση σημαντικά μειωμένη.

Κι όσο οι αγώνες κυλούσαν και αυτή δεν γινόταν, τόσο περισσότερο αγχωνόταν. Ώσπου ενημερώθηκε ότι τα χρήματα που του προσφέρονται είναι αρκετά κάτω από το 1 εκατ. ευρώ της πρότασης στον Λιβάγια. Τότε τράβηξε το χειρόφρενο και μίλησε για ζήτημα εμπιστοσύνης.

Όλο αυτό το διάστημα, αυτούς τους πέντε μήνες της ασταμάτητης συζήτησης για το "πόσα και πώς", ο Λιβάγια περιμένει τον Ολιβέιρα να υπογράψει, ο οποίος με τη σειρά του περιμένει από τον Λιβάγια να κάνει το ίδιο. Η ανασφάλεια του ενός συμπορεύεται με την καχυποψία του άλλου και τούμπαλιν.

Ο Κροάτης ήθελε από πέρυσι ένα συμβόλαιο σαν και αυτό του Πορτογάλου, κατάτι μεγαλύτερο και ο δεύτερος θέλει τώρα τουλάχιστον τις ίδιες αποδοχές με τον πρώτο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα; Ήταν έτσι για καιρό, πλέον όμως φτάσαμε κοντά στον τερματισμό. Πόσο ακόμα να το αφήσει η ΑΕΚ να σέρνεται;

Το δεύτερο λάθος της ΑΕΚ σε όλο αυτό το διάστημα, είναι ότι τους επέτρεψε να παίζουν κρυφτούλι διότι η ίδια είναι αναποφάσιστη. Το πρώτο και μεγαλύτερο (λάθος), είχε συντελεστεί τον περασμένο Ιανουάριο που δεν έδωσε και τους δύο (ή έστω έναν από τους δύο) όταν η ΣΠΑΛ προσέφερε 4 εκατ. ευρώ για τον Λιβάγια και η Γουλβς ακόμα τόσα για τον Ολιβέιρα.

Προτάσεις που αν τις είχε σήμερα στο τραπέζι, θα τους έβαζε ταυτόχρονα στο αεροπλάνο. Από την άλλη βέβαια, ποιος να ψάξει και πως να φέρει στην ΑΕΚ τώρα παίκτες όπως ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα και να πάρει επάνω του την ευθύνη μιας απόφασης να μη γίνει ανανέωση σε κανέναν για να προχωρήσει η ομάδα παρακάτω. Αλήθεια, ποιος;

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ