ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-0

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 3-0
πανηγυρικη για ηλια

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Λεβαδειακού με 3-0, θα μπορούσε να σκοράρει άλλες τόσες φορές, απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο για μία ακόμα Κυριακή και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

Με τον Ριβάλντο να έχει πολλά κέφια η Ένωση δεν δυσκολεύθηκε πήρε το τρίποντο και το μόνο της... παράπονο είναι οι πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Ο Φερέρ δοκιμάσε πάλι ρόμβο στο κέντρο με ελεύθερο τον "Ρίμπο", τον Ενσαλίβα στα χαφ και υπήρξαν φορές που... ζωγράφισε πολύ ωραίες επιθέσεις.

Ο αγώνας τελείωσε όταν ξεκίνησε η επανάληψη με τα δύο γρήγορ γκολ και ο Ισπανός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το νεαρό μέσο Τσαχτσίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Λ. Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Αλβες, Παπασταθόπουλος, Λαγός, Ενσαλίβα (62΄ Ταχτσίδης), Τόζερ, Μαντούκα, Ριβάλντο (71΄ Παππάς), Μπλάνκο (68΄ Παυλής), Λυμπερόπουλος

Λεβαδειακός (Γκ. Βασίλιεφ): Μπλάζιτς, Εμεράν, Λουμπούτης, Παβιό (23΄ Αντερσον), Παστός, Ανδράλας, Θεοδοσιάδης, Διαμάντης, Πιετρ, Β. Ρέγες (62΄ Λεονάρντο), Μοντόγια (46΄ Ντιμπαλά)

Κίτρινες: Λαγός - Ενσαλίβα, Διαμάντης
Κόκκινες: Διαμάντης (45΄ 2η κίτρινη)
Με μια ματιά
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν άλλαξε την πετυχημένη συνταγή της προηγούμενης αγωνιστικής και παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 και τον Ριβάλντο σε ελεύθερο ρόλο.

Κάτω από τα δοκάρια ο... μόνιμος πλέον Μορέτο με τον Άλβες δεξιά και τον Παναγιώτη Λαγό στα αριστερά. Τη θέση του Δέλλα στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Σεράλδο ως παρτενέρ του Παπασταθόπουλου, με τον Τόζερ να αντικαθιστά τον Ζήκο στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Ενσαλίβα. Στην επίθεση επέστρεψε ο Μπλάνκο με τον Λυμπερόπουλο στο πλάι του.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Λεβαδειακός με τις πολλές απουσίες προτίμησε να γεμίσει το κέντρο με ένα 4-5-1. Μοναδικός προωθημένος για τους φιλοξενούμενους ο Μοτόγια με τον Ρέγες να δίνει βοήθειες από πίσω. Φύλακας άγγελος της εστίας του Λεβαδειακού ο Μπλάζιτς, με τους Εμεράν, Παβιό, Παστός και Λουμπούτη στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προςτα ριστερά. Ανδράλας, Θεοδοσιάδης, τα δύο αμυντικά χαφ με τους Διαμάντη, Πιέτρ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στην μεσαία γραμμή.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε όπως ακριβώς αναμενόταν. Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε να βρει διαδρόμους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Η Ένωση θα πετύχαινε τον στόχο της που δεν ήταν άλλος από ένα γρήγορο γκολ αν ο Λυμπερόπουλος δεν κατέστρεφε μία υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Μαντούκα από τα αριστερά ξεκίνησε μία κούρσα, την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα την μπάλα, Μπλάνκο πάτησε πολύ όμορφα για τον Λυμπερόπουλο αλλά ο Μεσήνιος επιθετικός πλάσαρε απελπιστικά άουτ (πάνω από τα δοκάρια) από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η ΑΕΚ έλεγχε πλήρως τον αγώνα και προσπαθούσε κυρίως από τα άκρα να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Το σχέδιο του Φερέρ δούλευε άψογα στο χορτάρι αφού ο Ριβάλντο μοίραζε σωστά την μπάλα, αλλά οι σέντρες του Ράμος από τα δεξιά ήταν κακές. Στην πρώτη καλή σέντρα του δεξιού μπακ της ΑΕΚ η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 22ο λεπτό ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα ο Μπλάζιτς να αποκρούσει εύκολα.

Στο δεκάλεπτο 20-30 ο Λεβαδειακό προσπάθησε να βγει στην επίθεση χωρίς όμως να καταφέρει κάτι αξιόλογο με τον Μοντόγια απελπιστικά μόνο του ανάμεσα σε Ζεράλδο και Παπασταθόπουλο. Οι φωνές του Φερέρ και οι παροτρύνσεις της εξέδρας ξύπνησαν τους γηπεδούχους που ξέσπασαν με ένα απίστευτο τρίλεπτο αλλά βρήκανα απέναντί τους έναν εξαιρετικό Μπλάζιτς που έπαιζε μόνος του όλη την επίθεση της ΑΕΚ.

Στο 33' μετά από ατομική προσπάθεια του Ριβάλντο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπλάνκο αλλά το δυνατό σουτ του Αργεντίνου απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπλάζιτς με το πόδι! Δευτερόλεπτα αργότερα Ο Ριβάλντο έστρωσε την μπάλα στον εαυτό του έξω από την περιοχή έκανε το σουτ-λόμπα αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπλάζιτς που παρακολουθούσε γονατιστός την πορεία της.

Στο 34ο λεπτό ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων συνέχισε το προσωπικό του κρεσέντο σε τετ α τετ του Ράμος μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ενσαλίβα, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του από τον "Ρίμπο" ο Παπασταθόπουλος έπιασε ένα φοβερό γυριστό στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Η ΑΕΚ είχε βρει πλέον το κλειδί για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Λεβαδειακού και αυτό που έψαχνε ήταν ένα σωστό τελείωμα που θα απαγόρευε στον Μπλάζιτς να κάνει το οτιδήποτε. Γι αυτή τη δουλειά χρειάστηκε ο Ριβάλντο. Ένα λεπτό πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Βραζιλιάνος βρήκε πολύ ωραία τον Λυμπερόπουλο μέσα στην περιοχή και αριστερά, αυτός γύρισε πάλι στον "Ρίμπο" και ο σουπερ σταρ της Ένωσης τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με δυνατό πλασέ.

Σα να μην έφτανε το τέρμα που δέχθηκε ο Λεβαδειακός λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου σαρανταπενταλέπτου έμεινε και με δέκα παίκτες. Στο 45' ο Διαμαντής έκανε το δεύτερο αντιαθλητικό του φάουλ, αντίκρισε δεύτερη φορά την κίτρινη και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Με δύο γρήγορα γκολ στα πρώτα 10 λεπτά του β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ "καθάρισε" το παιχνίδι. Στο 53΄ ο Εμεράν στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα του Μπλάζιτς κι έτσι έγινε το 2-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ του Μπλάνκο το σκορ ανέβηκε στο 3-0.

Από κει και πέρα η Ένωση "κατέβασε ταχύτητα", καθώς την ερχόμενη Τετάρτη θα έχει σαφέστατα πιο δύσκολο έργο απέναντι στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Παρ' όλα αυτά δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες ώστε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ αλλά το τελείωμα των φάσεων δεν ήταν καλό.

Στο 65’ο Ριβάλντο έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Μπλάζιτς απέκρουσε εύκολα. Εννιά λεπτά αργότερα Ο Τόζερ βρήκε ωραία τον Παυλή στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, με τον τελευταίο να πιάνει ωραία το σουτ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 82ο λεπτό εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Τόζερ στον Λυμπερόπουλο, που έπιασε ένα δυνατό σουτ από ευνοϊκή θέση, με τον Μπλάζιτς να αποκρούει τη μπάλα. Μετά από τέσσερα λεπτά ήτα η σειρά του Παπασταθόπουλου με κεφαλιά να απειλήσει αλλά ο Μπλάζιτς απέκρουσε ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή.

Το χορό των χαμένων ευκαιριών έκλεισε ο Τσαχτσίδης στο 90' με δυνατό σουτ του Ταχτσίδη από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

* Στην επανάληψη ο Φερέρ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες του (Μπλάνκο, Ριβάλντο, Ενσαλίβα), ρίχνοντας στον αγώνα τους Ταχτσίδη, Παππά και Παυλή.
Τα γκολ της ΑΕΚ








Συνέντευξη Τύπου
Στην κακή εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, στάθηκε στις δηλώσεις του, ο προπονητής της ΑΕΚ Λορένσο Σέρα Φερέρ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η συνεχής βελτίωση. Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε σχετικά.


" Σύμφωνα με την άποψη μου σήμερα δεν παίξαμε τόσο καλά. Μας κόστισε πολύ να επιτεθούμε σωστά και να βρούμε διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα κι έτσι κάναμε 3-4 ευκαιρίες για γκολ αρκετά καθαρές, μέχρι που ανοίξαμε σκορ και με την αποβολή το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο εύκολο. Εκεί είχαμε καλύτερη παύση στο παιχνίδι μας, ψάξαμε τους εξωτερικούς διαδρόμους και είχαμε εισόδους στο αντίπαλο τέρμα. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε, αλλά στόχος είναι να βελτιωνόμαστε".

Τι ήταν αυτό που δεν σας άρεσε στην εικόνα του πρώτου ημιχρόνου;



" Θα έλεγα ότι είναι να καλύτερα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Από εκεί και πέρα στον αγωνιστικό χώρο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Έπρεπε να ψάξουμε καλύτερα τους διαδρόμους. Κάναμε λάθος θέλοντας να κάνουμε παιχνίδι από τον άξονα και εκεί ο αντίπαλος είχε πολλούς παίκτες συνωστισμένους. Ύστερα στην αλλαγή της νοοτροπίας από την επίθεση στην άμυνα ήμασταν αργοί και εμένα μου αρέσει μόλις χάνουμε μπάλα να την κερδίζουμε αμέσως. Αυτές όμως είναι σκέψεις που καμιά φορά δεν βγαίνουν".

Θεωρείτε ότι οι παίκτες σας υποτίμησαν τον αντίπαλο;

"

Αρχικά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Εγώ τους θύμισα το παιχνίδι με τη Βέροια που στα πρώτα δέκα λεπτά το σκορ ήταν 3-0. Αυτό προήλθε από την ένταση και τη σωστή στάση που είχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να απαιτούμε από τους εαυτούς μας να βελτιωνόμαστε και σε μένα να το υπενθυμίζω στους παίκτες μου και να δουλέψω σε αυτό".

Είστε ικανοποιημένος από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή;

"

Ναι, γιατί δεν ήταν εύκολο. Έτυχαν σε μια περίσταση που η ομάδα δεν είχε τόνο στο παιχνίδι της. Όμως αυτό είναι που κάνει τους παίκτες αυτούς να εξελίσσονται. Να έχουν αγωνιστικά λεπτά και όταν κάνουν λάθη να μαθαίνουν από αυτά. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Μην ξεχνάμε πως είναι 17-18 ετών και πρέπει να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε και να τους συμβουλέψουμε".

Σήμερα ήταν στην εξέδρα ο Εντίνιο. Πότε περιμένετε να τον έχετε στη διάθεση σας;



" Επειδή είναι γραφειοκρατικό το ζήτημα δεν μπορώ να απαντήσω. Αύριο εύχομαι να λυθεί".

Αυτή θα είναι η μοναδική μεταγραφική κίνηση ή θα υπάρξει κι άλλη;



" Όχι, εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχουν κι άλλες".
Όλα τα λεφτά...
Οι εμπνεύσεις του Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος έκανε μερικές περίτεχνες ενέργειες αλλά ο τρόπος παιχνιδιού του και το ποδοσφαιρικό του μυαλό κρύβουν την ηλικία του.

Ο Τσαχτσίδης έκανε ντεμπούτο στην Α' Εθνική. Ο 18χρονος μέσος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, δεν... μάσησε και είναι από τα νέα ταλαντούχα ελληνόπουλα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τίποτα... Όμορφο ποδόσφαιρο, πολλές φάσεις. Δεν είναι ανάγκη να ζητάμε άλλα πράγματα από έναν αγώνα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λεβαδειακός
Μπλάζιτς, Εμεράν, Λουμπούτης, Παβιό, Παστός, Ανδράλας, Θεοδοσιάδης, Διαμάντης, Πιετρ, Βερντέχο Ρέγες, Μοντόγια
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Μορέτο, Ράμος, Άλβες, Παπασταθόπουλος, Λαγός, Ενσαλίβα, Τόζερ, Μαντούκα, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος
1' Έναρξη αγώνα
6' Ευκαιρία ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Μαντούκα από τα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος γύρισε παράλληλα την μπάλα, Μπλάνκο πάτησε πολύ όμορφα για τον Λυμπερόπουλο αλλά ο Μεσήνιος επιθετικός πλάσαρε απελπιστικά άουτ (πάνω από τα δοκάρια) από το ύψος της μικρής περιοχής.
10' Σχόλιο
Η ΑΕΚ ελέγχει πλήρως τον αγώνα και προσπαθεί κυρίως από τα άκρα να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού.
20' Σχόλιο
Καμία αλλαγή στην εικόνα του αγώνα. Η ΑΕΚ ψάχνει διαδρόμους αλλά ο Λεβαδειακός αμυνεται πολύ σωστά.
22' Κεφαλιά ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
Ο Ράμος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπλάζιτς απέκρουσε εύκολα.
23' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Άντερσον πήρε τη θέση του Παβιό λόγω τραυματισμού.
33' Ευκαιρία ΑΕΚ Μπλάνκο
Ατομική προσπάθεια του Ριβάλντο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπλάνκο αλλά το δυνατό σουτ του Αργεντίνου απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μπλάζιτς με το πόδι!
33' Ευκαιρία ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο έστρεωσε την μπάλα στον εαυτό του 'έξω από την περιοχή έκανε το σουτ-λόμπα αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπλάζιτς.
34' Ευκαιρία ΑΕΚ Ράμος
Ο Μπλάζιτς κρατάει το "0" σε τετ α τετ του Ράμος μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ενσαλίβα.
34' Ευκαιρία ΑΕΚ Παπασταθόπουλος
Εκτέλεση κόρνερ από τον Ριβάλντο, φοβερό γυριστό στην κίνηση από τον Παπασταθόπουλο, η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.
36' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ενσαλίβα
37' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Διαμαντής
44' Γκολ ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Ριβάλντο βρήκε πολύ ωραία τον Λυμπερόπουλο μέσα στην περιοχή και αριστερά, αυτός γύρισε πάλι στον Βραζιλιάνο και ο "Ρίμπο" με δυνατό πλασέ νίκησε τον Μπλάζιτς.
45' Λήξη ημιχρόνου
45' Κόκκινη κάρτα Λεβαδειακός Διαμαντής
Δεύτερη κίτρινη και αποβολή για τον Διαμαντή.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Ντιμπαλά στη θέση του Μοντόγια.
53' Γκολ ΑΕΚ Εμεράν
Ο Ριβάλντο άνοιξε πολύ ωραία την αντεπίθεση για τον Μαντούκα αριστερά, ο Βραζιλιάνος γύρισε την μπάλα και ο Εμεράν με προβολή στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδα του.
55' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Μπλάνκο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής τροφοδότησε τον Λυμπερόπουλο, αυτός επέστρεψε την μπάλα στον Αργεντίνο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έκανε το 3-0
61' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Τσαχτσίδης στη θέση του Ενσαλίβα.
61' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λεονάρντο στη θέση του Ρέγες
67' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής στη θέση του Μπλάνκο.
71' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παππάς στη θέση του Ριβάλντο
90' Λήξη αγώνα






























































TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ